Hív a nyár az IKEA-ba!
2021. május 12. írta: persica

Hív a nyár az IKEA-ba!

Közeledik a nyár, egyre inkább vágyunk a szabadba, a melegebb és friss levegőre, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk. A szezon középpontjában a pihenés, a családdal, barátokkal töltött idő áll, hangulatát pedig visszafogott, friss látvány jellemzi.

A nyarat sosem lehet megunni. Ez az az időszak, amikor önfeledten vetheted bele magad a kalandokba és oda mehetsz, ahova a szél vagy a kíváncsiságod visz. Azon túl, hogy fürdőzhetsz a napsütésben, a mindennapok egyhangúságától – rossz idő, unalmas feladatok, ígéretek és állandó tervezgetés – is elszabadulhatsz.

Ezzel a kollekcióval a nyár hangulatát ünnepeljük – akár a nappalidban, a kertedben vagy épp a strandon. A nyár könnyed pillanatai által ihletett és fenntarthatóbb forrásból származó anyagokból tervezett termékek között biztosan találsz magadnak olyat, ami segít megragadni a nyár esszenciáját, és nemcsak kényelmesebbé, de kellemesebbé is teszi a kánikulai napokat. Ébredj kipihenten, és add át magad a napfényes kalandoknak! 

A jó dizájn soha nem megy ki a divatból.

Az új TRUBBNATE lámpához az inspirációt Erik Osterby dán tervező lámpája adta, mely az 1970-es években debütált az IKEA áruházakban. Erik halála után a család egyik tagja rálelt egy majd’ 40 évvel ezelőtt készült példányra. A lámpa tökéletes állapotban volt, ráadásul az eredeti lapos csomagolásában. Így hát elküldte az IKEA-nak. Miután az IKEA tervezőcsapata kézhez kapta, azonnal megragadta őket a lámpa időtlen és klasszikus megjelenése. Chair a Ripalti termékfejlesztő így írja le az első benyomásait:

„Teljesen beleszerettem! A dizájn szempontjából egyszerű volt, de nagyon erőteljes.” Az élménytől fellelkesülve a csapat elhatározta, hogy olyan lámpát tervez, amely megragadja az eredeti 70-es évekbeli megjelenést és hangulatot, de 21. századi módszerekkel és anyagokból készül. Az eredmény a TRUBBNATE lámpa lett. 

A víz nem ismer határokat

A kézművesek és szövőmesterek családjába született tervező, K.C Maura 22 évesen készítette el az első szőnyegét, és azóta minden idejét a csomózott és Punja síkszövéses technikák felfedezésének szenteli. A TVINGSTRUP dizájnja egyértelmű üzenetet közvetít: a vízen egyenlő mértékben kellene osztoznia az embernek a Földön.

„A mai világban mindenki határokat állít fel: az országok közé, a városok közé, a vallások közé, de még a családok közé is. De egy dolog nem szabályozható vagy zárható keretek közé – a tiszta, természetes víz. Egy fal sem állhat ellent neki, egyetlen kéz sem képes visszatartani; előtte nincsenek határok, mindig megtalálja az útját. Ezért kell mindenki számára elérhetővé tenni.” K.C Maura tervező

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6316557398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása