Hangverseny ajánló - HAYDN D-DÚRBAN - Pesti Vigadó
2022. február 28. írta: persica

Hangverseny ajánló - HAYDN D-DÚRBAN - Pesti Vigadó

2022. március 03., 19:30 óra / Tavasznyitó koncert Haydn szellemében.

Akár ezt a címet is viselhetné a Nemzeti Filharmonikusok 2022. március 3-ai hangversenye. A Pesti Vigadó ad otthont Haydn két kései szimfóniájának (D-dúr szimfónia, Hob. I:86; D-dúr szimfónia, Hob. I:93) és egy népszerű zongoraversenyének. Valamennyit a derűs-energikus (és vonós hangszereken oly jól hangzó) D-dúrban komponálta a nagy bécsi klasszikus. Ezek közé ékelődik egy néhány éve elhunyt 20. századi zeneszerző műve, Petrovics Emil I. kantátája, amit huszonhét évesen, 1957-ben, írt a román Mihail Eminescu Egyedül az erdőben című versére.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar mellett fellépő művészek a magyar zenei előadóművész-társadalom fiatalabb korosztályát képviselik. A zongoraverseny előadója, Boros Mihály a fiatal magyar zongoraművész-generáció kiválósága. A kantáta szopránszólistája, Pasztircsák Polina másfél évtizede arat jelentős sikereket itthon és külföldön. Hontvári Gábor karmester pedig a 2020-as frankfurti Solti György Nemzetközi Karmesterverseny II. helyezettje, a würzburgi Mainfranken Theater első karmestere és helyettes zeneigazgatója 2019 óta.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4217768432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása