EGY FESZTIVÁL, AHOL SZÓRAKOZVA ADAKOZHATUNK
2019. április 21. írta: persica

EGY FESZTIVÁL, AHOL SZÓRAKOZVA ADAKOZHATUNK

CHARITY FEST – Az adományfesztivál

A CHARITY FEST minden bizonnyal az év legjótékonyabb fesztiválja. A rendezvény jegy-, étel- és ital eladásaiból származó bevételeit ugyanis jótékony célokra fordítják. Az egy napos eseményre napközben elsősorban a családokat, az estétől másnap hajnalig tartó koncertekre főként a fiatalokat várják. A CHARITY FEST 2019. május 18-án reggel 9.30 órakor nyitja meg kapuit a Dürlin Rendezvényparkban.   

A CHARITY FEST kezdeményezője napjaink egyik legaktívabb civil szervezete, a Budapest Bike Maffia. Tevékenységük célja, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanság nehézségeire. Ennek érdekében ételt osztanak, szendvicseket gyűjtenek, hajléktalanszállókon palántákat ültetnek, iskolai és vállalati érzékenyítő előadásokat tartanak, és megannyi más akciót szerveznek az általuk képviselt ügy érdekében. A CHARITY FEST-en a Budapest Bike Maffia célja nem csupán az adománygyűjtés, hanem a hétköznapi emberek figyelmének ráirányítása a civil munka fontosságára.  

 

A CHARITY FEST látogatói úgy jótékonykodnak, hogy közben szórakoznak is. A jegy megvásárlásával, valamint az elfogyasztott ételekkel és részben az italokkal folyamatosan növelik a fesztivál adománygyűjtő kasszáját, amellyel a Budapest Bike Maffián kívül további két civil szervezet, a BAGázs Egyesület és a Tetovált Állatmentők munkáját támogatják. 

 

A programok már reggel főzőversennyel indulnak a Dürlin Rendezvényparkban, amelyen közel 30 csapat vesz részt. Az elkészült ételeket a „Gasztrocker”, azaz Fazekas Richárd; a Street Kitchen egyik írója, Kalas Györgyi; Rákóczi Feri műsorvezető és Rauf Sten Tamás ételkritikus zsűrizi. Délelőtt és kora délután az Eszter-lánc Mesezenekar, a Rutkai Bori Banda és a Hahó Együttes koncertjei várják a családokat, a koncertszünetekben pedig dj-k (Clairvo, Voison, Nixon) gondoskodnak a jó hangulatról. A gyerekek kipróbálhatják a TeamVision egyedülálló, többállomásos ügyességi csapatjátékait, többek között az óriásjengát, a toronyépítést és a tubepongot. A Decathlon jóvoltából ping-pongozni, kosarazni és tollaslabdázni is lehet majd, de biciklitekerő pont és trambulin is lesz a parkban. a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja olyan parasport programokkal készül, mint a kerekesszékes kosár, a vakfutás és a csörgőlabda. Az App/Art és a 672 Csoport különleges küldetésüket bemutató, nem mindennapi színházélményt nyújtanak majd a közönségnek. A Trecikli munkatársai kisebb javításokat és tanácsadást kínálnak a bringások számára, mindeközben pedig a civil szervezetek ügyei által ihletett tetoválások készülnek a Knuckle Up And Friends, vagyis három tetoválószalon művészeinek keze nyomán. A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete pedig egész napos véradást szervez a helyszínen. A látogatók ezenkívül számos civil szervezet munkáját ismerhetik meg a nap folyamán. Hallás- és látássérülteket, cukorbetegséggel élőket, időseket, hajléktalanokat, szociálisan hátrányos helyzetű csoportokat támogató civilek, állatvédő szervezetek, érdekvédelmi csoportok települnek ki a CHARITY FEST helyszínére.    

 

Este koncertekkel folytatódik a fesztivál a Dürer Kertben: Jónás Vera, a Deley, a Várkonyi Csibészek, a Bohemian Betyars, a Korai Electric Ambient és még két meglepetés zenekar, valamint Tilos dj-k – Titusz, Palotai – izzítják majd a közönséget. 

 

A programokon való részvétel – az esti koncertek kivételével – díjmentes. A koncertbelépők már megvásárolhatók a tixa.hu-n, 2019. április 21-ig kedvezményesen. További részletek a http://bbm.hu/charity-fest/ weboldalon.

 

RÉSZLETES PROGRAM: 

Ingyenes programok a Dürlin Rendezvényparkban. 

9.30-18.00: Gyerekkoncertek, gyerekprogramok, sprortprogramok, főzőverseny, tetoválók, színházi programok, civil- és vállalati kitelepülők, véradás. 

10.00 ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR 

11.00 RUTKAI BORI BANDA 

16.00 HAHÓ EGYÜTTES   

Esti koncertek a Dürer Kertben: 

19.00 JÓNÁS VERA SZÓLÓ 

19.30 DELEY 

20.00 COMMON VIBE ÉS A VÁRKONYI CSIBÉSZEK 

21.00 Meglepetésvendég 

22.00 BOHEMIAN BETYARS 

23.00 Meglepetésvendég 

00.00 KORAI ELECTRIC AMBIENT 

00.01-től DJ Titusz, DJ Palotai  

 

RÉSZLETEK A TÁMOGATOTT CIVIL SZERVEZETEKRŐL ÉS PROJEKTJEIKRŐL   

 

BAGázs Közhasznú Egyesület – A KÖZÖS JÁTÉK nevű programban hátrányos helyzetű, cigánytelepeken élő 6-9 éves gyerekeknek tartanak foglalkozásokat, szüleikkel közösen. Fejlesztő játékokkal felpakolva látogatják meg őket hétről hétre otthonukban, ahol személyre szabott feladatokat oldanak meg velük, és szüleikkel együtt. Közösen, hiszen “Közös a játék”: együtt dolgoznak az egész családdal azért, hogy az iskolába lépő gyerekek behozhassák lemaradásaikat, sikerélmény érje őket, így javuljon a teljesítményük és később esélyt kapjanak a továbbtanulásra.    

 

Budapest Bike Maffia – A SZOCIÁLIS SZABADIDŐPARK célja, hogy a szállókon élő hajléktalan emberek életkörülményeit javítsák. Fontos, hogy elősegítsék az ott élő emberek szocializációját, melynek hosszú távon a reintegrációs folymatokban is fontos szerepe van. A parkot kerttel rendelkező szállókon telepítik, a gyakran rendezetlen környezetet tereprendezéssel, sportolási és szabadidős tevékenységek kialakításával újítják meg. Közösségi kertek, melegházak építését, ping-pong asztalok, petanque pályák, kosárpalánkok, óriás sakk, lengő teke stb. telepítését, főző- és bográcsoló helyek kialakítását tervezik.    

 

Tetovált Állatmentők - Állatvédelmi Alapítvány – Az EB-REHAB egy olyan rehabilitációs központ, amely a legelesettebb mentett kutyák szocializációját, testi felépülésük után lelkük gyógyulását, a bizalom újraépítését segíti annak érdekében, hogy könnyebben, hatékonyabban tudjanak visszaszokni a gazdis létbe, ami eleve járna/járt volna nekik. Legyen lehetőségük megtapasztalni milyen is egy boldog élet, hiszen minden állatnak jár egy álomgazdi!    

 

BEMUTATKOZÓ CIVIL SZERVEZETEK  

 

Pálferi Karitász, Mentőöv Állatvédő Egyesület, Alter-EGO Alapítvány, Önkéntes Központ Alapítvány, Cyclonomia Egyesület, LÁSS Egyesület, Van Esély Alapítvány, JEL Alapítvány, FÁK a Rómain csoport, Átlátszónet Alapítvány, Punishers LEMC Hungary, ParafenoMének, Twist Olivér Alapítvány, Láthatáron Alapítvány, Adománytaxi, Járókelő, AppArt Egyesület, Kék Pont Alapítvány stb.   

 

IDŐPONT: 2019. május 18. (szombat) 9.30 – másnap hajnalig 

HELYSZÍN: Dürer Kert – Dürlin Rendezvénypark. Budapest, XIV. ker., Ajtósi Dürer sor 19-21. 

BELÉPŐJEGYEK: https://tixa.hu/charity-fest2019 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: http://bbm.hu/charity-fest/ 

https://www.facebook.com/events/2281410212131053/  

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5914778530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása