A L’OR elhozza a francia kávézás luxusát
2018. augusztus 30. írta: persica

A L’OR elhozza a francia kávézás luxusát

Különleges designer kávékapszulaékszer-kollekció készült a piacra lépés alkalmából

Végre a hazai kiskereskedelmi láncokban is elérhető már a kávézás aranymércéje, a francia L’OR:
a prémium minőségű, különleges pörkölésű kávévariánsok az aromazáró alumíniumkapszula-csomagolás révén minden érzékre hatóan biztosítják a maximális ízélményt. A márka felkérésére a bevezetés alkalmából egyedi, ZEMSE kávékapszula-fülbevalók és -nyakláncok készültek, melyekkel a közeljövőben több divateseményen is találkozhatunk.

A francia gasztronómia és kultúra elengedhetetlen része a kávé, de több is ennél: megtestesíti azt a hétköznapi luxust, amelyhez a franciák értenek igazán. Az igazi francia nő stílusos, szabad szellem, reggelire tejeskávét iszik croissant-nal, délután pedig egy csésze eszpresszó mellett talál pár perc pihenőt. A prémium minőségű fekete arany, amelyet a francia L’OR képvisel, pedig a kávézási élmény egészen új szintjére repíti a fogyasztóját.

„Nagyon örülünk, hogy végre a hazai közönségnek is bemutathatjuk a L’OR kávékapszulákat, amelyek kiváló termőterületekről származó, különleges aromájú kávét rejtenek magukban. A magas hőmérsékleten elvégzett pörkölési eljárásnak is köszönhető a L’OR kávék egyedülálló ízkaraktere, és a borostyánbarna, lágy krémréteg, amely a lefőzés után megkoronázza a csészénket. A frissesség, az illatok és ízek biztosítása érdekében a megpörkölt és megőrölt kávészemeket azonnal aromaőrző, alumínium csomagolásba zárjuk, így a fogyasztás során minden érzékünkre ható, maximális élményt tudnak nyújtani a termékek” – hangsúlyozza Timkó-Lautner Zsófia, a L’OR-t bevezető Jacobs Douwe Egberts Hu Zrt. márkamenedzsere.

Mindennek köszönhetően eredeti ízvilággal kóstolhatunk meg az ötféle alap változat mellett olyan arabica kávéból készült L’OR eszpresszó különlegességeket, mint amilyen például a lágy, fás jegyekkel és gyümölcsös aromával jellemezhető pápua új-guineai, vagy a testes, gazdag és intenzív kolumbiai variáns. A L’OR márkatermékek már elérhetők a nagyobb kiskereskedelmi áruházláncokban, a kapszulák a Nespresso®* kávéfőzőkbe illeszkednek.

A piacra lépés alkalmából egy különleges designer kávékapszulaékszer-kollekció is készült. A fiatal tervezőt, Zentai Emesét kérték fel a L’OR ihlette fülbevalók és nyakláncok elkészítésére, melyek nemcsak megjelenésükben mutatják be a márkát, hanem maguk a kapszulák is felhasználásra kerültek a kialakításuknál.

„Mindig alumíniummal dolgozom, ugyanakkor gyakran társítom valamilyen egészen más anyaggal. Összedolgoztam már korábban agyaggal, dekorgumival, bőrrel, füstfóliával és most először alumínium kávékapszulával is. Szeretem a kihívásokat, ezért is vállaltam el a felkérést, a megszülettet ékszer pedig igazán képviseli a ZEMSE stílust, hálás vagyok, hogy a L'OR hagyott kibontakozni. A nyaklánc és a fülbevaló is teljes egészében kézzel készült: vágott, hajlított, csiszolt alumínium szolgáltatta az alapot, amelyet formára vágott, kalapált L'OR kapuszlával dolgoztam egybe és arany füstfóliával díszítettem. Remélem a végeredmény magáért beszél, ráadásul miközben feldolgoztam a kapszulákat, isteni finom kávé illat lengte körbe a műhelyt” – avat be a részetekbe Zentai Emese.

Az ékszerekkel és L’OR kóstolóval a közeljövőben több divateseményen, valamint a következő hónapokban országosan több bevásárlóközpontban is találkozhatunk.

*Harmadik fél védjegyei nem kapcsolódnak a JACOBS DOUWE EGBERTS-hez.
A kompatibilis készülékek részletes listájához látogasson el a weboldalra:
www.lorkave.hu

 

 

 

 

 

 

A kávébabtól a pörkölésig

L’OR kávékapszulák kiváló termőterületekről származó különleges aromájú kávét rejtenek magukban, amely intenzív ízélmény nyújt és illatos, finom, testes, aromás gyümölcsízeket tár fel.

A betakarított kávébab minősége kulcsfontosságú a jó kávé szempontjából. A trópusi vidékeken a kávécserjék virágai csak egy-két napig virítanak. A gyümölcs érési ideje 6–11 hónap. Ezután takarítják be a kávécseresznyének is nevezett, érett, élénkpiros gyümölcsöt. Minden cseresznye két kávébabot tartalmaz. Az aratás évente kétszer, az északi féltekén szeptembertől decemberig, a déli féltekén április és augusztus között történik. A legjobb termőterületeken a kávébabokat kézzel takarítják be.

A frissen betakarított kávécseresznyéből kétféle módszerrel nyerhetők ki a kávébabok. Az egyik a nedves feldolgozás: a terméseket 24-48 órán keresztül áztatják, hogy a magról leváljon az érett gyümölcshús. Az így feltárt zöld kávébabokat átmossák, majd hagyják megszáradni. Ez a módszer egy aromásabb kávét eredményez. A másik feldolgozási mód a száraz előkészítés, amelynek során a kávécseresznyéket 20 napon át szárítják a napon, hogy a gyümölcs héja és húsa összeaszalódjon. A rászáradt gyümölcsrészek lehántolása után barnás színű, foltos kávébabokat kapunk végeredményként. Ez módszer plusz gyümölcsös ízt ad a kávészemeknek.

Ezután kerül sor a kávészemek pörkölésére. Ez az egyik legfontosabb lépés, amely alapvetően meghatározza a kávé karakterét (színét, aromáját és illatát). A hő hatására (180–250 °C) az alapvetően íztelen zöld kávébabból felszabadul a benne rejtőző, mintegy 2000-féle aroma. Minden pörkölés különböző, ami függ a pörkölőmester szaktudásától, a kávé eredetétől és az elérni kívánt ízhatástól. A kávébab színe, az aromaprofil és a kávé intenzitása a pörköléstől függ.

A L'OR pörkölőmesterei igazi művészként keltik életre a kávébabok aromáit: az egyedülálló, magas hőmérsékleten elvégzett pörkölési eljárás a kávébabnak gazdag színt, utánozhatatlan ízvilágot és megkülönböztető karaktert biztosít. A lefőzés során képződő borostyánbarna krémrétegű kávé csakis a gondosan válogatott, pörkölt és őrölt kávébabból készíthető! 

A L’OR kapszulák aromazáró csomagolása

A frissesség, az illatok és ízek megőrzése érdekében a megpörkölt és megőrölt kávészemeket a L’OR azonnal aromaőrző csomagolásba zárja. A kávé az aromáját légmentesen záródó csomagolásban őrzi meg a legjobban. Az alumínium alapanyagnak köszönhetően a L’OR kávékapszulák pedig különlegesen hosszú ideig képesek megőrizni, intenzíven tartani az aromákat, hogy azokat a lefőzés után teljes mértékben élvezhesse a fogyasztójuk, a gazdag és lágy krémréteggel egyetemben.

Hogyan kóstoljuk a kávét?

A minél finomabb aromák eléréséhez fémcsészék helyett inkább porceláncsészék használata javasolt. A kávét rögtön elkészítés után érdemes a csészébe önteni.

A legfinomabb aromák különösen illékonyak. A szakértők az illatok vizsgálatát 10–15 perccel a kávé elkészítése után szokták végezni. Első lépésként a kávé illatát, aromáját érdemes megnézni, két-három szippantással a csésze felett, az aromák 80%-a ugyanis az orron keresztül érzékelhető. A kávé aromáját több mint 2000 összetevő alkotja, amelyből a kávé specialistái mindössze körülbelül 800-at azonosítottak eddig.

Ezután jön a kóstolás, ami előtt azonban keverés segítségével összehangoljuk az aromákat. A túl forró vagy túl keserű kávé elrejthet bizonyos részleteket. Kis kortyban kóstoljuk meg a kávét, hogy ne telítse el túl hamar az ízlelőbimbókat, majd forgassuk a szájában 5-10 másodpercig, mielőtt lenyelnénk! Így a nyelv és a szájpad minden területe érzékelheti a különböző ízek intenzitását. Ne habozzunk többször is megkóstolni a kávét: ahogy a hőmérséklete csökken, olyan aromák is megjelennek, amelyeket korábban a forróság elfedett.

A kávé kóstolása közben ismerős ízeket, például savasságot, keserűséget vagy lágyabb aromákat is felfedezhet. Bizonyos kávék ezeken túl olyan fűszeres jegyeket is magukban hordoznak, amelyek többek között a bogyós gyümölcsök, a szárított gyümölcsök vagy pirított magok aromáit idézik. A szakértők a kávét cukor és tej nélkül kóstolják, ugyanis ezek csökkentik bizonyos ízek intenzitását.

Fontos, hogy kávékóstolás előtt, közben, kerüljük a fűszeres ételeket, illetve bizonyos ízeket, mint az ánizs, a menta és az édesgyökér, mert ezek elfedik az aromákat.

 

 

DECAFFEINATO: A DECAFFEINATO gazdag, édes aromája csak kezdőakkordja ennek az előkelő eszpresszónak, melyet a kakaó és a vad bogyós gyümölcsök finom ízjegyei tesznek igazán jellegzetessé és teljessé.

SPLENDENTE: A L’OR Espresso SPLENDENTE egy kivételes minőségű eszpresszó hangsúlyos aromákkal és előkelő, aranyszínű krémréteggel. Ellenállhatatlan ízét a mogyoró és a citrusfélék lágy ízjegyei koronázzák meg.

PROFONDO: A LUNGO PROFONDO intenzív, fűszeres aromájú kávé a pirított mandula, valamint az édesgyökér ízjegyeivel, ragyogó bronzszínű krémhabbal a tetején.

FORZA: Engedje szabadjára a L’OR Espresso FORZA izzó erejét! Egy igazi, vagány eszpresszó, melynek összetettsége a tölgyfára és az édesgyökérre emlékezető aromák és a kifinomult borostyánsárga krémhab egyesülésében rejlik.

COLUMBIA: Columbia gazdag természeti világa és az El Dorado legendája ihlették a COLOMBIA kávét, mely egy kimondottan testes, gazdag és intenzív karakterű eszpresszó, hosszan tartó ízzel.

RISTRETTO: A gondosan válogatott RISTRETTO friss, kifejező személyiségével és erőteljes, fűszeres aromájával elkápráztatja az érzékeket – egy ideális ristretto keverék, mellyel a tökéletes eszpresszó iránti törekvés felejthetetlen utazássá válik.

PAPUA NEW GUINEA: Pápua Új-Guinea lélegzetelállító hegyei nyújtották az inspirációt ehhez az egyedülálló eszpresszóhoz. A termékeny vulkáni lankák hűvös, nyirkos éghajlata finom gyümölcsös aromákkal és lágy fás jegyekkel teszi igazán rendkívülivé L’OR PAPUA NEW GUINEA keveréket.  

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr614211989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása