ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV
2022. február 03. írta: persica

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Az elektromos mobilitás legelegánsabb formája

Sikeres piaci bevezetését követően elegáns kupéval bővíti ENYAQ iV modellsorozatát a ŠKODA, emellett egy sportos RS-változat is megjelenik a kínálatban. Az új ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV érzelmekben még gazdagabb formavilága és sportos vonalvezetése ellenére is bőséges térkínálattal és 570 literes csomagtartóval érkezik. 0,234-es légellenállási tényezője (cw) az ENYAQ iV változaténál is kedvezőbb, ami felszereltségtől függően mindennapos használatra is kiválóan alkalmas, a WLTP-menetciklus szerint akár 545 kilométer maximális hatótávot is lehetővé tesz. Az ENYAQ COUPÉ iV kétféle akkumulátormérettel, hátsó- vagy összkerékhajtással, illetve 132 kW  és 220 kW között – utóbbi az ENYAQ COUPÉ RS iV számára – négy különböző teljesítményszinten jelenik meg a palettán. Utasterében az ENYAQ iV belteréből ismert Design Selection összeállítások váltják fel a hagyományos felszereltségi szinteket.

Lágyan ereszkedő tetővonal és már alapkivitelben sötétített panoráma-üvegtető

Kétféle akkumulátorméret és négy különböző teljesítményszint, egészen az ENYAQ COUPÉ RS iV csúcsmodellig

Fokozott gazdaságosság és nagyobb hatótáv a kiváló aerodinamikai tulajdonságoknak köszönhetően

Beltér Design Selection kivitelekben, nagyméretű, 13 colos képernyő, Kiterjesztett valóság head-up kijelzővel

Károsanyag-kibocsátástól mentes mobilitás és a ŠKODA iV ökoszisztéma

Külső megjelenés – Érzelmekben gazdag formavilág, progresszív vonalvezetés és megvilágított Crystal Face

Az új ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV még az ENYAQ iV SUV-változatnál is érzelemdúsabb formavilággal érkezik. A B-oszloptól hátrafelé enyhén ereszkedő tetővonal, az alapfelszereltséghez tartozó, sötétített panoráma-üvegtető és a markáns farkialakítás abszolút egyéni karaktert kölcsönöz az új kupé számára. A nagyméretű, 19 és 21 col közötti peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák erőteljes és sportos fellépésről gondoskodnak, amit az ENYAQ COUPÉ RS iV a sorozat új csúcsmodelljeként fekete stíluselemeivel és az RS-változatok jellegzetes vörös fényvisszaverő sávjával erősít tovább. Az ENYAQ COUPÉ RS iV már alapkivitelében a Crystal Face megoldással készül, amelyben összesen 131 LED-egység világítja meg a markáns ŠKODA-hűtőrácsot.

Egyéni vonalak és exkluzív kupé-részletek

Még dinamikusabb ENYAQ COUPÉ SPORTLINE iV és ENYAQ COUPÉ RS iV

Vizuális különlegességként teljes-LED Matrix-fényszórók és Crystal Face

Belső tér – Design Selection kivitelek és extrafelszerelés-csomagok

Amint az ENYAQ iV esetében, az új ENYAQ COUPÉ iV utasterében is új, jól áttekinthető kínálati struktúra mentén kialakított, s a modern lakókörnyezeteket idéző Design Selection összeállítások váltják fel a hagyományos felszereltségi szinteket. Stílusuk, színviláguk és részben különösen hosszú távon fenntartható előállítású anyagaik tökéletes harmóniát alkotnak, két saját dizájn pedig kimondottan az ENYAQ COUPÉ iV számára szerepel a választékban. A tíz intelligens extrafelszerelés-csomag, illetve az önálló opciók kínálatával mindössze hat lépés is elegendő az új ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV konfigurálásához.

Természetes gyapjúból és újrahasznosított PET-palackokból készülő üléskárpitok

Stílus és kényelem, kívánságra környezetkímélő módon cserzett bőrrel

ENYAQ COUPÉ SPORTLINE iV fekete belsővel

Kétféle Design Selection összeállítás, kizárólag az ENYAQ COUPÉ RS iV számára

Széleskörű alapfelszereltség és tematikusan összeállított extrafelszerelés-csomagok

Tágas térkínálat és 570 literes csomagtér

Elektromos hajtásrendszer – Négy teljesítményszint, két akkumulátorméret

A teljesítménykínálat 132 kilowattól indul – a 62 kWh (nettó 58 kWh) energiatároló képességű akkumulátorral szerelt, kizárólag hátsókerékhajtású ENYAQ COUPÉ iV 60 számára – és egészen a két elektromos motorral kialakított, összkerékhajtású ENYAQ COUPÉ RS iV 220 kilowattos értékéig terjed. A magasfokú gazdaságossághoz a kiváló aerodinamikai tulajdonságok is hozzájárulnak, a WLTP-ciklus szerint akár 545 kilométer hatótávot is lehetővé téve. A rövid töltési időknek köszönhetően az új kupé tökéletesen alkalmas a hosszú utazásokra. A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épül és az ENYAQ iV modellel együtt a ŠKODA Mladá Boleslav-i főüzemében készül. Ezzel e két változat egyedüli európai MEB-modellként gördül le Németországon kívüli termelési helyszínen a szerelőszalagról.

Két motor, négy hajtott kerék: az ENYAQ COUPÉ iV 80x

Sportos csúcsmodell: az ENYAQ COUPÉ RS iV

Rövid töltési idők: 10-ről 80 százalékra 29 perc alatt

Magasfokú gazdaságosság kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal és opcionális hőszivattyúval

Connectivity – A legkorszerűbb infotainment-technika a ŠKODA legnagyobb képernyőjével és új funkciókkal

Új ENYAQ COUPÉ iV modelljével a ŠKODA infotainment-rendszerei új változatát is bemutatja. Az aktuális ME 3 szoftververzió nem csak az infotainment-rendszer és a Head-up kijelző számára tartalmaz frissítéseket, hanem kedvezőbb akkumulátor-menedzsmentet is biztosít. Már alapfelszerelésként áll rendelkezésre az új kupé fedélzetén a ŠKODA legnagyobb, 13 col képátlójú érintőképernyője és az 5,3 col átlójú kijelzőfelülettel működő digitális műszeregység (Digital Cockpit). Az állandó internetkapcsolat a ŠKODA Connect online-szolgáltatások igénybevételére is lehetőséget kínál, amelyek közül jó néhányat kifejezetten elektromos autók üzemére fejlesztettek ki. A választható funkciók között szerepel például a töltési folyamat és a beltér előzetes légkondicionálásának a MyŠKODA alkalmazáson keresztül kínált távvezérlése is.

Távoli szoftverfrissítések és utólag is aktiválható funkcióbővítések

Specifikus ŠKODA Connect funkciók tisztán elektromos, akkumulátorhajtású modellekhez

Új szoftverfunkciók

Biztonság – Kiterjesztett valóság head-up kijelző és korszerű vezetői segédrendszerek

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV a Kiterjesztett valóság head-up kijelzővel (Augmented Reality Head-up Display), a teljes-LED Matrix-fényszórókkal és akár kilenc légzsákkal magas színvonalú passzív biztonságot kínál. Az új Menetasszisztens 2.5 (Travel Assist 2.5) a jármű hossz- és oldalirányú vezetését is támogatja, számos menethelyzetben pedig intelligens asszisztensrendszerek figyelmeztethetnek az esetleges ütközésveszélyre, illetve növelhetik tovább a kényelmet, például parkoláskor. A Head-up kijelző még célzottabban tájékoztatja a vezetőt, anélkül, hogy le kellene vennie a tekintetét az útról. Mindenekelőtt rossz látási viszonyok között nyújhatnak nagyobb biztonságot a teljes-LED Matrix-fényszórók, amelyek a távolsági fény folyamatos használatát is lehetővé teszik.

Akár kilenc légzsák és Proaktív utasvédelem

A ŠKODA minden vezetői segédrendszere rendelkezésre áll

Új asszisztensfunkciók parkoláskor

Folyamatos távolsági fény az opcionális teljes-LED Matrix-fényszórókkal

A ŠKODA iV ökoszisztéma – Powerpass és három falitöltő

A járművek töltéséhez szükséges infrastruktúra alapvető fontosságú az elektromos mobilitás területére történő belépéshez, ezért a ŠKODA AUTO a ŠKODA iV ökoszisztéma kiépítése iránt is elkötelezett. A Powerpass egész Európa nyilvános töltőállomásain egyetlen kártyával teszi lehetővé a járművek akkumulátorának egyszerű és kényelmes feltöltését, többek között az Ionity gyorstöltő-hálózatában is. A ŠKODA márkakereskedőin keresztül is intenzíven törekszik a töltőinfrastruktúra bővítésére. Az autógyártó háromféle ŠKODA iV Charger falitöltőt is kínál ügyfeleinek az otthoni töltéshez, amelynek megtervezésében és telepítésében is igény szerint segítséget nyújt.

A ŠKODA háromféle ŠKODA iV Charger falitöltőt kínál, tervezési és telepítési segítséggel

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV – A sportos RS-család első tisztán elektromos hajtásrendszerű tagja

ENYAQ COUPÉ RS iV modelljével a ŠKODA új fejezetet nyit nagysikerű RS-történetében: a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű ŠKODA OCTAVIA RS iV után az SUV-kupé a sportos RS-család első tisztán elektromos hajtású tagja. Kupéformája a 180 RS és 200 RS rali-prototípusokat idézi, amelyekkel a ŠKODA 1974-ben bevezette a „Rally Sport”, azaz „RS” jelzést. 1975-ben a ŠKODA bemutatta 130 RS versenyautóját, amely 1977-ben kettős győzelmet aratott a legendás Monte Carlo Ralin. 2000 óta a ŠKODA legsportosabb sorozatgyártású modelljei is viselik az RS-logót.

2000 óta sportos ŠKODA-szériamodellek RS génekkel

A KODIAQ az RS család első SUV-ja

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3417136684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása