COLGATE: ÉRKEZIK AZ ELSŐ ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ TUBUSUNK, VEGÁN FOGKRÉMMEL

2020. március 10. - persica

A Colgate forgalomba hozza első újrahasznosítható tubusba csomagolt, vegán fogkrémjét. A Smile for Good elnevezésű fogkrém – a Colgate fogkrémek közül – szintén elsőként magyarázza el a csomagolásán az összetevőket. A társaság a gyártási technológiát a többi versenytárs számára is szabadon elérhetővé teszi, hogy fenntarthatóbbá tegye az évi 20 milliárd tubus fogkrémet előállító iparágat.

A fogyasztók közel háromnegyedét (74%) foglalkoztatja, milyen hatással vannak a termékek az egészségükre és a bolygóra. A lehető legkevesebb összetevőt tartalmazó Smile for Good fogkrém ezért a Colgate fogkrémek közül elsőként közérthetően elmagyarázza, mire szolgálnak a fogkrém egyes alkotóelemei.

A 99,7%-ban természetes összetevőket a fogkrém egyes funkcióihoz célirányosan választották ki. Jelenleg két formula létezik, a Smile for Good Protection és a fehérítő hatású szódabikarbónát tartalmazó Smile for Good Whitening. A paszta nem tartalmaz nátrium-laurét-szulfátot, titán-dioxidot és szacharint. A Vegan Society, az Forest Stewardship Council (FSC), illetve az EcoCert tanúsítványa igazolja, hogy felelősségteljesen készült, és az összetevők nagy része természetes forrásokból származik.

Újrahasznosítható tubus – a Colgate fogkrémek között elsőként

Az emberek többsége – az Egyesült Királyságban csaknem kétharmaduk – nem tudja, hogy a fogkrémes tubusok nem újrahasznosíthatók. A mai tubusok többsége műanyag laminált lemezekből készül – általában különféle műanyagok kombinációjából –, vékony alumíniumréteggel körbevéve, így az anyagok keveredése miatt hagyományos módszerekkel nem alkalmas az újrahasznosításra. A Smile for Good viszont a tejes- és más műanyagpalackokhoz használt műanyagot, nagy sűrűségű polietilént (HDPE) alkalmaz, amely széles körben újrahasznosítható.

Korábban úgy gondolták, hogy a HDPE túl merev a sajtolható fogkrémtubus létrehozásához. A Colgate mérnökei kidolgozták, miként lehet a különféle minőségű és vastagságú HDPE-lemezeket laminálni és ötvözni úgy, hogy a tubus megóvja és kényelmesen nyomhatóvá tegye a fogkrémet, miközben megfelel az újrahasznosítási előírásoknak és a gyors gyártási igényeknek is. A tubust nemrégiben az Észak-Amerikában és Európában újrahasznosíthatósági normákat meghatározó két szervezet – a műanyag-újrahasznosítókat tömörítő APR és a csomagolás újrahasznosíthatóságának javítását célzó kezdeményezés, a RecyClass – is elismerte.

A Colgate folyamatosan azon dolgozik, hogy segítsen fogyasztóinak a fenntarthatósághoz vezető apró lépésekben. Ennek eredménye a 100 százalékban biológiailag lebomló bambuszból készült Colgate Charcoal Bamboo fogkefe és a Smile for Good fogkrém is. A vállalat célja, hogy 2025-re termékei csomagolása 100 százalékban újrahasznosítható legyen.

Évente körülbelül 20 milliárd tubus fogkrém fogy világszerte. A Colgate pedig elkötelezett az egyik legszélesebb körben használt műanyag csomagolás újrahasznosíthatóvá tételében, ezért megosztja innovatív technológiáját a versenytársaival is.

„A Colgate azon dolgozik, hogy a tubus a körforgásos gazdaság részévé váljon, vagyis a műanyag maradjon a termelési körforgásban, és így megszűnjön a hulladék. Ha a cégek között szabványosítani tudjuk az újrahasznosítható tubust, azzal mindenki nyer – mondta Noel Wallace, a Colgate-Palmolive elnök-vezérigazgatója. –  Azt akarjuk, hogy minden fogkrémes – vagy bármilyen más – tubus ugyanazoknak a független felek által meghatározott újrahasznosítási szabványoknak feleljen meg, mint amelyeknek nekünk sikerült. Össze tudjuk hangolni a tubusokra vonatkozó közös szabványokat, a versengést pedig folytathatjuk azzal, ami a tubuson belül van.”

Wallace szerint a gyártási technológia szabad megosztására vonatkozó döntés összhangban áll a vállalat értékeivel és fenntarthatósági céljaival. Ezenkívül hozzájárul a Colgate munkájához az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak, illetve az Ellen MacArthur Alapítvány új műanyag gazdasággal kapcsolatos globális elkötelezettségének támogatásában. Az Alapítvány küldetése a körforgásos gazdaságra való áttérés felgyorsítása.

A Colgate Smile For Good fogkrémek várhatóan idén márciustól lesznek elérhetőek Magyarországon a Tesco üzleteiben és a drogériákban.

A Colgate-Palmolive-ról:

A Colgate-Palmolive egy vezető globális fogyasztói termékeket forgalmazó vállalat, amely elsősorban szájápolási, szépségápolási, otthonápolási termékekkel és állateledelekkel foglalkozik. A 34 ezer dolgozót foglalkoztató és több mint 200 országban forgalmazó Colgate alá olyan közismert márkák tartoznak, mint a Colgate, Palmolive, elmex, Tom’s of Maine, Sorriso, Speed Stick, Lady Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline és Suavitel, valamint a Hill’s Science Diet és Hill’s Prescription Diet. A társaság ugyancsak elismert a környezetvédelmi fenntarthatóság és a közösségek jóllétének erősítésében vállalt vezető és innovatív szerepéért többek között a vízfelhasználás csökkentése és az újrafelhasználás területén, valamint a gyermekek szájhigiéniájának javításáért tett erőfeszítéseiért a Bright Smiles, Bright Futures programon keresztül, amely 1991 óta több mint egy milliárd gyermeket ért el. A Colgate globális tevékenységéről további információk: http://www.colgatepalmolive.com.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr915514204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.