TRÓNOK HARCA
2019. április 03. írta: persica

TRÓNOK HARCA

TÖBB SZÁZ LITER VÉRT ADTAK A RAJONGÓK A VASTRÓNÉRT

Literszámra folyt a vér Budapest utcáin! De aggodalomra semmi ok, csak a Trónok harca rajongói bizonyították elkötelezettségüket a sorozat és a jó ügy érdekében!

Óriási siker volt az HBO és a Magyar Vöröskereszt nagyszabású véradási kampánya, amelyre Budapest-szerte megmozdultak a rajongók, és hosszú sorokban kígyóztak a véradóhelyszínek előtt, hogy vérüket adják #aTrónért!

A végeredmény lenyűgöző: a Magyar Vöröskereszt előzetes becsléseihez képest 37%-kal (!!!) többen jelentek meg a kampány 10 napja alatt. Az adataik alapján a vért adók 35%-a korábban még sohasem vett részt ilyen jótékonysági akcióban, sőt a helyszíni adatok alapján a megjelentek sokkal fiatalabbak voltak, mint általában, így elmondható, hogy a Trónok harca sikeresen megmozgatta óriási rajongótáborát.

„Köszönjük a remek együttműködést, remélni sem mertük, hogy ilyen sokan vesznek majd részt a kampányban. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy több mint ötszázan életükben először adtak vért, bízunk benne, hogy őket is majd a rendszeres véradóink között üdvözölhetjük. A Magyar Vöröskereszt munkája azonban itt nem ér véget, egész évben várjuk a lelkes segítőket” – mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezés szakmai vezetője.

Egy véradó átlagosan összegyűjtött 450 ml véréből 3 féle vérkészítmény készül, ami 3 beteg gyógyulásához használható fel, így a kampánnyal közel 4500 beteg gyógyulását segíthetjük.

 „Az HBO Bleed for the Throne globális kezdeményezéséhez Európa-szerte több ország is csatlakozott – Magyarország mellett lengyel, román, cseh, horvát, spanyol és skandináv rajongók vettek részt a kampányban - mindenhol hatalmas sikerrel. Számomra, aki már kapott vért, különösen inspiráló látni, hogy milyen sok lelkes, új, fiatal véradót aktiváltunk Európában. Reménykedem benne, hogy nagy részük rendszeres véradóvá válik.” – mondta Dóczi Melinda, az HBO Europe regionális marketing vezetője.

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, így a résztvevők Trónok harcás karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el.

A sorozat egyik főszereplője, Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) az alábbi videóban személyesen köszöni meg a rajongóknak, hogy vérüket adták a jó ügy érdekében!

https://youtu.be/xzwXiRNC040

A Trónok harca befejező évada április 15-én érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr514737419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása