LEGO DOTS
2020. január 29. írta: persica

LEGO DOTS

CAMILLE WALALA INSTALLÁCIÓJÁVAL MUTATTÁK BE AZ ÚJ, KÉZMŰVESKEDÉSRE ÉPÜLŐ LEGO JÁTÉKOKAT

A tervező vezetésével végre megnyitja kapuit a DOTS HÁZ, amelynek öt szobáját és különleges, csaknem 2,5 méteres csúszdáját 180 gyerek és egy csapat felnőtt LEGO rajongó segítségével építette meg a tervező, hogy bemutassa az új LEGO® DOTS termékeket

A LEGO Csoport új, 2D-s lapocskákból álló játékkoncepciója, a LEGO® DOTS bevezetése alkalmából Camille Walala, a pozitivitást hirdető közterületi alkotásairól híres művész ma bemutatta a valaha volt leginteraktívabb munkáját a londoni Kings Crosson található Coal Drops Yardon.

Az új termék bejelentése kapcsán a LEGO arra kérte fel Walalát, hogy egy ingyenes, nyilvános művészeti installációval keltse életre a LEGO DOTS koncepcióját. A látványos alkotás a művész, illetve a játék védjegyének is számító vibráló színeivel és merész geometriai mintáival olyan közösen képviselt értékeket jelenít meg, mint a kreativitás, az önkifejezés és a könnyű hozzáférhetőség.

Az eredmény a DOTS HÁZ lett, egy fantasztikus építmény, amelyet nyolc szállító konténerből alakítottak ki. Az öt szobában a falak, a padló, a szőnyegek, a keretek és a bútorok egyaránt a Walala és a LEGO DOTS által képviselt egyedi szín- és mintavilág elegyét tükrözik.

A játékos és magával ragadó DOTS HÁZ egy utazásra csábítja a látogatókat, amely a nappalitól, a konyhán, a hálószobán és a fürdőszobán át végül a DOTS Diszkó szobába vezet. Ezt a különleges helyiséget úgy alakították ki, hogy teret adjon az önkifejezésnek, és a látogatók a kifejezetten erre az alkalomra összeállított Ele Beattie lejátszási lista zenéjére mozogva átadhassák magukat a DOTS diszkómozdulatoknak. A helyszínek felfedezése közben arra bátorítják a vendégeket, hogy ők maguk is váljanak egy tervezési folyamat részeseivé, alkossák meg saját mintáikat és karkötőiket – ráadásul néhány elemet akár még magukkal is vihetnek a LEGO® DOTS 2020. márciusi bevezetése előtt.

Ha ez nem lenne elég, a látogatók a távozáshoz akár az installáció oldalán található, csaknem 2,5 méter hosszú csúszdát is választhatják.

„Óriási öröm volt számomra egy olyan szórakoztató tér megalkotása, ahol gyerekek és felnőttek spontán kifejezhetik a kreativitásukat, és valami gyönyörűt alkothatnak, megmutathatják, kik is ők. A DOTS HÁZ megragadja mindazt a gazdagságot és játékosságot, amiről az emberek felismernek engem, de egy kis különlegességgel kiegészítve: a lehetőséggel, hogy szabadjára engedjék a képzelőerejüket és elkészítsék saját műremekeiket. És persze, ott a csúszda is” – mondta Camille Walala, a művész.

A LEGO DOTS a 2D-s lapocskák használatával a kézművesség és a művészetek világa felé nyit – a koncepció kreatív teret kínál a gyerekek önkifejezéséhez. A különböző formákon, és a sokszínű lapocskákon alapuló játék izgalmas választékkal érkezik, amelyben egyaránt megtalálhatók a kiegészítőként viselhető darabok, és szobai dekorációk is, amelyek felülete lehetővé teszi az egyes tárgyak testre szabását és az önkifejezést. Annak érdekében, hogy a kreatív fiatalok számára még több izgalmat kínáljanak a termékek, további, több mint 30 hangulatfestő lapocskát is bevezetnek, amelyek között megtalálhatók arckifejezések, hangjegyek, bolygók, csillagos ég, lábnyomok és szivárvány – és még sok más egyéb minta is.

A LEGO játékrendszerén alapulva ebben az esetben is végtelen lehetőség áll a gyerekek rendelkezésre, hogy az elemeket szétszedve újra tervezzék és kidíszítsék világukat, segítve ezzel kreativitásuk és magabiztosságuk fejlesztését.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a LEGO DOTS bevezetésével egy olyan új, a kézművesség kategóriájába tartozó játék koncepciót mutathatunk be, amely végtelen számú, folyamatosan változó minták, színek és dizájnok által kreatív felületet kínál a gyerekeknek a társas, önkifejező játékhoz. Camille, aki maga is kiváló példája annak, hogy a saját kreativitásunkba vetett bizalom milyen óriási hatással lehet az emberre, a tökéletes választás arra, hogy vele együttműködve mutassuk be az egész világnak az új termékünket. Valami igazán különleges, és roppant szórakoztató alkotást hozott lére, amit alig várunk, hogy a rajongóink is felfedezzenek, és amiből majd inspirálódhatnak” – mondta Lena Dixen, a LEGO Csoport senior alelnöke, termék- és marketingfejlesztésért felelős vezetője.

A LEGO DOTS létrehozása során a LEGO tervezők munkáját belső kutatások is segítették, amelyek eredményei rávilágítottak, hogy a gyerekek egyre inkább keresik azokat a személyre szabható lehetőségeket a játék során, amelyek fejleszthetik kreatív önbizalmukat, ahol szabadon felfedezhetik a dolgokat, és saját dizájnt megalkotva fejezhetik ki önmagukat. Ez az információ egy 10 800 szülőt és 7 200 gyermeket bevonó kvantitatív kutatásból derült ki, amit az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban végeztek. A résztvevők esetében 21 600 játékalkalmat térképeztek fel és használtak arra, hogy a fontos tények feltárásával és figyelembevételével megalkossák a DOTS koncepcióját.

A DOTS részletes termékfejlesztési folyamatát havi játékfoglalkozások, félévenként tartott fókuszcsoportos kutatások és az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Dániában végzett kvantitatív tesztek segítették, amelyekben két éven át több mint 500 szülő és gyerek vett részt annak érdekében, hogy a termék megfeleljen a fogyasztók elvárásainak.

A rajongók nagy örömére a LEGO Csoport további, 2D-s lapocskákra épülő termékekkel készül az elkövetkező időszakban.

Az új LEGO® DOTS termékválaszték 2020. március 1-jétől lesz elérhető, és az alábbi termékeket foglalja magában:

Kiegészítők:

Szivárvány karkötő

Mókás állatok karkötő

Sötét unikornis karkötő

Kozmikus karkötő

Trópusi madarak karkötő

Lakberendezési tárgyak:

Fotótartó dobozok – háromféle állatos fotótartó kocka fényképekhez

Ékszertartó állvány pl. gyűrűk, nyakláncok, karkötők tárolásához

Ananászos ceruzatartó

Mini képkeret (Nyugat-Európában nem elérhető)

Kiegészítő csomagok: csomag, amiben további színes és mintás lapocskák találhatók

Érdekességek a DOTS HÁZ-ról:

Az installáció több mint 2 millió LEGO® lapocskát tartalmaz

Az installáció lapocskákkal való díszítése több mint 800 munkaórát igényelt

Az installációban több mint 150 négyzeteméternyi DOTS-ból épített felületet található

A Camille Walala által tervezett DOTS konyha egyedi falának megalkotásában 180, a Kings Cross College-ból érkező kreatív gyerek segített

A több mint 150 négyzetméternyi, Camille Walala által tervezett belső tér felületének kidíszítésében 8 lelkes felnőtt LEGO rajongó segített, beleértve mindent a szőnyegektől, a falakon található műalkotásokon át a növénycserepekig és konyhai kiegészítőkig

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

Camille Walaláról

A Franciaországban született, Kelet-Londonban élő, de a világ minden táján dolgozó Camille Walala olyan művész, aki nagyon komolyan veszi a boldogságot. A nagyszabású, közterületeken készített műveiről Mayfairtől Mauritiusig ismert alkotó az ember létrehozott tereket használja a pozitivitás terjesztésének platformjaként. Munkája homlokzati falfestményeket, magával ragadó 3D-s installációkat, utcai művészetet, belső tereket és formatervezést foglal magában – ezeket pedig a merész színek és a játékos geometriai minták ötvözete jellemzi. Camille számára a közösségek és együttműködések inspirációt jelentenek, csakúgy, mint a színek és formák ereje, amely átalakít egy-egy légkört, javítja a hangulatot és pozitivitást sugároz.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr515436172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása