PRÁGA, az PRÁGA...... részemről, megunhatatlanul.....
2019. március 15. írta: persica

PRÁGA, az PRÁGA...... részemről, megunhatatlanul.....

Egy szuper lányos hétvége margójára!

Március első hétvégéjét a meseszép Prágában, és Karlovy Varyban töltöttük. Idei első külföldi kirándulásunk igazi feltöltődés volt, még a napi több kilométeres sétáink ellenére is. Bátran vágjatok neki egy 4-5 órás autóútnak gyermekekkel is, hisz az élmény, amit az utazások során kapnak, életre szól. Prágában tavaly is a párommal kettesben, amolyan „romantikus hétvégére utaztunk el" és én már akkor megígértem a kislányomnak, hogy idén elviszem őt is, és egy igazi „csak csajok – anya-lánya” hétvégénk lesz. Minden kívánsága teljesítve lett. Így bizton állíthatom, hogy csodás emlékei maradnak Prágáról és Karlovy Varyról. 

Ha Prágában jártok, az Óvárost, a 600 éves Orloj Óratornyot, a Várat, a Szent Vitus Székesegyházat, az Arany utcácskát (kedvenc kis kék házzal) a Károly hidat mindenképp nézzétek meg, gyalogosan szépen körbe lehet sétálni ezeket a helyeket, és persze séta közben ne felejtsetek el beülni valami szuper étterembe, ahol a jobbnál jobb Cseh söröket kóstolhatjátok meg! Perzse a gasztronómiai élményekről, a Cseh specialitásokról se feledkezzetek meg :) Gyermekeknek és szüleiknek is kötelező bemenni a 3 emelet magas, körhintával és csúszdával gazdagított Hamley’s játékbirodalomba…. a fashioniszták pedig a sétáló utcában található világ márkák közt csábulhatnak be a pazar üzletekbe. Szóval Prága, az Prága, és boldog vagyok, hogy már ötödik alkalommal randevúzom a várossal, és idegenvezetőként is számíthatnak rám a családtagjaim, barátaim.  

Amit Prágáról még tudni érdemes:   

-       ahogy Prága a kocsmák városa, úgy a cseh a sörivás nemzete?  Statisztikák szerint egy átlagos cseh állampolgár évi 150 liter sört iszik, azaz átlag közel fél litert naponta. Már ez is meredek adat, pedig ez még a csecsemőket, gyerekeket és az absztinenseket is tartalmazza.  

-       van a városban egy egyszobás hotel? A Zizkov tv-toronyban, 66 méter magasan működik a Tower Park Praha egyetlen vendégszobával és csodás kilátással a városra.  

-       mindent macskakő borít itt? Prágában rendkívül népszerű útburkolatnak számít, a belvárost felfoghatatlan területen borítja.   

-       áll itt egy kis torony, amit az Eiffel-torony ihletett? 1889-ben egy cseh különítmény meglátogatta a párizsi világkiállítást, és az ott látott Eiffel-torony mására később felépítették a Petrin dombon a 63,5 méteres Petrin kilátótornyot 

-       a Petrin dombon már bő 120 éve jár egy sikló? A város Gellért-hegyeként is felfogható dombon találod a petrini siklót, amelyről fantasztikus kilátás vár az Óvárosra, a várra és a Kisoldalra.  

-       villamoshálózata az egyik, ha nem a legzsúfoltabb a világon? 140 kilométeres hosszán évi összesen 340 millió utazás történik.  

-       akár szaunázás közben is tudsz városnézni? Telente üzemel egy szaunázó hajó, amely a Moldván lebeg, nagy panorámaablakkal.   

Fotó: saját (PR)

Köszönjük az STA Travelnek ezt a csodás utat is, mert mint tudjuk: Messze a legjobb! www.statravel.hu

Külön köszönet a Porsche Hungáriának a VW Caddy JOIN-ért, hogy egy szuper biztonságos, kényelmes családi autóval vághattunk neki ennek a hosszú útnak.

Infó: www.travel.hu 

Szponzorált tartalom!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9514690546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása