ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV – Elektromos, érzelemdús, dinamikus
2021. június 15. írta: persica

ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV – Elektromos, érzelemdús, dinamikus

A ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV az új, tisztán elektromos hajtásrendszerű, akkumulátorhajtású Mladá Boleslav-i SUV-modell eddigi legsportosabb változata. Megjelenését számos fekete részlet és nagyméretű kerekek határozzák meg, emellett a karosszériát mélyebbre süllyesztő sportfutómű kínálja a vezetés különösen dinamikus élményét. A beltérben szénszálerősítésű műanyag (karbon) hatású dekorbetétek, háromküllős multifunkciós sportkormány és integrált fejtámlákkal kiformált sportülések gondoskodnak sportos hangulatról. A ŠKODA AUTO ezzel új zászlóshajója kínálatába is bevezeti a SPORTLINE modellváltozatot, mégpedig mindjárt három teljesítményszinten: a 132 kW* teljesítményű ENYAQ SPORTLINE iV 60 és a 150 kilowattos* ENYAQ SPORTLINE iV 80 egyaránt hátsókerékhajtással készül, míg az ENYAQ SPORTLINE iV 80x két elektromos motorjával 195 kW** teljesítményt és összkerékhajtást kínál.

A SPORTLINE változatok a ŠKODA modellportfóliójának szerves részei. E hagyományt folytatja a cseh autógyártó első tisztán elektromos hajtásrendszerű, akkumulátorhajtású SUV-modelljével is, amikor a ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV verzióval bővíti kínálatát. Az itt az alapkivitelhez tartozó sportfutómű modellspecifikus hangolású rugókat és lengéscsillapítókat tartalmaz, s elöl 15, hátul 10 milliméterrel süllyeszti mélyebbre a karosszériát. A sportos megjelenést a karosszéria színére fényezett lökhárítók és oldalsó küszöbborítások is hangsúlyozzák. Az elektromos SUV-modell hátsó- és összkerékhajtásával is minden körülmények között hatékony vonóerőátadási képességekkel rendelkezik, magabiztosan továbbítva az útfelületre elektromos hajtásrendszere teljesítményét. Az elektromos motorok konstrukciójukból adódóan már induláskor csaknem teljes egészében rendelkezésre bocsátják maximális forgatónyomatékukat, az autó aljában, a tengelyek között elhelyezett nagyfeszültségű akkumulátor pedig alacsony tömegközéppontról gondoskodva a jármű mozgékonyságára és kanyarbeli menettulajdonságaira is kedvező hatást fejt ki. A sportfutómű speciális hangolásának köszönhetően a ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV dinamikusabb, a gyors kanyarokban pedig karosszériája mérsékelt oldalirányú dőlése jellemzi. Az alapkivitelhez tartozó progresszív kormányzás sportosabb irányíthatósági tulajdonságokat tesz lehetővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1516594094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása