CUPRA Formentort kaptak a bajnokok
2021. január 15. írta: persica

CUPRA Formentort kaptak a bajnokok

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok, világbajnok, többszörös Európa-bajnok, világkupagyőztes és többszörös magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint testvére Liu Shaoang olimpiai- és többszörös Európa-, illetve magyar bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó folytatják sikeres együttműködésüket a CUPRA márkával, amelynek Sándor 2019 óta a márkanagykövete.

A pjongcsangi téli ötkarikás játékokon (2018) a váltó tagjaként Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoanggal, Knoch Viktorral, valamint Burján Csabával együtt történelmet írva hazánk első aranyérmét szerezték meg. Az olimpiai bajnokok négy keréken is szeretik a lendületességet - kedvelik a gyors kocsikat, de nem száguldoznak -, ezért az összkerék-meghajtású, nagyon sportos CUPRA Formentort választották a márka kínálatából. A Liu-testvérek eddig is CUPRA-val jártak (Atecával és Leonnal), de ezúttal a márka új sport szabadidőautóját, a CUPRA Formentort kapják meg egyéves használatra.

A CUPRA márka első önálló modellje nevét Mallorca egyik híres hegyéről kapta. Karosszériája 4,15 méter hosszú, 1,84 méter széles, magassága 1,51 méter, tengelytávja 2,68 méter, hasmagassága emelt, formavilága az új Leont idézi. A kétliteres turbómotorral szerelt változat 310 lóerős, mind a négy kerekét hajtva juttatja el az aszfaltig 400 newtonméteres csúcsnyomatékát a hétfokozatú dupla kuplungos automatikus váltó. A nagy csomagtartó (450 liter, de a hátsó ülések döntésével 1475 literre nő a befogadóképessége) elnyeli a sportolók temérdek felszerelését, az összkerék-meghajtás biztonságosabbá teszi a közlekedést télies körülmények között, az utastér kényelme pedig a hosszú utazásokat varázsolja könnyebbé. A 10,25 hüvelykes központi digitális kijelzője, a 12 hüvelykes érintőképernyőn vezérelhető tájékoztató és szórakoztató technológiái, valamint fejlett vezetősegédei a kiegyensúlyozott autózást támogatják.

A lendületről se feledkezzünk meg, a bajnokok autója 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre, végsebessége 250 kilométer/óra, motorhangja vérpezsdítő, ha pedig lassítani kell, a Brembo fékek határozottságára minden helyzetben lehet számítani.

Az izmos belépőt követően a CUPRA Formentor további két kivitelben is megjelenik, az alapmodellt 150 lóerős 1,5 literes benzinmotor hajtja majd, a konnektoros hibridben 1,4-es turbómotor egy 115 lóerős villanymotor ad 245 lóerős rendszerteljesítményt.

Az autókat Papp Zoltán, a CUPRA magyarországi márkaigazgatója adta át a sportolóknak.

A CUPRA egy különleges márka, amely a feltűnő dizájnra és az elektromos teljesítményre épül, és a SEAT-ot a sportosság új értelmezésével a következő szintre emeli. Második működési évében a CUPRA értékesítése 2019-ben 71,8% -kal növekedett, megközelítve a 24 700 darabot, a CUPRA Ateca sikerének köszönhetően. Az új székhely megnyitásával együtt a CUPRA 2020-ban termékoffenzívát fog végrehajtani a CUPRA Leon és a CUPRA Formentor megjelenésével. Amellett, hogy globális szövetséget kötött az FC Barcelona-val, és annak kizárólagos hivatalos autóipari és mobilitási partnerévé vált, a CUPRA elit bajnokcsapatot hozott létre, mint például a német kapus Marc ter Stegen vagy a svéd autóversenyző, Mattias Ekström, aki részt vesz a PURE ETCR sorozatban a CUPRA e-Racerrel. A CUPRA világ él és készen áll arra, hogy meghódítsa az autózás szerelmeseinek szívét, közel 250 CUPRA szakemberrel szerte a világon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5416390686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása