Bőrápolási technikák a legforróbb nyári hónapokra az Ilcsitől!
2021. augusztus 03. írta: persica

Bőrápolási technikák a legforróbb nyári hónapokra az Ilcsitől!

A júliusi kánikulával hivatalosan is elindult a nyári főszezon, és a hosszú bezártság után még többen vágyunk rá, hogy egy napsütéses vízparton töltsük a szabadságukat. A forróságban különösen fontos, hogy még több figyelmet szenteljünk a bőrünknek, ami ilyenkor extra hidratálásra, vitamindús szérumokra és könnyed textúrákra szomjazik. Az Ilcsi alapfilozófiájának megfelelően erre is létezik megoldás a természetben, így a gondosan megválogatott növényi hatóanyagokkal még tovább fokozhatjuk bőrünk nyári ragyogását.

A szép és egészséges bőr alapja a megfelelő hidratáltság, amelyet két tényező határoz meg: a megfelelő bőrápoló készítmények használata és az elegendő mennyiségű vízfogyasztás. Különösen igaz ez nyáron, amikor a szélsőséges időjárás próbára teszi a felhám természetes ellenállóképességét. A melegebb hónapokra könnyedebb szérumokat, gélkrémeket, habkrémeket ajánlanak a kozmetikusok, melyek úgy táplálják és hidratálják a bőrt, hogy közben nem nehezítik el azt.

A magas vízmegkötő képesség mellett az is fontos, hogy optimális vitamintartalmú termékeket használjunk. A szokásos krémjeink mellett boostereket is érdemes beiktatnunk a nyári rutinunkba; mivel ezek nemcsak a bőr felületén hatnak, hanem annak alsóbb rétegeiben is, így beindítják a bőr aktív működését, megerősítve és megsokszorozva a mellettük használt natúrkozmetikumok hatását.

Az ökológiai gazdálkodásból származó hatóanyagok a lehető legjobbat hozzák ki a bőrünkből, és hozzásegítenek a szép, természetes nyári barnasághoz. Az Ilcsi professzionális minősített natúrkozmetikumok minden esetben friss, BIO garancia által minősített gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből készülnek. A webshopban minden Ilcsi termék gyorsan és könnyen hozzáférhető, a chates szolgáltatással pedig személyre szabott, professzionális segítséget kaphatnak az érdeklődők a márka hivatalos kozmetikusaitól.

8 alapvető bőrápolási tipp nyárra

Keressük fel a kozmetikusunkat! Fontos, hogy megfelelően kitisztított és jól táplált bőrrel kezdjük a nyaralást. Ugyanis a szennyeződések a napozás hatására szinte „beleégnek” a pórusokba, így növelve a gyulladás és a pigmentfoltok kialakulásának veszélyét. Kozmetikusunk megfelelő elektrokozmetikai eszközökkel tudja a bőr mélyebb rétegeibe juttatni a szükséges hatóanyagokat, valamint a bennük található A-C-E-F vitaminokat, flavonoidokat és karotinoidokat, amelyekkel táplálja és felkészíti bőrünket a nyári napsütötte időszakra.

Szabadítsuk meg hetente egyszer a bőrt az elhalt hámsejtektől! A rendszeres radírozással felfrissítjük a fáradt bőrt és előkészíthetjük a tápláló termékek hatékonyabb beszívódására. Az arc bőre gyengédebb radírt igényel, míg a testre használhatunk durvább szemcse méretűeket, erőteljesebb fajtákat is. Tévhit, hogy bőrünknek jót tesz a mindennapi radírozás; maximum heti egy alkalommal ajánlott.

Kerüljük az erős kémiai hámlasztást! Fontos, hogy a nyári szezonban ne használjunk hámlasztókat a fényérzékenyítő hatásuk miatt. A hámlasztást csak ősztől-tavaszig ajánlják a kozmetikusok, hogy a káros napsugarak ne ártsanak a bőrünknek.

Használjunk vitaminban gazdag szérumokat, boostereket, krémeket! Érdemes körültekintően választani a kozmetikai márkák között és úgy keresni nyári arc- és testápoló terméket, hogy növényi összetételüknek magas béta-karotin tartalma legyen. A béta-karotin növeli a bőr ellenálló képességét, segít az egységes, szép bőrszín kialakításában és annak hosszútávú megtartásában.  A boosterek kombináltan kerülnek felhasználásra: a letisztított arcbőrre elsőként ennek kell felkerülnie, majd az egyéb, az adott bőrállapotnak megfelelő készítménynek. A legnagyobb forróságban olajosabb bőrtípusra önállóan, vagy csak szérummal is alkalmazható.

Figyeljünk a fokozatosságra! Fontos, hogy a nyár kezdetével hozzászoktassuk bőrünket a napsugárzáshoz. Ha ezt elmulasztjuk, akkor bőrgyulladás vagy más kozmetikai problémák is kialakulhatnak, például nem kívánt, fokozott pigmentáció. Napi 10 perccel kezdjük, majd naponta ugyanennyivel növeljük a napozással töltött időt. Ne feledjük, hogy napi 1,5 óránál nem ajánlott több időt napozással tölteni.  

Védekezzünk flavonoidokkal a káros hatások ellen! Bőrünk egyre több káros hatásnak van kitéve, melyek elősegítik a bőr öregedését és ezáltal a ráncok kialakulását. A flavonoid tartalmú kozmetikai termékek kiegészítik a C-vitamin hatását, erősítik az érfalakat, javítják a vérkeringést és a bőr oxigénnel való ellátását. Segítik a bőrt a sugárzások feldolgozásában és az egységes, szép bőrszín kialakításában. Vitamin- és tápanyagfeltöltő, kollagénépítő hatásának köszönhetően a flavonoidok megfiatalítják a bőrt.

Ne sajnáljuk magunktól a karotint! A sárgarépában, berkenyében, sárgadinnyében megtalálható karotinoidok tartósabbá teszik a vitaminok hatását, erőteljes antioxidánsok, lassítják az öregedési folyamatokat és felelősek a szép bőrszín kialakításáért. Köztük a legfontosabb a béta-karotin, amely védi a bőrt a napsugárzás káros hatásaival szemben, hozzájárul a bőr megfelelő működéséhez és védi a hámréteget.

A lábakat se hagyjuk ki! A meleg idő beköszöntével előkerülnek a szandálok, papucsok így elkerülhetetlen, hogy lábunk ápolására is figyelmet fordítsunk. A megkeményedett, elszarusodott hámréteg eltávolításához készítsük elő a kezelendő felületet testradírral, majd alkalmazzunk tejsavas hámlasztó krémet dunsztpakolásként 20 percig. Ezután vizes durva szivaccsal dörzsöljük át a lábunkat, és lábápolóval hidratáljuk a bőrünket.

Az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. 1958 óta gyárt és értékesít natúrkozmetikumokat professzionális és otthoni felhasználásra. A cég a több mint 60 év alatt az egyik legismertebb magyar családi vállalkozássá nőtte ki magát, amelyet már legalább 30 országban ismernek és szeretnek. Az Ilcsi termékei minősített bio- és gyógynövényekből – gyümölcsökből és zöldségekből – készülnek. Ezek nagyrészét saját bioültetvényeiken termesztik vagy vadon gyűjtik be. Termékeik tisztaságát és magas minőségét a német BDIH, a COSMOS NATURAL minősítési elveit ellenőrző szervezet garantálja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4716647756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása