Vállald a kihívást, tegyél másokért!
2018. október 23. írta: persica

Vállald a kihívást, tegyél másokért!

Csatlakozz a Hősök Tere Kezdeményezés 30 napos kihívásához

A Hősök Tere Kezdeményezés elindította 30 napos kihívását, amibe bárki belevághat, aki szeretne változtatni magán és környezetén. Ehhez nincs más dolga, mint egy hónapon keresztül, minél többször valami jót tenni. A kihívás célja, hogy minél több ember merjen jót cselekedni és tenni másokért.

Sokan nem is gondolják, de előzékenységgel és kedvességgel mi magunk is formálni tudjuk társadalmunkat.  Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy dicséret, ha átadjuk a helyünket a buszon, vagy ha felszedjük a szemetet az utcánkban. Ezek az apró cselekedetek csak egy kis erőfeszítést és odafigyelést igényelnek, de jobbá tehetik mások életét – és egy idő után a mi életünket is. Ha ugyanis sokan és sokszor tesznek valamit a környezetükért, egy nyitottabb és befogadóbb világban élhetünk – vallják a kihívás elindítói.

A 30 napos kihívás október közepén indult és november 30-ig bármikor lehet csatlakozni. Ajánlott és teljesíthető jócselekedetekre találhatunk példákat a Hősök Tere Kezdeményezés honlapján, de a legjobb, ha mindenki egyénileg dönti el, hogy mivel lép ki leginkább a komfortzónájából, miközben másoknak segít. Ha megvan az irány vagy a  jótett, nincs más dolgunk, mint legalább 21 napon keresztül nap mint nap megtenni ezt – ugyanis ennyi idő alatt válik egy cselekedet a mindennapi rutinunk részévé. Az elején furcsának és nehéznek tűnhet, de idővel olyan szokássá válik, amellyel tudatosabbá, felelősségvállalóbbá válunk, és könnyebb lesz kiállnunk és tennünk másokért. 

Bárki, aki belevág a kihívásba, megoszthatja történetét a Hősök Tere Facebook csoportjában, vagy az Instagramon a #hétköznapihősök #30nap #hosoktere30naposkihivas hashtagekkel.

Sosem késő elkezdeni, már gyűlnek a történetek!

Hősök Tere Kezdeményezés: A Hősök Tere Kezdeményezés missziója, hogy társadalmi norma legyen az együttérzés, és az, hogy kiállunk és teszünk másokért. Ehhez kínál gyakorlati tudást tréningjeiken, workshopjaikon, kampányaikban.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6214317999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása