INSTAGRAM FOTÓPÁLYÁZAT
2019. november 27. írta: persica

INSTAGRAM FOTÓPÁLYÁZAT

LG BACK TO THE NATURE

9-13. évfolyamos középiskolai tanulók számára 

Ember, technológia és természet – három fogalom, amely átszövi a mindennapjainkat, és folyamatosan hat egymásra és az életünkre. Az LG hisz abban, hogy technológia és természet harmonikusan megférhet egymás mellett, és együtt teheti szebbé, kényelmesebbé és jobbá az emberek életét. Abban, hogy a technológiát használva is odafigyelhetünk a természetre és a környezeti szempontokat szem előtt tartva is élhetünk a technológia által kínált lehetőségekkel. 

Te hogy látod mindezt? 

MUTASD MEG TE IS SAJÁT FOTÓDDAL, SZERINTED HOGYAN HAT EGYMÁSRA, HOGYAN ÉL EGYÜTT A MINDENNAPOKBAN EMBER, TECHNOLÓGIA ÉS TERMÉSZET! 

Töltsd fel hosszabbik oldalán minimum 3000 pixeles méretű, a témában készült fotódat saját nyilvános Instagram profilodra 2019. november 30-ig, jelöld meg az #LGbacktothenature hashtaggel és nyerj! 

Fotóddal nem csak saját magad, de az iskolád nevében is pályázol, hiszen az LG az oktatók munkáját is szeretné segíteni egy prémium projektorral. 

Hozd elő magadból a benned rejlő fotóst!

3 + 1 tipp a hangulatos őszi fotókért –

Vöröses-sárgás árnyalatú erdők, különleges levelek és letisztult vízpartok - bár a hideg időjárás miatt sokan nem kedvelik a novembert, egy azonban biztos: az őszi élővilág szépségével kevés dolog vetekedhet. Az ilyenkor ezer színben pompázó természet rengeteg kiváló témát tartogat a különleges és egyedi természetfotók elkészítéséhez. Az LG Annoni Zita fotógráfussal közösen indított fotópályázata kapcsán most megmutat néhány egyszerű tippet, amelyeket betartva lenyűgöző képeket készíthetünk.

Legyen elég fény!

Jártunk már úgy, hogy a szürkületben megpillantottunk egy egyedi falevelet, vagy csak egy utolsó közös képet szerettünk volna készíteni a sötétedés előtt a gesztenyefa-soron, de a képet kinagyítva csak a „zajos” sziluettünk tátongott előttünk? A megfelelő fotó elkészítéséhez elkerülhetetlen, hogy legyen elég fény, vagy pedig gondoskodnunk kell a megvilágításról. Persze nem feltétlen kell kizárólag azokban az órákban próbálkoznunk, amikor magasan van a nap: az úgynevezett aranyórában – vagyis napfelkeltekor és napnyugtakor – folyamatosan változik a fény és az árnyék, így csodálatos kompozíciók készülhetnek a természetben.

Használjuk a HDR funkciót!

Ha a lefotózni kívánt téma dinamikatartománya túl széles ahhoz, hogy a képen minden árnyékos és világos részlet arányosan kivehető legyen, érdemes segítségül hívni a HDR-t. A ma már szinte minden okostelefonban megtalálható fotómód ezen úgy tud segíteni, hogy több felvételt készít el az adott pillanatban és mindegyikről a legjobban sikerült elemet illeszti össze automatikusan. Az eredmény így egy sokkal élesebb és kidolgozottabb kompozíció. A használattal viszont érdemes óvatosan bánni, mert a túlzásba vitt HDR hatás az élénkség miatt könnyen természetellenes eredménnyel járhat.

Keressünk célt

Az őszi színek, fényjátékok, árnyékok harmóniájának vizuális megjelenítése igényelhet kis rákészülést és odafigyelést. Épp ezért nem kell elsietnünk: ha igazán különleges fényképet szeretnénk készíteni, elsőként ismerjük meg magát a környezetet és a kontextust. Így akár különféle témákat is megjeleníthetünk egy képben, például eljátszhatunk azzal, ha lefotózunk egy városi betonrengetegben megbújó fát, vagy akár az erdő közepén magasló szélerőművet.

+1. Mutassuk meg másoknak is!

A tökéletes kép elkészültével ne elégedjünk meg azzal, hogy kirakjuk a falra vagy beállítjuk háttérképnek a számítógépünkre. Inkább mutassuk meg másoknak is: az LG középiskolai tanulók számára indított fotópályázatában például november végéig várja az inspirációkat ember, technológia és természet együttélésére. Az Instagramra #LGbacktothenature taggel feltöltött pályaművek közül a legjobb képek Annoni Zita fotógráfus kiállításához csatlakozhatnak a Mammut Bevásárló és Szórakoztatóközpontban.

Téged hogyan insiprál az ember, technológia és természet kapcsolata?

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8915327306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása