Japán szépségrituálé, barna alga, chinpi, reishi gomba és élesztő
2018. december 23. írta: persica

Japán szépségrituálé, barna alga, chinpi, reishi gomba és élesztő

Avagy minden, amit a Missionről tudni érdemes

Az AVON nemrégiben mutatta be legújabb luxus bőrápoló termékcsaládját, a Missiont, amely egyenesen Japánból érkezett hozzánk. A japán hölgyek szépségápolási rituáléjáról, illetve a prémium termékekben rejlő különleges és értékes összetevőkről az AVON szépségszakértőjét, Károlyfi Editet és Dr. Papp Ildikó igazgató főorvost, esztétikai bőrgyógyászt és kozmetológust kérdeztük.

A japán hölgyek hallatán a legtöbb embernek a fiatalos, ragyogó, üde arcbőr jut eszébe, amelyek mögött bizonyos szépségtitkok rejlenek. Egészen pontosan kettő: az egyik, hogy kizárólag kiváló minőségű összetevőkben gazdag kozmetikumokat használnak, illetve az, hogy egy különleges bőrápolási rituáléval rendelkeznek. Ez pedig nem csupán testi, hanem lelki rituálé is, hiszen amikor az arcunkkal foglalkozunk, akkor jelen vagyunk a pillanatban és csakis magunkra szánjuk azt az időt – vélekedik Károlyfi Edit szépségszakértő az új Mission család kapcsán.

Dr Papp Ildikó szerint az ilyen jellegű, többlépcsős szépségápolási rendszereknél minden egyes terméknek megvan a saját funkciója, amelyek  egymásra épülnek és így alkalmazva hozzák el a tökéletes hatást. Minden lépésnek jelentősége van,  vegyük például a tisztítást, amelyben már benne vannak azok a hatóanyagok, amelyek később a krémben is megjelennek, csak más koncentrációban. Ezek lényege, hogy az adott szinten megfelelően előkészítsék a bőrt azon hatóanyagok fogadására, amelyek a következő lépésnél jutnak be. Itt fontos kiemelni, hogy nem mindegy, milyen sorrendben használjuk ezeket a termékeket, hiszen azok szigorúan egymásra épülnek és így fejtik ki a megfelelő hatásukat.

A Mission Y család elsősorban a fiatalabbaknak, a harmincas éveikben járó hölgyeknek szól, illetve azoknak, akik kezdik észrevenni a bőröregedés első jeleit és szeretnék megőrizni az arcbőrük ragyogását, hidratáltságát és üdeségét. A négy tagból – egy habzó arctisztítóból, hidratáló lotionből, egy arcápoló tejből és egy éjszakai és nappali krémből - álló termékcsalád vezet minket végig a japán arcápolási rituálén, amely során a könnyebb textúráktól haladunk a gazdagabb, táplálóbb formulák felé. Ezek így fokozatosan készítik elő az arcbőrt és látják el a szükséges hatóanyagokkal, amelyet végül egy arckrém zár, láthatatlan védelmet nyújtva az arc bőrének.

A Mission Y család összetevőit tekintve a doktornő véleménye szerint az egyik legérdekesebb az élesztő, amelyhez kapcsolódóan van egy története is, amely a japán pékekhez fűződik. A kenyérsütéshez ugyanis köztudottan élesztő szükséges, így azt vették észre, hogy a japán pékeknek - akik a kenyeret gyúrják, és napi szinten érintkeznek vele - ránctalanná, valamint világosabbá és fehérebbé vált a kézfejük. Így jöttek rá, hogy az élesztő B vitamint, cinket és még számtalan más hasznos hatóanyagot tartalmaz, amelyek mind a bőr hidratáltságát, mind pedig a regenerálását segítik. Ugyanakkor gyulladás csökkentő hatása van, antioxidánsokat tartalmaz és ragyogóvá teszi a bőrt. A másik említésre méltó hatóanyag a bőrgyógyász szerint a silk protein, amelyet selyemből vonnak ki. Ennek köszönhetik a termékek a nagyon finom és bársonyos textúrájukat, tapintásukat, illetve ez varázsolja finommá és bársonyossá a bőrt. Ezeken kívül még egy harmadik igen értékes és egzotikus összetevőt találhatunk meg a termékcsaládban, méghozzá a reishi gombát. Ez egy kínai gomba, amelyet előszeretettel használnak kozmetikumokban, mivel igen hatékony mélyhidratáló és regeneráló, valamint bőrmegújító hatása van, illetve egyúttal csökkenti a gyulladást és az ödémát is. De miért is fontos ennyire a gyulladáscsökkentő hatás? A negatív gyökök, amelyek nap mint nap érik a bőrünket, mikro gyulladásokat okoznak, ezek nehezen észrevehetők, viszont annál inkább felgyorsítják a bőröregedési folyamatot. Így az, hogy gyulladáscsökkentő hatása van egy krémnek, kulcsfontosságú a szakértő véleménye szerint. 

A Mission Eclat termékcsalád az érettebb bőr igényeire lett kifejlesztve a 45+-os hölgyek számára. Ezt már az elnevezése is sejteti, hiszen az Eclat szó kirobbanó ragyogást jelent, ennek megfelelően pedig nagyon gazdag, luxus alkotóelemeket tartalmaz. Az AVON szépségszakértője ugyanakkor kiemeli azt is, hogy itt már öt termék van jelen a rituáléban, hiszen egy szem- és szájápoló krémmel egészül ki az egész család, ráadásul az arcápoló tej helyett megjelenik egy esszencia, amely gyakorlatilag egy szépségfolyadék. Itt is élvonalbeli kutatások állnak az egyes termékek mögött, amelyek szintén nagyon érdekes összetevőket tartalmaznak.

Dr Papp Ildikó ennél a termékcsaládnál először is külön kiemelné az Esszenciát, amely igen magas koncentrációban tartalmaz értékes hatóanyagokat. Ezek közül is első körben a barnaalgát említené meg, amely Omega 3 és 6 esszenciális zsírsavakban gazdag. Ez azért fontos, mert idővel a sejtek, amelyek a kollagén, valamint az elasztin termelésért felelősek, elkezdenek lustulni, sokkal lassabban és kevésbé termelik ezeket a kiváló és rugalmasító anyagokat. Itt jön a képbe a barna alga, amely azért felel, hogy a kollagén és az elasztin termelésért felelős enzimek működőképesek maradjanak, ugyanakkor gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is bír. A másik lényeges hatóanyag a chinpi, amely a mandarin héjából származó kivonat. Ez mind külsőleg, mind belsőleg jó hatással van bőrünkre, segíti a C-vitamin felszívódását, elősegíti az érfal erősödését, valamint csökkenti az ödémát is, amely azért nagyon fontos, mivel ebben a korban már a bőrünk sokkal jobban visszatartja a folyadékot, így növelve a duzzanatot is.

Ránctalanító krémek esetében sokszor felmerül az a kérdés, hogy mikor érdemes ezt elkezdeni, vagy hogy fiatalabbként lehet-e olyan termékeket használni, amelyek idősebbeknek vannak kifejlesztve. Tehát, amennyiben nem vagyunk allergiások az összetevőkre és elbírja a bőrünk, akár egy 30-as éveiben járó hölgy nyugodtan használhat 45+ -nak szánt termékeket, vagy már a 20-as évek elején ajánlott elkezdeni a 30-as korosztálynak szánt arcápolókat. Ezzel csak gazdagabb lehet a bőr, amely hosszabb távon biztosan megtérül. Arra viszont oda kell figyelnünk, hogy a bőrtípusunknak megfelelő termékeket válasszunk.

A két korosztálynak szánt termékcsaládokon kívül végül érdemes néhány szót ejteni a kiegészítő szén-dioxidos arcmaszkról.  Ez gyakorlatilag egy mélytisztító, méregtelenítő, hámlasztó pakolás, tasakos kiszerelésben, amelyet a Carbo-terápia ihletett, és amelyet esztétikai kezeléseknél is használnak. Ez azt jelenti, hogy egy tű segítségével juttatják bőrünk alá az értékes hatóanyagokat, akár a szem alatti karikák esetében, amely így nagyon szépen regenerálja a bőrt. Ezt a folyamatot imitálja valójában ez a maszk, amelyben a szén-dioxidot tízszeres koncentrációval visszük fel a bőr felületére. Mindemellett hialauronsavat és méhpempőt tartalmaz, amelyben rengeteg vitamin található. Az arcápolási rituálé kiegészítéseként így ezt a maszkot akár egy héten belül többször is használhatjuk, nem lehet túlzásba vinni – tanácsolják a szakértők.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2414509532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása