Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés
2018. november 26. írta: persica

Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

284 tonna tartós élelmiszer a nélkülözőkért

Országszerte több mint 120 településen, 200 helyszínen zajló hétvégi akció során összesen mintegy 284 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank Egyesület 5350 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 57.000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén elő nélkülözőkhöz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2018-as karácsonyi élelmiszer gyűjtése során idén ismét három napon át: november 23-án, 24-én és 25-én több mint 200 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók összesen 284 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a rászorulók számára, amely 17 százalékkal meghaladja a tavalyi mennyiséget.

Az ALDI és a TESCO áruházlánc az adományt kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását.

Az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO áruházakban az Élelmiszerbank 5350 önkéntese segítette az adományok összegyűjtését. A jótékonysági akcióban részt vettek a Centrál Színház művészei is.

Idén közel 57 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait az önkéntesek a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz juttatják el még Karácsony előtt.

„Az idén 57.000 nélkülöző számára tudjuk szebbé tenni a karácsonyt. Minden adományozónak köszönjük, hogy gondolt nehéz sorsú embertársaira, és köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek és a Centrál Színház művészeinek, hogy idén is segítették akciónkat!” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5314394748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása