Négy gyermekes fiatal édesanyát díjaztak az Év fiatal női vezetőjeként
2021. november 22. írta: persica

Négy gyermekes fiatal édesanyát díjaztak az Év fiatal női vezetőjeként

Kósa Anita, az AVON Magyarország PR és digitális csapatának vezetője lett az idei Év Fiatal Vezetője pályázat Női kategória nyertese. Munkájának elismerése azért is motiváló minden fiatal számára, mert Anita felvállalja és nyíltan beszél a vezetői léttel párosuló bizonytalanságról és félelmekről. Egyik kedvenc idézete - Sheryl Sandberg, a Facebook női ügyvezetőjének nevéhez fűződő „Mit tennél, ha nem félnél” - sok esetben lendítette előre a siker felé vezető úton, és tette egy jól működő csapat felelősen gondolkodó, kiváló vezetőjévé.

Az idei HR Fest alkalmával második alkalommal hirdette ki a Coaching Team az Év Fiatal Vezetője pályázat nyerteseit, ahol több kategóriában díjazták a jelentkezőket. A Női vezető kategóriában a szakmai zsűri Kósa Anitának ítélte oda a díjat, aki fiatal kora ellenére egy több mint 10 fős csapatot vezet az AVON Magyarországnál.

Anita 7 éve került a szépségipari vállalathoz, mint PR és reklám specialista, ahol elmondása szerint végre megtalálta helyét a szakmában. Ekkor még nagyon fiatal volt, rengeteg tapasztalatra volt szüksége, amit szerencsére mind meg is kapott akkori kollegáitól. „Hatalmas szerencsém volt, mert mindvégig olyan vezetők mellett tanulhattam, inspirálódhatottam, akik csak hozzám tettek, soha nem elvettek. A lehető legjobb példákat láttam a gondoskodó- törődő vezetésre, az összetartásra, arra, hogy nem csak azzal lehet előrébb jutni, ha valaki tolakodó” – nyilatkozta a szakember. Részben ennek is köszönhető, hogy az évek során egy önazonos, őszinte, gondoskodó vezetővé nőtte ki magát, aki a mai napig tűzbe teszi a kezét a kollégáiért.

Anita amellett, hogy sikeres fiatal női vezető, nő, feleség és 4 lány gyermeket nevelő édesanya is egyben. Hisz abban, hogy az, hogy ki milyen ember a magánéletében, hogy honnan hova jutott valaki, az alapvetően határozza meg, hogy milyen vezetői stílussal irányítja a csapatát. „A legnagyobb sikerem, ha valakiből a legtöbbet tudom kihozni, ha valaki le tudja küzdeni a saját korlátait. Szomorúan látom, mennyien vagyunk, vannak a világban, akik bizonytalanok magukban, akik tele kétségekkel érkeznek meg karrierjük egy újabb állomására és azt tapasztalom, ha ilyenkor vezetőként támogatást, segítő kezet nyújtok, akkor a csillagokat képesek lehozni” – tette hozzá.

Honnan jött azonban a díjazott fiatal vezető kedvenc idézete? Elmondása szerint az ide vezető út közel sem volt könnyű: „Minden nagyobb állomásnál, lépésnél féltem. Kételkedtem magamban, a képességeimben. Ezekben a szituációkban feltettem magamnak a kérdést: Mit tennél, ha nem félnél? Ilyen kontextusban, a válasz is rögtön annyira egyértelműnek tűnik. Ha nem félnék, akkor belevágnék, elkezdeném, csinálnám. Így ezt is tettem. Mert vágyom rá, hogy bizonyítsak magamnak, bizonyítsak a vezetőimnek, a csapatomnak, akik hittek bennem.”

A díjnak köszönhetően a vezető nem csupán lányainak szeretne példát mutatni, hanem egyúttal felhívni arra a figyelmet, hogy a törődő vezetés nem gyengeség, hanem az egyik legnagyobb erény. Arra buzdítja az embereket, hogy higgyenek magunkban és félelmeik ellenére újra és újra legyenek képesek beleállni a nehéz helyzetekbe is, hogy minden lépéssel közelebb kerüljenek álmaik megvalósításához.

Az Év Fiatal Vezetője díjról:

Az Év Fiatal Vezetője díj célja azon fiatal vezetők elismerése, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. Egy vezető szerepe a legtöbb esetben ugyanis túlmutat az egyéni sikereken, a hatékonyságon és a menedzseri szintű feladatok megfelelő ellátásán. A pályázat ennek megfelelően a leader-szerep tudatos megélésére, a vezetői képességek folyamatos fejlődési igényére és a tudatosságra helyezi a hangsúlyt.

Az AVON-ról

Az Avon több, mint 135 éve áll a nők mellett: innovatív, minőségi szépségápolási termékeket kínálva nők által, nőknek. Világszerte több millió független Tanácsadó értékesíti kapcsolatrendszerén keresztül az olyan ikonikus márkákat, mint például az Avon Color vagy az ANEW, ezáltal építve saját szépségápolási vállalkozását teljes- vagy részmunkaidőben. Az Avon támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Világszerte több mint 1 milliárd dollárt adományozott a nőket érintő társadalmi és egészségügyi problémák megoldásának támogatására. Tudj meg többet az Avon-ról és termékeiről a www.avonworldwide.com vagy az avon.hu honlapokon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8016762084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása