FIATAL GAMER VAN A CSALÁDBAN?
2020. március 29. írta: persica

FIATAL GAMER VAN A CSALÁDBAN?

A LEGO Hidden Side™ új fejlesztésének köszönhetően mostantól többen is együtt játszhatnak

Hogyan kezeljük szülőként a digitális technológia rohamos terjedését és annak hatásait a gyerekeinkre? A szakértők szerint a teljes tiltás sem megoldás. A gyerekeink már egy egyre digitalizáltabb világban fognak felnőni, ezért a digitális műveltség meghatározó fontosságú a jövőjük szempontjából. Ez azonban nem jelenti azt, hogy szülőként nyugodtan magukra hagyhatjuk gyerekeinket a digitális világ útvesztőiben. A valós életben átélt közös pillanatok továbbra is meghatározók, és egy tapasztaltabb társ, aki jobban átlátja az összefüggéseket, mindig jól jön. A LEGO Hidden Side™ a valódi építés élményét köti össze a kiterjesztett valóságban átélt kalanddal.

GAMERKEDÉS, TANULÁS ÉS KÖZÖS ÉLMÉNY

A gyerekek 0-24-ben, a hét minden napján folyamatosan új dolgokat tanulnak. Gyakorlatilag életük minden percében. Nincsen külön a tanulásra és külön a játékra fordított idő. Mindenből, amit tesznek, tanulnak, és ebben óriási szerepet játszik mind a való, mind pedig a digitális világban történő játék. A gyerekek amellett, hogy jól érzik magukat a játék közben, egyben olyan fontos, és a jövőjük szempontjából meghatározó tudást és készségeket is elsajátítanak, mint például a kreativitás, a döntéshozás, a problémamegoldás, a kommunikáció vagy az együttműködés. A LEGO Hidden Side ügyesen ötvözi a gyerekek kedvenc digitális gaming világát, a valódi építéssel. Azzal, hogy ezeket a pillanatokat megosztjuk velük, tapasztaltabb társaik lehetünk a digitális térben, és olyan közös élményben lehet részünk, amelyről később beszélgethetünk. Ez segít bennünket abban, hogy megtanítsuk a gyerekeket, hogy hogyan kezeljék azt a két különböző világot, amelyben a játék folyik, mit nyerhetnek a digitális világban tapasztaltakkal és mit tudnak ebből hasznosítani a valóságban. A játékélmény értékelése sokkal hasznosabb, mint szimplán csak passzívan befogadni az információt.

MINDEN A MÉRTÉKEN MÚLIK

„Akinek egészséges a szociális élete, annak kiegészítő funkciót láthat el az online világ. Chaten megbeszélni a házi feladatot, vagy többszereplős játékokkal játszani ugyanolyan közösségi program lehet, mint egy séta a parkban. De persze minden a mértéken múlik, amely abszolút a szülői döntéstől függ. A szülő ad hozzáférést a digitális eszközökhöz és ami még fontosabb, ő mutatja az elsődleges példát. Egyre népszerűbb az úgynevezett digitális szerződés, pláne ha kamasz van a családban – ebben lefektethetjük, hogy generáció és helyzet specifikusan kire milyen szabályok vonatkoznak. Például, hogy vacsora közben nincs telefon, ez a család ideje, vagy hogy a virtuális játékok egészségesen keveredjenek a hagyományos verziókkal” – mondta el Villányi Gergő pszichológiai tanácsadó az új kiterjesztett valósággal ötvözött LEGO játék kapcsán.

A JÖVŐ JÁTÉKÉLMÉNYE, AMELYET A LEGO HIDDEN SIDE INSPIRÁL

A LEGO Hidden Side által a játékélmény egy új dimenziója tárul fel, amelyben a fizikai és a digitális játék eggyé olvad. A gyerekek mostantól a valódi kockákkal való kreatív építést egy új szintre emelhetik a kiterjesztetett valóság digitális világában. Minden az egyik LEGO Hidden Side szett megépítésével kezdődik. Ezután a gyerekek letölthetnek egy ingyenes applikációt a Google Play-ből vagy az App Store-ból, ráirányíthatják telefonjukat a szettre és tanúi lehetnek ahogyan a LEGO Hidden Side világa megelevenedik előttük. Ebben maga a szett kulcsszerepet játszik. A játékban történő előre jutáshoz el kell forgatni egy kijelölt kockát a valódi szetten, vagy pedig át kell helyezni egy LEGO minifigurát. Az app újdonsága a többjátékos mód, amelyek segítségével a gyerekek együtt játszhatnak a barátaikkal, illetve szüleikkel.

BIZOS KÖRNYEZETBEN MINDANNYIAN ÉLVEZÜNK EGY KIS BORZONGÁST

A gyerekek számára izgalmas kerettörténet elég teret ad a történetmesélés és a kreativitás kibontakoztatására. A tinédzser Jack és Parker bevezeti őket Newbury rejtett világába, ahol a sötét szellemek mindenféle bajt okoznak. Minden LEGO Hidden Side szett Newbury egy-egy épületének felel meg. A valódi szett a játék elejétől végéig kulcsszerepet játszik. A sikeres játékhoz használni kell a forgatható színes kockákat, mivel a játék színtere bizonyos pontokon átváltozhat a digitális világban. A szellemek gyűjthetők, és mindegyik más-más képességgel rendelkezik, amelyet a gyerekek a játékban történő előrehaladás során erősíteni is tudnak.

A hat új Hidden Side szett segítségével akár négyen is együtt tudnak játszani, s közös repülőépítéstől, a kísértetjárta vidámparkon át, a portállá átalakuló metróállomástól, a sötétség világítótornyáig számos izgalmas Hidden Side kalandban vehetnek részt a gyerekek.

A HAT ÚJ HIDDEN SIDE SZETT:

ÜDVÖZLÜNK A HIDDEN SIDE-BAN (700427)

Ez a kísértetjárta szett Jackkel izgalmas betekintést a LEGO Hidden Side™ kiterjesztett valóságába. A gyerekek egyedül is játszhatnak vele, vagy online a barátaikkal vagy szüleikkel. Szellemvadászat, rejtélymegoldás, hatalmi játszma Lady E-vel a játék része.

EL FUEGO MŰREPÜLŐGÉPE (70429)

El Fuego műrepülőgépe hihetetlen egy- vagy többszemélyes kiterjesztett valóság (AR) játékélményt garantál. A gyerekek El Fuego, Jack és Mary Breaksom minifigurák segítségével szuper propelleres repülőgépet építhetnek, majd a Hidden Side app segítségével indulhat a szellemvadászat és a rejtélyek megoldása. Az nyer, aki legyőzi a szellemfőnököt Harry Cane-t.

A SÖTÉTSÉG VILÁGÍTÓTORNYA (70431)

A digitálisan interaktív világítótorony modell arra vár, hogy Jack, Parker, Csontváz, Jennie Napo és Claus Stromward felépítse. Az ingyenes LEGO Hidden Side™ kiterjesztett valóság app segítségével a gyerekek felfedezhetik az ellenséges szellemek, rejtett nyomok és a szellemfőnök Joe Ishmael digitális világát.

KÍSÉRTETJÁRTA VIDÁMPARK (70432)

Belépés csak saját felelősségre! Ebben a kísértetjárta vidámparkban egy interaktív hullámvasút kaland vár Jackkel, Parkerral, J.B., Jimbo Loblo-val és Terry Toppal.

JACK HOMOKFUTÓJA (70428) 

A gyerekek egy autóversenyt is rendezhetnek Jack homokfutójával a Hidden Side-on. Ezzel a szettel a gyerekek egy vagány járgányt építhetnek Jackkel, Parkerral, és a megszállt kétfejű Scott Francis-szal.

NEWBURRY METRO (70430)

Az interaktív metró modell egy portállá alakul át, ahol a gyerekek fantasztikus élményekben lehet részük Jackkel, Parkerrel és a megszállt Pete Petersonnal.

További információ a LEGO Hidden Side szellemjárta világáról a www.lego.hu/hidden-side oldalon található.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1715568374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása