Fenntartható kollekció a Springfield-nél.
2019. február 20. írta: persica

Fenntartható kollekció a Springfield-nél.

A Springfield több mint 2,3 millió ruhát állít elő a környezettudatos R[ECO]NSIDER eljárásával

A divatmárka R[ECO]NSIDER elnevezésű projektje a 2018 őszi első bejelentés után idén tavasszal visszatér: további 2,3 millió környezetkímélő ruhadarabot állít elő, miközben 50-90 százalékkal csökkenti a különböző gyártási technológiák során felhasznált vízmennyiséget. A Springfield legújabb női és férfi kollekciójának stratégiai szerepe van, mellyel a márka megerősíti fenntarthatósági törekvéseit olyan kezdeményezésekkel, mint az organikus pamut használata és a H2O program. 

IKONIKUS KIADÁS 

Idén tavasszal ismét találkozhatunk a Springfield jellegzetes fa logójával, amely megjelenik az ingeken, pulóvereken és a rövid ujjú pólókon. Ebben a szezonban kék-fehér-piros tónusokban képviseli a márka legújabb irányvonalát.

Az organikus pamut és az újrahasznosított poliészter használata a legfontosabb fenntartható kezdeményezés a szezonban. A pamut alapanyag megjelenik az ingeknél, pulóvereknél, dzsekiknél, míg a poliészter a vékonyabb kabátoknál. A termékekre a letisztult mintázat és a kék-fehér színek a jellemzőek; emellett a pulóvereknél visszatérnek a kilencvenes években ismert főiskolás stílus logói és üzenetei, illetve a szűk gallérú, mintás vagy egyszínű ingek is ismét teret hódítanak. 

A másik irányvonal, a H2O program, a farmer előállítási, ezen belül is kiemelten az utókezelési folyamataira fókuszál: a lézeres és ózon technológiák segítségével a márka 50 és 90 százalékos vízmegtakarítást érhet el. Összehasonlítva a tradicionális technikákkal, az energiacsökkentés mellett kiküszöböli az olyan mérgező anyagok kibocsátását, mint a permanganát vagy a lúg. A kollekcióban megtaláljuk az öt zsebes nadrágokat, és a különböző szabású – fit, skinny, hagyományos, répa – farmerokat. 

TAVASZI KÉNYELEM 

Női kollekcióban is megtalálhatjuk a R[ECO]NSIDER irányzatot környezetbarát ingekkel, felsőkkel és farmerokkal. A márka fenntartható darabjainál a tengerészkék tónusok lesznek irányadóak, amelyeket virágos mintákkal, világos színekkel díszített, illetve megjelennek az elegánsabb kialakítású nadrágok és dzsekik. 

A projektben a környezettudatos anyagok sora olyan újdonságokkal bővül, mint az organikus pamut, az újrahasznosított poliészter és a Tencel® szövet. Az organikus pamuttal az ingek, pólók, dzsekik vagy kötöttáruk előállítása fenntarthatóbb lesz; a poliészterrel ökobarát kabátokat, egy- vagy kétrészes fürdőruhákat terveznek; a Tencel® a farmer anyagú darabok kialakításánál jelenik meg, köztük szoknyáknál, ruháknál és overalloknál. 

A H2O program a lézer és ózon technológiák segítségével helyettesíti a hagyományos farmer utókezelési eljárásokat, ezáltal létrehozva egy sokkal fenntarthatóbb anyagot, csökkentett vízmennyiség (ózon esetében 90 százalékkal csökkentve, lézer eljárás esetén 50-el), illetve kevesebb energia és kemikália felhasználásával. Emellett kiemelt szerepe van az újrahasznosított pamutnak, amely a farmerok összetételének 21 százalékát teszi ki: környezetbarát anyagokat kevernek új rostokkal, ennek köszönhetően sokkal fenntarthatóbb szövetet kapunk, melynek ugyanolyan megjelenése és stabilitása van, mint a hagyományos pamutnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2114639352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása