5 tipp, hogy megelőzzük a karácsonyi stresszt
2018. november 18. írta: persica

5 tipp, hogy megelőzzük a karácsonyi stresszt

A november lassan már egyet jelent az adventi készülődéssel: ünnepi zene szól az üzletekben, a plázákban „kinőttek” az első karácsonyfák, nekünk pedig görcsbe rándul a gyomrunk, ahogy az előttünk álló egy hónapra gondolunk. Pedig a karácsony elvileg örömteli ünnep, mégis a sok készülődés, tömeg és vásárlás okozta stressz miatt legszívesebben azonnal túl lennénk rajta. Itt az ideje változtatni: a Foxpost segítségével idén az ajándékozás olyan békés lesz, mint ahogy a filmekben látjuk. 

Írjuk össze!

A meglepetések beszerzésekor legtöbbször az első utunk a bevásárlóközpontba vezet, hiszen „ott minden megtalálható” – a végén mégis úgy jövünk ki, hogy a rokonság felének nincs ajándéka, ellenben vettünk magunknak még egy pár cipőt. Impulzusvásárlás helyett inkább készüljünk fel előre: írjuk össze, kinek milyen ajándékot vennénk és célzottan olyan helyeket keressünk fel, ahol meg is találhatjuk. Így nem csak a felesleges pénzkidobást kerüljük el, hanem az értelmetlen, sokszor klisés tárgyak megvásárlását is. 

Húzzunk határokat!

A keretről sem érdemes megfeledkezni: minden bizonnyal kiváló borokat találunk az apósnak, vagy remek játékrobotot az unokaöcsinek, de nem mindegy, mennyiért. Egy-egy leárazást látva hajlamosak vagyunk többet kiadni az előre tervezetnél, abban a tévhitben, hogy az évezred üzletét kötöttük meg. Ha nem szeretnénk a nagy bevásárlásban lenullázni a bankszámlánkat, a tervezett ajándékok mellé jelöljünk ki összeghatárokat – így nem kell attól félnünk, hogy a karácsonyi vacsora egy száraz kenyér lesz. 

Legyen társunk!

Az ajándékok beszerzéséhez nagy lelki erő kell, így folyamatosan halogatjuk, míg az utolsó nap már csak a giccses porcelánok maradnak az üzletekben. Épp ezért ahelyett, hogy kényszerként fognánk fel, tegyük élménnyé és kerítsünk hozzá egy társat: partnert, családtagot vagy barátnőt. Ne rohanásként, hanem egy közös programként kezeljük a bevásárlást, egy-egy kávés vagy forralt boros szünettel megszakítva, így jó érzéssel – és stressz nélkül – telik majd. 

Otthoni munka

Ha pedig már eleve irtózunk a tömegtől, a több órás sorban állástól és a kirámolt polcoktól, vegyünk magunkhoz egy forró italt, kapcsoljuk be a laptopot és nézzünk körbe az online bevásárló térben. A legjobb akciókat akár így is könnyen elérhetjük, például a november 23-i Fekete Péntek esetében, ráadásul egyszerűen tudjuk ellenőrizni és kontrollálni a költségeinket is.  

Nincs több késés

Hiába választottuk ki a tökéletes ajándékot, ha a nagy áruküldési forgalomban nem érkezett meg, vagy éppen nem tudjuk időben eljuttatni a célszemélynek. Ha nem akarunk húsvétig várni, érdemes tudatosan választani csomagküldő szolgáltatást: a Foxpostnak már országszerte több mint 100 automatája van, így az ország másik felébe is küldhetjük az ajándékunk, amely akár már másnap célba ér. Nem kell tehát amiatt aggódnunk, hogy hetekkel később érkezik meg a nagyi meglepetése.  

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8714379466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása