Izia La Nuit, comme une déclaration d’amour
2021. március 25. írta: persica

Izia La Nuit, comme une déclaration d’amour

Amivel a nap tartozik az éjszakának

Mint egy második randevú, az Izia La Nuit valóságos óda az éjszaká­hoz, ami új, felfokozott intenzitással ruházza fel az eredeti, 2017-ben Isabelle d’Ornano által megálmodott Izia parfümöt. A kreáció egy kü­lönleges és titokzatos, a tervező kertjében élő, évente egyszer virágzó rózsa előtt tiszteleg.

Isabelle d’Ornano e csodálatos virág iránti vonzalma és annak nem mindennapi, eredeti jegyei adták meg az Izia alapjait, egy ragyogó, nőies, friss virágos illatot. Ezt álmodta újra pár évvel később Amandi­ne Clerc-Marie parfümőr, a különleges rózsákból álló csokor jellegze­tes illata köré építve. Az Izia rózsa ezennel felfedi új érzékiségét, virá­gos, fás és ciprusos jegyek addiktív illatával megbolondítva az érzéki élményt.

Az éjszaka mély, fényűző illata

A virágos kompozíció mellett megjelennek a fás illatjegyek, egy lehelet­nyi vaníliával és a valódi bőr aromájához hasonló akkordokkal kiegé­szülve. Az Izia La Nuit egy szerelmi utazás izgalmát, csodálatát, virág­zását és derűjét kelti életre a legfinomabb esszenciákkal.

Mint egy találkozás, amely felébreszti a tudattalant és stimulálja az ér­zékeket. A szárnyalóan ragyogó, telt és érzéki jegyek mámorító hatást keltenek, ahogy az illat az idő elteltével átalakul, hasonlóan a szeretet számtalan aspektusának metaforájához.

Egy intenzív és elegáns ciprusos illat

Az Izia La Nuit több egyszerű illatnál, helynél vagy időnél, ez az illat egy utazás, egy élmény, egy felfedezés.

Mint egy váratlan fordulatokkal tarkított eleven és derűs előszó…

A parfüm fejjegye egy friss és élénk illat, a fő jegyekben bergamot keve­redik az édes gyümölcsös mandarinnal és fekete ribiszkével. Végül a kar­damon egyedisége fás, fűszeres akkordokkal öltözteti fel a kezdeti friss és sokszínű illatot.

A legmélyebb éjszakában felsejlik a remény iránti lelkesedés.

A lüktető szívjegyekben, a frézia és a magnólia pazar és tündöklő virágos jegyeinek köszönhetően az Izia rózsa sugárzóbbnak tűnik, mint valaha.

A fényűző tetőponthoz az örök beteljesülés megtestesítőiként az érzéki, fás jegyek repítenek el...

A kifinomult labdanum, más néven balzsamos szuhar és pacsuli kettőse valódi bőrszerű illatot kölcsönöz a tölgymohának, amely tökéletesen ki­egészíti az Izia La Nuit modern ciprusos kompozícióját. A lágy ambrox meleg, elegáns és erőteljes aromákat szabadít fel, míg a csipetnyi fás, tejes vanília fokozza és meghosszabbítja az illat tartósságát.

Az éjszaka sötétjét megidéző üvegcse Bronislaw Krzysztof által megkomponálva

A Sisley újragondolta az Izia 2017-ben tervezett üvegét, amelyet a len­gyel szobrász, Bronislaw Krzysztof álmodott meg.

Az elegáns és kecses üveg misztikus fekete színt kapott, ami tökéle­tes kontrasztot képez a pazar illatkompozíciót díszítő finom, arany mintázattal.

A parfüm neve, „Izia La Nuit”, Isabelle d’Ornano kézírásával jelenik meg az üvegen. A név magába foglalja az Isabelle becézett formáját lengyelül, azaz az Iziát, mely a parfümnek további személyes és benső­séges értéket ad. A név egy arany levélbe vésve jelenik meg, ami ízlé­sesen ellensúlyozza a csillagokkal díszített éjkék doboz mély tónusait.

Ahogy Quentin Jones látja

A csomagolás belseje bepillantást enged a szürrealista angol művész, Quentin Jones kollázsainak világába, aki a bámészkodó tekintetet egy szemekből és arany pöttyökből álló mintával ábrázolja.

Szerelmesnek lenni nem egy állapot, ez a jövő

A szeszélyes és kifinomult film végigröpít minket egy izgalmas és szédítő szerelmes mesén.

Az Izia La Nuit film főszereplője Sonia Vasena, Isabelle d’Ornano unokahúga, aki tökéletes megtestesítője a Sisley-nőnek. A szerelem allegóriáján keresztül értelmezi a parfüm különböző aspektusait.

Mint ahogyan a szerelem fut egy meghatározott érzelmi pályán, úgy egy ismeretlen illat is kiválthatja az egymás után következő állapo­tokat: az izgalmat, a csodálkozást, a virágzást, az elégedettséget és az örökkévalóságot.

Mindezeket az érzelmeket magába zárva az Izia La Nuit az illatok megismételhetetlen kavalkádja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7116479562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása