Tea, inspiráció, csend és kreativitás: hogyan hangolódjunk rá az alkotásra?
2021. június 30. írta: persica

Tea, inspiráció, csend és kreativitás: hogyan hangolódjunk rá az alkotásra?

Véget ért „A fúzió ereje” alkotói verseny, bemutatjuk a nyertes munkákat

Megvannak a verseny nyertesei, akik a három felkért, saját területükön elismert szakemberrel közösen most meg is valósították a pályázatra beadott ruha-, sütemény- és dalterveiket. A Fuzetea pályázat arra motiválta a közönséget, hogy megtalálják a saját életükben a kreativitást, a fúzióban rejlő erőt és megtapasztalják az alkotás élményét. A márka Tomcsányi Dórit, Rúzsa Magdit és Mautner Zsófit kérte fel arra, hogy rukkoljanak elő olyan befejezetlen alkotásokkal, melyek véglegesítését a közönségre bízzák. 

Hazánk három elismert művészét kérte fel a Fuzetea, hogy a kreativitásra nyitott közönséget bevonják a folyamatba. Mindhárman egy félig kész művet mutattak be és a lelkes jelentkezőkre bízták ezek befejezését: ki-ki a saját ízlése szerint álmodhatta meg a végleges művet. Mautner Zsófi egy túrókrémes piskótaalappal, Tomcsányi Dóri egy ruhatervvel, Rúzsa Magdi pedig egy elkészült dallammal inspirálta az érdeklődőket. 

A Fuzetea célja az volt, hogy minél többeket motiváljon a kreativitás, a fúzióban rejlő erő felfedezésére. Ehhez inspirációra van szükség, amit márka a közös alkotás élményével hívott életre. A márka egyébként nem első alkalommal hangsúlyozza a művészet és a kreatív szinergiák fontosságát. 2019-ben a klasszikus falfestményeket újraálmodva Budapest szívében rendezett rendhagyó kiállítást Fuzeum néven. A street art különlegessége az volt, hogy híres magyar festők, Aba-Novák Vilmos és Fernczy Károly művét alkották újra.

Idén is rengeteg egyedi és különleges pályamű érkezett, a három művésznek pedig nem volt egyszerű kiválasztani a nyerteseket. „Nagyon erős mezőny volt, és rendkívül örültem neki, hogy sokan pályáztak több pályaművel, mert számomra ez azt jelenti, hogy nem tudtak csak egy-egy terv alkotásánál megállni, élvezték a feladatot. Fontos szempont volt az is, hogy ne kelljen már belenyúlnom, tehát kész terveket vártam, amit a legtöbben teljesítettek is. Így kimondható, hogy abszolút profi volt a mezőny.” – nyilatkozott Tomcsányi Dóri. 

Rúzsa Magdi is kíváncsisággal vegyes izgalommal várta a beérkező alkotásokat. „Örülök, hogy ennyire megmozgatta a közönséget a felhívásunk. Rengetegen írták, hogy nagyon szerették ezt a lehetőséget, hogy egy dallamhoz kell szöveget szerezniük. Sok ügyes fiatal szép verseit olvashattam végig. Ez szuper dolog szerintem.” – mondta az énekesnő. 

Mautner Zsófi szerint „A pályázatok a sütés és a desszertek világának népszerűségét tükrözték, a pandémia alatt ez a terület még inkább kreatív szárnyalásnak indult. Az otthoni konyhákban is látványos, technikailag is tökéletesített torták készültek, éppen ezért igen nehéz volt a nyertes kiválasztása.”  

„A kiválasztásnál nem a tökéletességet, hanem elsősorban az egyediséget, eredetiséget, hitelességet és a személyességet figyeltem, és azt, hogy átjöjjön a pályázó motivációja. Mivel egy közös alkotási folyamat előtt álltunk, fontos volt nekem, hogy a pályázatból legalább valami apró elem számomra is inspirálóan hasson, megszólítson.” – árulta el Zsófi.  

A szakértő zsűri néhány személyes tanácsot is megosztott, amivel segíthetik a kezdő kreátorokat a jövőben. Dóri kitartásra és elkötelezettségre buzdítja az alkotni vágyókat, és a tapasztalatok fontosságára hívja fel a figyelmet. „Sosem szabad feladni. Millió pályázaton indultam, amit sosem nyertem meg. Bár unalmasan hangzik, de a tapasztalat szerzése, a rutin mind elősegít abban, hogy a következő pályázatot gördülékenyebben, gyorsabban, profibban tudjuk leadni. Legyen minden kudarc egy következő kihívás kezdete!” – mesélte a divattervező és hozzátette, hogy az újabb generációk sokkal bátrabban mernek a megszokott és bevált sémákon kívül gondolkozni. Ez nagyon jót tesz az alkotás folyamatának, a digitális világ és a határtalanság által generált gazdag ingerkörnyezetből pedig nagyon ügyesen és kreatívan tudják megszűrni az alkotáshoz hasznos inspirációkat.

Mautner Zsófi kiemelte, hogy érdemes megtalálnunk a számunkra legjobb módszert, hogy ráhangolódjunk az alkotásra. Már az félsikernek számít, ha az ideális körülményeket megteremtjük, amiben inspirálódhatunk. „Merjünk időt engedélyezni magunknak a kreatív semmittevésre is és csendre is, mert olyankor jönnek a legjobb ötletek. Végül: minél egyedibb, minél hitelesebb valami, annál jobban fog hatni. A kreativitás az, ha nem másolunk.” – tanácsolja Zsófi.  

Bárkiből válhat alkotó, de fontos, hogy el tudjuk magunkat engedni, befogadni és ráhangolódni a minket körülvevő jelenségekre. Azt, hogy a Fuzetea kihívás három nyertesét hogyan és mire ösztönözték a felkínált félig kész alkotások, és hogy mi kerekedett ki ezekből Mautner Zsófi, Rúzsa Magdi és Tomcsányi Dóri közreműködésével, kiderül az alábbi videókból:

https://www.youtube.com/watch?v=GjEbJeTlUtI

https://www.youtube.com/watch?v=G_de0bgB394

https://www.youtube.com/watch?v=7Q6quuKzb6s

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8416609496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása