Elegáns, hatékony, korszerű: az új Audi A3 Limousine
2020. április 30. írta: persica

Elegáns, hatékony, korszerű: az új Audi A3 Limousine

Formaterv: fókuszban a kupészerű tető és a megnyújtott oldalsó vonal

Kifejezetten hatékony és nagy teljesítményű TDI és TFSI motorok

Digitális műszerfal és érintőképernyő az alapfelszereltség részeként, hálózatba kapcsolhatóságot kínáló szolgáltatások széles köre.

Az Audi sikertörténetének második fejezete megérkezett: bemutatkozott az A3 Limousine. A négyajtós kompakt modell digitálisan és teljesen hálózatba kapcsolva érkezik, kezdve egészen az infotainment rendszertől a vezetéstámogató egységekig. Az elegáns karosszéria alatt új hajtásrendszer, tovább finomított futóműbeállítás biztosítja, hogy a vezetés élménye egyszerre legyen hatékony és dinamikus. Az A3 Limousine 2020. nyár elején érkezik számos európai kereskedésbe.

Az új A3 Limousine sportos, elegáns külsővel debütál. Elődjéhez képest 4 centiméterrel hosszabb, így eléri a 4,50 métert, míg tengelytávja változatlan maradt. Szélessége két centiméterrel 1,82 méterre nőtt, 1,43 méteres magassága pedig 1 centiméteres növekedést jelent a korábbi modellel összehasonlítva. Ennek köszönhető a könyöktér növekedése illetve a megnövekedett fejtér, amely a vezető ülésének alacsonyabb elhelyezése miatt is jó 2 centimétert jelent az első sorban ülőknek. 425 literes csomagtérkapacitása pontosan megegyezik az elődmodell méretével.

Erőteljes és elegáns: a külső megjelenés

Az autó orr részét a méhsejtmintázatú rácsozattal kialakított, nagyméretű Singleframe hűtőrács határozza meg, amelynek két oldalán feltűnő fényszórók kaptak helyet. Külső oldaluk lefelé futó trapézszerű formavilágot követ. A Matrix-LED technológiával szerelt csúcsváltozatnál itt kapott helyet az új digitális nappali menetfény. Ez 15 LED szegmensből felépülő pixelsorokból áll, amelyek egyedileg működtethetők és az A3 Limousine minden változatának jellegzetes ismertetőjegyet kölcsönöz.

Az A3 Sportback modellnél a küszöbök felett futó karosszériavonal a hátsó lámpák irányába haladva egészen a hátsó kerékjáratig emelkedik, így hangsúlyozva a rövid hátsó részt. A Limousine karosszériájánál azonban ez a vonal egészen a hátsó lökhárítóig fut. Ez kiemeli a modell hosszát - amely a Sportback kivitelnél így 15 centiméterrel hosszabb – és elegáns oldalnézetet kölcsönöz a limuzinnak. A széles karosszériaváz alatti homorú felületek tovább hangsúlyozzák a jellegzetes domborulatokat („quattro-blister”) és a küszöböket. Ez gondoskodik a fények és árnyékok intenzív játékáról. A tetővonal a B oszloptól dinamikusan ereszkedik lefelé – akárcsak egy kupé modellnél – és a csomagtérfedél tetejének feltűnő spoilerjében végződik. Ez az opcionálisan szénszálas kivitelben is elérhető elem vizuálisan tovább hangsúlyozza a négyajtós modell erőteljes megjelenését.

Áramvonalas karosszéria

Digitalizált középpont: a vezetőfülke

Teljesen hálózatba kötött: az infotainment rendszertől a vezetéstámogatásig

Indításképp három aggregát a kínálatban: az erőforrások

Egyszerre kényelmes és dinamikus: a futómű

Az új A3 Limousine előértékesítése 2020. április végén indul Németországban és számos európai piacon, köztük Magyarországon is. A kiszállítások pedig nyáron várhatóak. A 110 kW (150 LE) teljesítményű 35 TFSI modell induló ára 9 555 400 Forint lesz, amelyet nem sokkal a piaci bevezetés után egy belépő szintű benzines modell követ majd 8 897 000 Forintos listaáron.

Az üzemanyag fogyasztási és szén-dioxid kibocsátási érték a választott gumiabroncs/kerék és felszereltségi szint függvénye.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5815651464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása