Lélekmelengető karácsonyi whiskey koktélok
2018. december 23. írta: persica

Lélekmelengető karácsonyi whiskey koktélok

Az ünnepek közeledtével még jobban esik az otthoni pihenés, egy-egy finom, fűszeres itallal pedig még különlegessebbé tehetjük a hideg téli estéket.  Íme, öt különleges koktél Lukács Rolandtól, a Jack Daniel’s hazai márkanagykövetétől, amelyekkel meglephetjük szeretteinket és teljessé tehetjük az ünnepi pillanatokat.

New York Sour                                            

40 ml Jack Daniel’s Single Barrel                           

20 ml citromlé                                                                     

10 ml cukorszirup                                                                          

pár csepp Angostura bitter

10 ml vörösbor

1 tojásfehérje (opcionális)

díszítéshez: citromhéj, tojásfehérje

Az alapanyagokat a bor kivételével összerázzuk, majd friss jégre, whiskey-s pohárba töltjük és a bort a tetejére öntjük, citromhéjjal díszítjük.

Maple Leaf                                               

50 ml Jack Daniel's Tennessee Whiskey                                                

15 ml citromlé

10 ml juharszirup

díszítéshez: citromszelet, citromhéj, kakukkfű

Az összetevőket jéggel elkeverjük egy whiskey-s pohárban, citromszelettel vagy citromhéjjal, kakukkfűággal díszítjük.

Manhattan                                              

50 ml Jack Daniel’s Gentleman Jack            

25 ml vörös vermut                                       

pár csepp Angostura vagy narancs bitter

Az alapanyagokat jéggel együtt fél percig keverjük, majd előre hűtött koktélpohárba szűrjük.

Tennessee Hot Toddy                      

40 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey                                  

40 ml almalé                                                                      

50 ml forróvíz

10 ml citromlé

10 ml karácsonyi szirup

A karácsonyi szirup elkészítése: 250 ml vízhez adjunk 250 g cukrot, 1 fahéjrudat, 6-8 szegfűszeget, 2-3 csillagánizst, fél rúd vaníliát, és egy edényben melegítsük ezeket míg a cukor el nem olvad. Ne forraljuk, mert úgy elpárologhat a víz és túl sűrű lehet. Idő hiányában használhatunk forraltbor fűszerkeveréket is.

Öntsük össze az alapanyagokat egy hőálló pohárba vagy egy bögrébe és keverjük össze. Ízlés szerint változtassunk az édes és a fanyar arányán.

Eggnog (5-6 főre):

150 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey                                        

25 g datolya                                                             

25 g kesudió                                                  

25 g szárított barack                                     

¼ evőkanál forraltbor fűszerkeverék                                 

1 vaníliarúd                                                                     

1l mandulatej

szerecsendió

Áztassuk be a datolyát, a kesudiót, a barackot és a fűszerkeveréket egy estére a whiskey-vel. Szűrjük le a folyadékot, kaparjuk bele a vanília magokat és öntsük bele a mandulatejet, majd turmixoljuk össze és adagoljuk pohárba. Reszeljünk a tetejére szerecsendiót.

A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1314509402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása