LEGO Egy kis nosztalgiázás és tisztelgés a márka öröksége előtt
2019. november 13. írta: persica

LEGO Egy kis nosztalgiázás és tisztelgés a márka öröksége előtt

A minifigura 5:1 méretarányú, fa változatával indít az új LEGO® Originals™ sorozat

Első, 1978-as megjelenését követően a minifigura korunk egyik legnagyobb popkulturális ikonjává vált, ami folyamatosan megújul – ezúttal mutatós, 5:1 méretarányúra nagyított másával tiszteleg öröksége előtt. 

A LEGO® Originals Fa Minifigura 853967 piacra dobásával a LEGO Csoport és a Room Copenhagen dizájn szakemberei egy olyan új termékvonalat vezetnek be, amellyel azoknak szeretnének kedvezni, akik nem vetnek meg egy kis LEGO nosztalgiát és játékos belsőépítészetet. A terméket november 1-jén mutatták be a londoni Covent Gardenben található különleges LEGO Originals Pop up Üzletben és Galériában, ahol a rajongóknak lehetőségük volt azelőtt beszerezniük a limitált kiadású modellt, mielőtt az november 8-ától szélesebb körben elérhetővé válik. 

Az 1932-ben, Ole Kirk Kristiansen ácsmester által alapított LEGO vállalat első játékai fából és kézzel készültek. Ole szaktudása és a részletekre kiterjedő figyelme biztosította a termékek magas minőségét, de amikor a második világháború utóhatásaként a fakészletek szűkössé váltak, műanyag játékokkal bővítette termelését, a többi pedig már történelem… 

1950-ben Ole Kirk Kristiansen azt mondta: „Mindig elkötelezett voltam amellett, hogy a legszebb és legtartósabb tárgyakat készítsem el, és csakúgy, mint a többi ács, én is abban hiszek, hogy a legjobb reklám az, ha a termék eladja magát. Célunk, hogy igazán jó, jól összerakott és finoman kidolgozott munkákat gyártsunk, és biztosítsuk, hogy a LEGO termékek mindig kitűnjenek kivételes minőségükkel.” 

Tisztelegve a magas minőségű, kézzel készített fajátékokat gyártó múltunk előtt, ez a prémium modell az Erdőgazdálkodási Tanács által hitelesített tölgyből készült kézzel, és pont olyan mozgatható, sárga műanyag kezek csatlakoznak hozzá, mint amilyen a mai minifiguráknak van. A modell 20 cm magas, 11 cm széles és 9 cm mély. Az utolsó LEGO termék, amiben a fát és a műanyagot kombinálták, az a 60 évvel ezelőtti 1130 Bedford tűzoltóautó volt 1959-ben. 

A klasszikus LEGO minifigura 5:1 méretarányúra felnagyított változata egy prémium ajándékdobozban érkezik, amelyben található még egy 28 oldalas, a minifigura történetét és az új fa modell fejlesztésének részleteit tartalmazó kiskönyv is. Emellett a csomagban van még néhány inspirációként szolgáló példa arról, hogy a LEGO dizájnerek hogyan szabták személyre saját példányukat, valamint néhány ötlet arra vonatkozóan, milyen kiegészítőket lehet építeni a dobozban található LEGO elemekből. 

1978-as bevezetése óta több mint 8 000 féle különböző minifigura jelent meg, nem is említve azt a számtalan változatot, amit a gyerekek maguk építettek. Ez az új kiadás sem kivétel. A tulajdonosait arra biztatják, hogy engedjék szabadon kreativitásukat és egyedi módokon dekorálják a minifigurájukat, majd büszkén állítsák ki otthon, az irodában vagy akár a közösségi média felületein a #LEGOOriginals hashtag kíséretében. 

„Kiváltságnak érezzük, hogy együttműködhettünk a LEGO Csoporttal és hozzájárulhattunk egy új dizájner klasszisokat felvonultató sorozat világpremierjéhez” – mondta Jacob Eberhard, a Room Copenhagen ügyvezető igazgatója. „Izgalmas utazás volt visszatérni a vállalat gyökereihez és segíteni néhány eredeti LEGO játék új, kreatív módon történő visszahozatalát.” 

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek. 

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”. 

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik.

További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3715304852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása