HELLÓ TIHANY, HELLÓ LEVENDULA...
2020. június 22. írta: persica

HELLÓ TIHANY, HELLÓ LEVENDULA...

HELLÓ TIHANY! Helló Woman Power Project! Indulhat úgy is egy nap, hogy Tihanyban, az APÁTSÁGI REGE CUKRÁSZDÁBAN, isteni kávéval, töltött bundás kenyérrel, levendulás krémessel, levendulás roséval kényeztetnek, és egész napunk a levenduláról, annak jótékony hatásáról, sokrétű felhasználásáról szól. Megtudtuk, hogy a Tihanyi levendula a gasztronómiában és a szépségápolásban is fontos szerepet játszik. A Bittmann család által pedig mindezzel meg is ismerkedhettünk...

A Tihanyi Apátság cukrászdája, Tihany méltán egyik legszebb helyén található. A hatalmas teraszról pazar panoráma tárul elénk a Balatonra. A cukrászda 1960 óta működik aktívan, mely az évek során az ide látogatók legkedvesebb helyszínévé vált.

A „Rege” elnevezést Garay János költőnek köszönheti a cukrászda, aki költeményével a tihanyi királyleányról halhatatlanná tette az aranyszőrű kecskék legendáját; művének ugyanis a Rege a tihanyi visszhangról címet adta. A Balaton ősz királyának története, mely megihlette a költőt is, egészen a XVIII. század közepére nyúlik vissza, ekkor épült fel az apátság temploma, melynek faláról, szívesen térnek vissza a hangok.

A cukrászdában ínycsiklandozó reggeli finomságok, pizzák, saláták, jó Borok és persze a kihagyhatatlan, nekem a legnagyobb szerelmem eme helyen, a Levendulás krémes, és az összes többi mennyei sütemény, vagy egy finom kávé várja a betérő vendégeket.  

A gasztronómiai finomságok és persze ezáltal egy kicsit a lelkünk ápolás után a testünk ápolását sem hagyhattuk ki. Tudjuk jól, hogy a Tihanyi levenduláknak a szépségápolásban is fontos szerepe van. Az Apátsági Rege Cukrászdából utunk a LAVENDER TIHANY levendula lepárlójához, majd látványüzeméhez vezetett. A hely mindenki számára látogatható, itt betekinthetünk a Tihanyi levendula történetébe, egészen 1926-tól, hogyan, miként lett Tihany a levendulák földje itthon. A hely különlegessége, hogy a levendulával készült termékek gyártási folyamatát az ide látogató megtekintheti, így szinte részesévé válik ennek a kis lila csoda virágnak. Mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy saját magunk készítettük el a Lavender Tihany kézkrémeinket. A levendulás naturkozmetikumok közt mindenki megtalálja a bőrének megfelelő terméket, legyen az a hagyományos, de annál kedveltebb levendulás szappan, arckrém, sampon, ajakbalzsam vagy tusfürdő. Aki Tihanyba látogat, az sem marad levendulás ajándékok nélkül, mert a LAVENDER SHOP TIHANY gazdag termékkínálatában, szinte majdnem minden megtalálható, ami levendulás.

Haza is tudod vinni kedvenc levendulás szépségápolási termékeidet, vagy levendulás kekszet, szörpöt, lekvárt, bort... de ne feledkezz meg a kis illatpárnákról sem, hogy lakásod is finom levendula illatú legyen.

A Lavender Shop után megtekintettük az Apátsági Majorságot, és pazar vacsorával zártuk a napot, Tihany másik legszebb pontján elhelyezkedő ECHO RESTAURANT CAFE éttermében, ahol levendulás gasztronómiai íz utazásunkat is folytattuk.

Itt megkóstolhattuk a Bittman család legújabb termékét a Lavender Tihany GIN-t koktél formájában, természetesen tonikkal.

Családi összejöveteleket, esküvőket, a Rege Cukrászdában és az Echo Restaurantban is van lehetőség tartani, hiszen mindkét hely, Tihany két legszebb pontján található, ahol egy életre szóló emlék marad mind a hely tekintetében, mind a látvány tekintetében, hogy regéljenek erről… 

Ha Tihanyban jársz, a reggeli kávédat, egy mennyei levendulás krémessel fogyaszd el a APÁTSÁGI REGE CUKRÁSZDÁBAN, sétálj el a LAVENDER TIHANYBA, hogy megtudd a Tihanyi levendulák történetét, majd ebéded, vagy vacsorád helyéül válaszd a ECHO RESTAURANT CAFE éttermét, és, hogy ne menj haza üres kézzel, a kis lila virágokat ajándék formájában vidd haza a LAVNDER SHOP TIHANY-ból...

www.apatsagicukraszda.hu / www.lavendertihany.hu / www.lavendershop.hu / www.echoetterem.hu

Fotó: saját (PR)

@womanpowerproject        

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2215907958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása