#énitthonmaradok
2020. április 19. írta: persica

#énitthonmaradok

Regényírás kezdőknek és Facebookozóknak

A Facebook célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket és támogassa őket közösségek felépítésében. A platform számos eszközt kínál ennek elősegítéséhez - néhány embert számláló Messengeres csoportoktól a különböző webhelyeket kiegészítő közösségeken át az ezres követőbázissal rendelkező csoportokig.

A Covid-19 világjárvány elleni védekezésben a fenti eszközök közül néhány különösen fontos, mert lehetőséget biztosítanak társadalmi kezdeményezések létrehozásában és platformokat kínálnak arra, hogy segíthessünk a bajba jutottakon.

Az #énitthonmaradok kampány részeként a Facebook összegyűjtött néhány izgalmas, fontos és kreatív kezdeményezést, melyet szeretne a média számára is bemutatni.

De Ceramics: Esze Dorka keramikusművész De Ceramics nevű Facebook-oldalán a kijárási korlátozás alatt online kurzusokat szervez, amelyen a nézők elsajátíthatják, hogyan tudnak otthon különböző kerámiaedényeket készíteni. Az interneten streamelt oktatásokkal a művész azokat az érdeklődőket célozza, akik már rendelkeznek a kerámiák elkészítéséhez szükséges eszközökkel, és rendelkeznek némi tapasztalattal is.

Tilos az Á Könyvek: Mészöly Ági a Facebookos követőinek bevonásával kezdte el megírni Csepp című új regényét. A felhasználók a Tilos az Á Könyvek oldalán olvashatják elsőként az elkészült fejezeteket, amelyek végére érve szavazhatnak arról, hogy miképpen folytatódjon a történet. Az első két fejezetre már voksoltak is a Facebookozók.

Győri Audi ETO KC - BL-győztes otthonmaradás. Magyarország egyik legsikeresebb sportklubja is az otthonmaradásra buzdít, a Győri Audi ETO KC kézicsapat azonban nem hagyja magára szurkolóit a karantén idején. A kézis lányok a csapat Facebook-oldalán naponta jelentkeznek videós bejegyzésekkel, melyekben edzésterveiket, a kijárási korlátozás alatti mindennapjaikat mutatják be és kreatív motivációs üzenetekkel tartják a lelket a rajongókban és egymásban.

Vásárolj be - válassz egy rászoruló családot!: Az Utcáról Lakásba! Egyesület munkatársai a koronavírus-vészhelyzet kapcsán egy külön csoportot hoztak létre, amelyben a csatlakozó önkéntesekkel nehéz sorsú családoknak segítenek boldogulni: akár úgy, hogy bevásárolnak számukra élelmiszert és tisztítószereket, akár pénzadományok gyűjtésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6315623678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása