Elkészült a Cordia exkluzív, díjnyertes bel-budai beruházása
2019. július 13. írta: persica

Elkészült a Cordia exkluzív, díjnyertes bel-budai beruházása

Elkészült a Cordia exkluzív bel-budai beruházása, a többszörös díjnyertes Kapás 21 társasház. A fejlesztés igazi ritkaság a Rózsadomb lábánál, hiszen a környéken gyakorlatilag nincsenek már lakóingatlan-fejlesztésre alkalmas telkek, ezért az új otthonok kínálata is igen korlátozott. A prémiumkategóriás épület különlegessége a kiemelkedő építészeti design mellett a földszinti lakásokhoz tartozó saját kert, valamint a legfelső szintek panorámás otthonainak AA besorolásnak megfelelő energiahatékonysága. 

Magas presztízsű környéken, a Rózsadomb lábánál, Bel-Buda egyik utolsó üres telkén épült fel a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia prémiumkategóriás lakóháza, a Kapás 21. A 2016 őszén elindult fejlesztésben található, változatos kialakítású 98 lakás iránt közel 30-szoros volt a túljelentkezés, az otthonok mindegyike – egy kivétellel – gazdára is talált. Az okosotthon-szolgáltatásokkal is felvértezett ingatlanok átadása folyamatosan zajlik. 

„Ez a fejlesztés is megerősíti a Cordia piacvezető szerepét és azt a törekvését, hogy a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelve értékálló, biztonságos befektetésnek számító, kiemelkedő minőségű otthonokat adjunk vásárlóinknak. Bel-Buda gyakorlatilag szinte megtelt, a jövőben nemigen várható, hogy más új lakóingatlan-fejlesztések induljanak, így jó döntést hoztak azok, akik ebben a projektben vásároltak új otthont” – fogalmazott Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója. 

A Kapás21 a Portfolio Lakás 2017 Konferencia résztvevői és a portál olvasóinak voksai alapján kiérdemelte a legjobb budai ingatlanfejlesztés díját a 100 lakásosnál kisebb beruházások körében, az Iroda.hu által meghirdetett „Az Év Irodája” versenyen pedig 2018-ban „Az év lakóingatlanfejlesztése” elismerést nyerte el. 

A FBIS Építészműterem által tervezett Kapás 21-ben közel 6900 négyzetméteren alakítottak ki otthonokat, az épülethez zöld belső kert is tartozik. A csendes utcában elhelyezkedő elegáns társasháztól néhány perces sétával elérhető a Duna-part, a Millenáris Park, a budai Várnegyed vagy éppen a Margitsziget. A házba belépőket fogadó elegáns lobbyt az S39 Hybrid Design stúdió tervezte. 

Az épület a szomszédos telkeken lévő sokszínű, és különböző magasságú épületek között alakít ki rendet. Az alsó 5 szint a szabályozás szerinti 18 méteres homlokzatmagasságot tartja, egységes tömbje nyugalmat, visszafogott mozgalmassága kellő játékosságot ad. A felsőbb szintek visszahúzott tömegeinek mozgatása a szomszédos épületek különböző magasságait hidalja át. Az alsó egységes tömeget az esztétikumot és a tartósságot figyelembe véve ragasztott téglaburkolattal alakították ki, míg a felette lévő visszahúzott tömegek terpesztett fémlemez burkolatot kaptak, antracit üveg betétekkel. Az erkélylemezek, loggiák és a külső menekülőlépcső vasbeton szerkezetét Schöck hőhídmegszakítóval alakították ki, ezáltal megjelenésük úgy maradhatott karcsú és esztétikus, hogy közben a mai hőszigetelési követelményeket is teljesítik. 

A prémium minőségben felépített, prémium helyszínen található ingatlan különlegessége, hogy mindegyik lakás okosotthon is egyben, a két legfelső (7-8.) emeleten található, páratlan panorámájú, hatalmas teraszokkal körbevett lakásokat pedig mennyezethűtéssel és –fűtéssel szerelték, amit külön hőszivattyús rendszer működtet. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha a 7-8. emelet önálló épület lenne, AA energetikai minősítés volna rá érvényes a jelenleg hatályos jogszabályok szerint. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9014943072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása