Pehelykönnyű melegség minden évszakban
2018. szeptember 11. írta: persica

Pehelykönnyű melegség minden évszakban

Lehull a lepel a Helly Hansen legújabb innovációjáról, a Lifaloft™ technológiáról

Bizonyára mindannyian olyan kabátra vágyunk, amely amellett, hogy melegen tart bennünket, nem nehezedik ránk, és lehetővé teszi, hogy szabadon mozoghassunk benne. Egy olyan ruhadarabra, amiben egyik nap a város utcáit rójuk, míg a következő napon meghódíthatjuk benne a havas hegycsúcsokat, és amit a januári mínuszokban éppúgy viselhetünk, mint egy kellemes tavaszi kirándulás során. A norvég Helly Hansen technikai márka erre kínál megoldást innovációjával, a Lifaloft™ béléssel, amelynek fejlesztésében a napjainkban elérhető legjobb minőségű szintetikus anyagú bélést előállító PrimaLoft® volt a partnere.

Melegedjünk fel anélkül, hogy súly nehezedne ránk – ez a Helly Hansen és a PrimaLoft® közös, négy éven át tartó kutatás-fejlesztésének fő irányvonala. Az eredmény pedig nem más, mint egy könnyebb, vékonyabb, mégis melegebb bélés, amelyet 75%-ban Lifa® szálak és 25%-ban szintetikus anyagok alkotnak, és kétségkívül egyedülálló a piacon. ,

Könnyebb

A Helly Hansen és a PrimaLoft® hőszigetelő megoldása 20%-k al könnyebb ruhadarabokat tesz lehetővé annak köszönhetően, hogy a Lifa® rostszálak szerkezete könnyebb, és egy leheletnyit vékonyabb, mint az egyéb poliészter alternatíváké. Fontos megemlíteni, hogy a Helly Hansen által az 1970-es években szabadalmazott Lifa® rostszálak természetüknél fogva nem szívják magukba a nedvességet, hanem hatékonyan elvezetik azt bőrünktől, így bármilyen körülmények között ideális választásnak bizonyulnak és rendkívül sokrétűen használhatóak.

Melegebb

Amellett, hogy kisebb súlyúak, a Lifaloft™ technológiával készült ruhadarabok érezhetően melegebbek is. Mindez a poliészter alternatívákhoz képest megnövelt számú mikroszkopikus légzsebeknek köszönhető, amelyek magukba zárják és megőrzik a hőt, ezáltal melegebben tartják viselőjüket. Így például nem jelenthet akadályt az sem, ha éppen a legnagyobb hidegben szeretnénk síelni menni, vagy akár az ország legmagasabb pontját, a Kékestetőt tervezzük megmászni.

Kisebb tömeg

A Primaloft®-tal kombinált Lifa® egyedi hőszigetelő hatással bír, amely a könnyebb súly és a melegebb érzet mellett egyúttal kisebb tömeget is jelent. A szabványos poliészter alternatívákhoz képest kevésbé testes szerkezet jellemzi, továbbá légáteresztő tulajdonságának köszönhetően kimondottan ideális aktív tevékenységek végzéséhez.

Fenntartható és környezetkímélő

A Helly Hansen büszkén vállalja, hogy Lifaloft™ termékeinek készítéséhez Bluesign® által tanúsított szövetet használ. Ez lényegében egy hosszútávon fenntartható környezettudatos textilgyártási rendszer, amelynek célja, hogy csökkentse a környezeti hatásokat, ezzel fenntarthatóbbá téve az egész iparágat. A rendszer öt alappillérre épül, amelyek az erőforrások teljesítményére, a fogyasztói biztonságra, a légszennyező anyagok kibocsátására, illetve a vízbe történő kibocsátásra, továbbá a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkoznak.

Fontos kiemelni, hogy a Lifaloft™ valójában fenntarthatóbb alternatíva az alacsonyabb vízfelhasználásnak és a kisebb ökológiai lábnyomnak köszönhetően.

A kollekció kiemelt darabjai, az egyedi hőszigetelő technológiával ellátott LIFALOFT™ Hybrid Insulator kabátok 2018 őszén számunkra is elérhetővé válnak, így bátran viselhetjük akár magában, akár sokoldalú rétegként, a legváltozatosabb időjárási körülmények között is. 

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget.  Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén.  A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3014234515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása