Akcióvadászat helyett jótékonyság!
2019. december 09. írta: persica

Akcióvadászat helyett jótékonyság!

A dm újraértelmezte a Black Friday fogalmát

A dm „Giving Friday” nappá változtatta a „Black Friday” shoppingnapot: az óriási kedvezmények helyett a teljes aznapi forgalmának 5%-át jótékony célra ajánlotta fel. Összesen 17.611.634 forint adományt adott a rászorulóknak.

A dm a tudatos vásárlásra kíván ösztönözni a „Black Friday” értelmetlen tömegfogyasztásával szemben, és erre hívta fel vásárlói figyelmét is. „Egy egyszeri pénteki óriás leárazás nem illik a dm filozófiájába. Ezért november 29-én minden magyarországi dm üzletben és az online shopban is meghirdettük a „Giving Friday” napot. A dm Magyarország teljes aznapi forgalmának 5%-át jótékony célra ajánlottuk fel. Így azok a vásárlók, akik ezen a napon vásároltak a dm üzleteiben vagy online shopjában, vásárlásukkal egy jó ügy mellé álltak, és rászoruló családokat támogattak” – mondta el Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

A jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően 17.611.634 forint gyűlt össze, amit a vállalat a Katolikus Karitász AKAROM Programjának folytatására ajánlott fel, amelynek keretében a családok életvezetési és pénzügyi tanácsokat kapnak. A Katolikus Karitász által megalkotott, innovatív fejlesztési programban 150 mélyszegénységben élő család kap segítséget komplex szolgáltatásokkal, annak érdekében, hogy a résztvevők pénzügyi tudatossága növekedjen, és megtakarítást érjenek el. „A program része a Katolikus Karitász öngondoskodást elősegítő programjainak és mint a program nevében szerepel, olyan embereknek szól, akik képesek és akarnak is tenni annak érdekében, hogy életükben változás következzen be.” - számolt be a kezdeményezésről Écsy Gábor atya a Katolikus Karitász igazgatója.

A program célja, hogy a résztvevő családok javítsanak élet és lakáskörülményeiken, tanulják az öngondoskodás folyamatát és szociális helyzetük pozitív irányba változzon meg a program során és azt követően. A program távolba mutató célja pedig, hogy olyan segítő csomagot fejlesszen ki, melynek hozadékaként a segítség módszere és végrehajtása modellként szolgálhat és országosan egyre több helyszínen megvalósulhat és az öngondoskodást elősegítő szociális segítségnyújtás példája lehet.

A drogéria a Katolikus Karitásszal 9 éve tartó együttműködés keretében minden évben megszervezi az Együtt a babákért programot, így évente 260 kisgyermekes család kap fél évre elegendő pelenkát összesen 20 millió forint értékben. „Fontosnak tartjuk, hogy a családok azt az összeget, ami pelenka adományunknak köszönhetően a pénztárcájukban maradt, hatékonyan tudják felhasználni. Ebben segít az AKAROM Program, amelyhez vásárlóinkkal közösen hatékony anyagi támogatást tudunk nyújtani.” - tette hozzá Kanyó Roland.

A fenntarthatóság egyik alappillére a Mindig megéri árpolitika is, aminek köszönhetően a dm-ben a vásárlók előre tervezhetik bevásárlásaikat. A termékek árát négy hónapon át nem emelik. Így nem szükséges nagy készleteket felhalmozni, hiszen a termékek hosszabb ideig változatlan áron érhetők el. Ennek következő lépcsőfoka volt a Giving Friday kezdeményezés is. A kezdeményezést a magyarországi dm üzleteken kívül még tíz európai országban hirdette meg a drogéria.

A dm-drogerie markt-ról röviden

A dm-drogerie markt Magyarországon jelentős szereplő a drogéria kiskereskedelem piacán, polcain több mint 13.000 terméket kínál a szépségápolás és az egészségmegőrzés témakörében.  Folyamatosan szem előtt tartva vásárlói változó igényeit, széles kínálatot tart fenn bio-élelmiszerekből és natúr kozmetikumokból.

A vállalatot Götz Werner, elismert drogista és Günter Lehmann üzletember alapította Németországban. Az első dm üzlet 1973-ban nyitotta meg kapuit Karlsruhe városában. A kezdeti sikerek után 1976-ban Günter Bauer osztrák üzletember bevonásával Ausztriában, Linz városában is megnyílt az első dm, ezzel nemzetközivé téve a láncolatot.  A cég tulajdonosai a 90-es években elérkezettnek látták az időt, hogy további országokat is "meghódítsanak", amelynek kapcsán 1993-ban vette kezdetét a dm történet Magyarországon is. A dm jelenleg 263 üzletével teljes országos lefedettséget biztosít a drogéria kiskereskedelem piacán.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5115345120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása