Tengeri hulladékból készült kollekcióval rukkolt elő a Springfield
2019. június 05. írta: persica

Tengeri hulladékból készült kollekcióval rukkolt elő a Springfield

Kapszulakollekciók, átváltozó szövetek és tengeri hulladékból készített fürdőruhák: a Springfield legújabb kínálatában különleges anyagú és könnyen variálható darabokkal rukkolt elő. Emellett a legújabb, öko-barát fürdőruháival folytatja az előző évben elindított, fenntarthatósági projektjét, a tengeri hulladékok felhasználására fókuszálva. 

Cseréljük és párosítsuk 

Gyakran okoz fejtörést, hogy bikini választásnál milyen szabályokat kell követnünk: kizárólag összeillő alsó és felső? Vagy lehet eltérő a színük? Mi a helyzet a mintákkal? Az legújabb Springfield fürdőruhák változatos kínálatában könnyedén összeválogathatjuk azokat a mintákat, színeket és szabásokat, amik a legjobban illenek a hangulatunkhoz vagy az alkalomhoz. 

A szezon kedvencei között megtaláljuk a pöttyös, tengerész csíkos, a kasmírmintás és virágos, trópusi motívumos anyagokat is. A különlegesebb darabokkal idén újdonságokat is érkeznek: fodrokkal és kagylókkal díszített felső- és alsórészek, amelyek tökéletesen visszaadják a nyári hangulatot. Idén újdonságok a bandeau és a háromszög szabású felsőrészek, mely utóbbi már push-up változatban is kapható. 

Az egyrészesek kedvelőinek pedig trópusi mintás, púderszínű-csíkos vagy feliratos darabokat mutat be a márka. Emellett a keresztpántos hátrész vagy az elől megkötős megoldások is megjelennek, és a már korábbról ismert mély kivágású szabások, amik elengedhetetlen kellékei minden vízparti nyaralásnak. 

Legyünk bohók

Vidám, kényelmes és többfunkciós darabok - a Springfield idén nyáron férfi fürdőnadrág kollekciót is bemutat, amelyben a minták és az átalakuló szövetújdonságok dominálnak. 

A sportos fazonoknál a piros, a kék és a fehér színek hangsúlyosak, emellett az olyan egész nadrágot beborító kisebb nyárias minták, mint a gyümölcsök, állatok vagy más trópusi motívumok. Nem maradhatnak ki az idei nyár fő trendjei, a feliratokkal vagy a divatos varrásokkal díszített darabok sem. Az egyszínű fürdőnadrágok különféle árnyalatokban kapnak helyet a kollekcióban, a kék és a zöld tónusok széles választéka mellett sárga és lazacszínű is elérhető lesz. 

Idén nyáron emellett megérkeznek az üzletekbe a különleges, átváltozó szövetekből készített fürdőnadrágok. Ezeken a darabokon a víz hatására megváltoznak a minták, majd a száradás követően ismét az eredeti design lesz látható.

Még egy lépés a vizek fenntarthatóságáért 

A Springfield a SEQUAL nevű szervezettel karöltve újrahasznosított óceáni hulladékból készült rostokat is felhasznált öt nyári viselet elkészítéséhez. 

Évente tizenkét tonnányi műanyag kerül óceánokba, amelyek 90 százaléka vizek mélyén marad. A SEQUAL azon dolgozik, hogy ellensúlyozza ezt a szennyezőanyag-kibocsátást, és a műanyagok összegyűjtése után újrahasznosítással „második életet” adjon a tengeri hulladéknak. Halászokkal, civil szervezetekkel és több, környezettisztítással kapcsolatos programmal együttműködve a spanyol szervezet egy kilogramm szemétből ugyanekkora tömegű SEQUAL rostot állít elő. 

A Springfield is szeretett volna csatlakozni a kezdeményezéshez, ezért a design csapattal közösen megterveztek öt ruhadarabot: három férfi és két női fürdőruha-fazont, amelyeket újrahasznosított poliészterből és SEQUAL rostból állítottak elő a Földközi-tenger fenekéről felhozott műanyagpalackokból. A kezdeményezés segítségével a márka felhívja a figyelmet a tengerek szennyezettségére. A tengeri mintás termékek már kaphatók a Springfield üzleteiben és a márka weboldalán. 

Még több információ a SEQUAL-ról itt: http://seagual.org/ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5414879924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása