..."Végül ketten maradtak, Isten és a Bor!" ...
2020. június 03. írta: persica

..."Végül ketten maradtak, Isten és a Bor!" ...

Szerintem nincs olyan Magyar Bor kedvelő ember, aki eme Hamvas Béla idézetet ne ismerné.

Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy sok kiváló Bor került már az asztalunkra. Most meg igazi különlegességek, szívemnek oly kedves Győrújbaráti, BABARCZI család szőlőbirtokáról származó Borok gazdagítják napjainkat, és nem csak a miénket, hanem a Woman Power Project minden tagját.
Így virtuális koccintásra invitálunk minden Magyar Bor kedvelőt!

A Babarczi Szőlőbirtok és Pince egy családi tulajdonban álló és jelenleg a család második generációja által vezetett szőlészet és borászat Magyarország egyik legkisebb, ám nagy múltú, a Győrhöz közeli Pannonhalmi Borvidéken, mely a Kisalföld peremén, a Bakony utolsó nyúlványainak számító Sokoró dombság lankáin terül el.

Birtokuk létrehozásának első lépéseit 1980-ban tették meg, amikoris győrújbaráti családi házuk kertjében eltelepítettük első ültetvényüket, 3.000 m2 Ezerfürtűt és Cserszegi Fűszerest.

Az ezt követő közel négy évtizedben hol kisebb, hol nagyobb lépésekben sikerült bővíteni a  családi birtokot, így jelenleg már 65 hektáron gazdálkodhatnak.  

Ültetvényeik főként Győrújbarát és Tényő községek területén helyezkednek el, de emellett 5-5 hektáros területet művelnek Győrszemerén illetve Pannonhalmán, ez utóbbit a híres Széldomb dűlőben.

2009-ben egy átfogó ültetvény-megújítási programot indítottak el, melynek köszönhetően ma már több, mint 40 hektár új telepítésű, modern ültetvénnyel rendelkezik a Borászat. Az ültetvények cseréjét a következő években is folytatták, hogy stabil alapot teremtsenek Birtokunk további fejlődésének.
Fő szőlőfajtáik a Rajnai rizling- Olaszrizling és Müller Thurgau „tengely” alkotják, melyet Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres fajták egészítenek ki.

Birtokuk életében 2002-ben nagy lépést tettek, aminek keretében áttértek a kíméletes szőlőfeldolgozásra és reduktív borkészítési technológiára. Ekkor hozták létre Győr közvetlen szomszédságában található Győrújbaráton új birtokközpontot is, melynek főépülete a legenda szerint a törökök által felrobbantott győri vár tégláiból épült.

Itt a borkészítés mellett immár vendéglátásra is mód nyílik.

A Babarczi család célja, hogy a családi összefogása révén, kitartó munkával, generációkon átívelően egy dinamikusan fejlődő, folyamatos megújulásra képes Birtokot hozzanak létre, mely az itt készült borokon keresztül évről-évre méltó módon tudja megmutatni a régió egyedi adottságait.

Borkóstolókra várják a borértő, borkedvelő, a borok világával még csak ismerkedő vendégeket. A borbemutató program a Pannonhalmi borvidék általános bemutatásával kezdődik, az érdeklődők megismerkedhetnek a reduktív borkészítés technológiájával. A kóstolás a kóstoló teremben történik. A borkóstoló időtartalma 1,5-től 3 órát is igénybe vehet a kiválasztott boroktól függően.

A kóstoló minimum létszáma 10 fő, maximum létszáma kb. 80 fő, melyet igény szerint angol vagy német nyelven is megtartanak. A borválaszték a mindenkori borkészlet függvényében változhat. A Babarczi család a borbemutatóik mellé minden esetben borkorcsolyát és ásványvizet szervíroz, de igény esetén hideg- illetve meleg étellel is készülnek.

Aki a Pannonhalmi Borvidék kiválóságait megkóstolná, vagy ajándékozna szeretteinek, a Borok házhoz rendelhetőek a Babarczi Pincészettől, és az Ország egész területére kiszállítják rendelésed!

Nem csak a gyertyafényes vacsora mellé elengedhetetlen testes vörösborokból tudsz fogyasztani a Babarczi Pincészet borai közül, de egy finom ebéd utáni szinte "üditő" lágy Rozéból, vagy Gyöngyöző Borból, és a számomra örök kedvenc, Irsai Olivérből is...

Egészségünkre!

www.babarczipince.hu
+36 96 456 734

+36 70 314 6318

 info@babarczipince.hu

9081 Győrújbarát, Óvoda utca 33.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5315738564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása