A Ford Motor Company Alapítvány bejelentette adományozási projektjét
2020. április 19. írta: persica

A Ford Motor Company Alapítvány bejelentette adományozási projektjét

A Ford európai dolgozói is hozzájárulhassanak a COVID-19 elleni küzdelemhez

A Ford Motor Company Alapítvány ma két új, különleges lehetőséget ismertetett a világ különböző országaiban dolgozó Ford-munkatársakkal, akik – miközben betartják az otthon maradásra intő figyelmeztetéseket – már alig várják, hogy hasznos tevékenységet végezhessenek.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Ford Alapítvány és a Ford Motor Company vezérigazgatója, Bill Ford együttes erőfeszítésével létrehozott COVID-19 Adományozási program, amelynek keretében 500.000 dollárnyi összeget különítenek el az erre kijelölt közösségi szervezetek számára a COVID-19 vírus elleni küzdelemhez, és amely várhatóan egymillió dollárt gyűjt majd a járvány ellen világszerte küzdő csoportok számára. Ennek keretében Európában is forrásokat biztosítanak számos különféle szervezet támogatására Németországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban.

A Ford Alapítvány emellett beindítja az új “Olvasd és vedd fel” virtuális önkéntes projektet; ennek lényege egy online könyvtár, amelyben a Ford munkatársai gyermekkönyveket olvasnak fel, és ezt világszerte meghallgathatja az a mintegy 1,3 millió gyermek, akik az iskolák bezárása miatt most kénytelenek otthon maradni.

“A Ford dolgozói ezekben a nehéz időkben is szeretnének helytállni, és hasznosan cselekedni,” nyilatkozta Mary Culler, a Ford Motor Company Alapítvány elnöke. “És bár sokuk most arra kényszerül, hogy otthonuk biztonságában üljenek, munkatársaink aktívan keresik a segítségnyújtás lehetőségeit. Ez a két új program értelmes és hasznos megoldást kínál számukra, hogy ők is csatlakozzanak a COVID-19 járvány elleni küzdelemhez.”

Adományok a változásért

A COVID-19 Adományozási programon keresztül a Ford Alapítvány lehetővé teszi a Ford alkalmazottainak, illetve családtagjaiknak és barátaiknak, hogy adományokkal támogassák a nonprofit szervezetek és más közösségi szervezetek munkáját, amelyek a világ több mint 20 országban igyekeznek enyhíteni a koronavírus okozta nehézségeket.

A Ford hosszú ideje partnere már a katasztrófa-elhárításra szakosodott, globálisan működő GlobalGiving szervezetnek, amely ezt a programot is irányítja. A szervezet eddig is számos olyan helyen lépett fel aktívan, ahol veszélyhelyzet áll elő, és a területen sok Ford-alkalmazott élt. Ezek a kezdeményezések igen sokrétűek voltak, és ugyanúgy foglalkoztak az éhínséggel, a menedékkel és mobilitással kapcsolatos igényekkel, mint azzal, hogy oktatási forrásokat vagy létfontosságú orvosi ellátást és szolgáltatásokat biztosítsanak a rászoruló közösségek számára.

Az adakozni kívánó alkalmazottak – és természetesen mások is – ellátogathatnak a www.globalgiving.org/ford-covid-response honlapra, ahol megtalálják a résztvevő országok, illetve amerikai városok teljes listáját, és részletesen tájékozódhatnak a támogatást váró közösségi projektekről. A GlobalGiving a következő hetekben új projektekkel és további részletekkel egészíti ki a listát, ezért a Ford alkalmazottainak érdemes gyakran átnézniük a honlap frissítéseit.

“Most minden eddiginél nagyobb szükség van az Önök segítségére, hiszen nem feledkezhetünk meg a hajléktalanokról és az őket ellátó emberekről; arról, hogy valahol biztonságban lehessenek, és elkülöníthessék magukat, védekezve a koronavírus ellen,” mondta Jay Hunt, a St Mungo’s munkatársa. “Amíg ez a példa nélküli állapot fennáll, odaadó kollégáink továbbra is támogatják és gondozzák a segítségre szorulókat. Ezeket a létfontosságú szolgáltatásokat csak az Önök segítségével tudjuk biztosítani!”

“Miközben az egészségügyi dolgozók óriási erőfeszítéssel kezelik és ápolják a betegeket, a tudósok versenyt futnak az idővel, hogy innovatív megoldásokat találjanak a koronavírus ellen és oltóanyagot készíthessenek a jövőbeni fertőzések megelőzésére. Az adományok segítenek a COVID-19 legyőzésében,” hangsúlyozta Inés Antón, az Apadrina La Ciencia egyik alapítója.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6115624458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása