Borbélyszalon az otthonodban
2022. május 14. írta: persica

Borbélyszalon az otthonodban

így lehet mindig ápolt és meggyőző a megjelenésed

Az utóbbi években újra gombamód szaporodtak el Magyarországon is a kifejezetten férfiakra célzó borbélyüzletek, amelyek legtöbbször valóban jó minőségű szolgáltatást nyújtanak az ápoltságra adó vendégeik számára. Azonban csak kevesünknek van arra ideje és nem utolsó sorban pénze, hogy a mindennapokban is felkeresse ezeket a szalonokat. Szerencsére ma már számos olyan otthoni megoldás létezik, amivel házilag is szinte professzionális eredményt érhetünk el, legyen szó borotválkozásról, hajvágásról vagy egyéb testterületek szőrtelenítéséről.  Az Euronics szakértői összeszedték, mit érdemes tudni ezekről az eszközökről, és mire figyeljünk a megvásárlásukkor. 

Elektromos borotvák: milyen típusok közül választhatunk?

Alapvetően az elektromos borotvák két típusát különböztethetjük meg. Az egyik típusba tartoznak a rezgőkéses, a másikba pedig a körkéses borotvák. Ma már elég széles választékkal találkozhatunk az üzletek polcain. Ezeket leginkább a borotválkozási szokásainkhoz, illetve a bőrünk adottságaihoz, érzékenységéhez mérten célszerű megválasztani. A körkéses borotvák jobban használhatók a dús, erős arcszőrzet nyírásához, míg a rezgőkéses társaikat kifejezetten érzékeny bőr esetén javasolt választanunk.

Egyre több úgynevezett hibrid borotva is elérhető a piacon, melyek nem csak a szakáll vágására alkalmasak, de például trimmelni és formázni is tudnak. Speciális pengét használnak, így bármilyen hosszúságú szőrrel megbirkóznak. Általában nem nyírnak annyira közel, mint egy hagyományos vagy elektromos borotva, de szinte irritációmentes velük a borotválkozás. Az Euronics kínálatában mindhárom típus megtalálható.

Mire figyeljünk, ha elektromos borotvát vásárlunk?

A legfontosabb paraméterek a vágási technológia, az energiaellátás és az akkumulátor típusa és kapacitása, a borotva arckövető tulajdonságai, tisztíthatósága és vízállósága.

Általában az olcsóbb akkumulátoros készülékek nem üzemeltethetőek hálózatról, vagyis meg kell várni, amíg feltöltenek, illetve, ha használat közben lemerülnek, akkor szintén nem folytathatjuk addig, amíg egy bizonyos töltöttség nem áll rendelkezésre. A kizárólag vezetékes modellek nem minden környezetben használhatóak komfortosan, hiszen a konnektoraljzat sem minden esetben található a pont megfelelő helyen.

Egy vezeték nélkül használható borotva átlagosan 40-50 percet működik egyetlen töltéssel, így ezeket az eszközöket nem kell minden használat után feltölteni. Éppen ezért ideálisak utazás során is. Érdemes a gyorstöltés funkciót is keresnünk, hiszen ezek még ha le is merültek, gyakran már 5 perc töltéssel tudnak egy borotválkozást teljesíteni.

A tisztítás is fontos része a stabil, hosszú távú működésnek, ezért ügyeljünk arra, hogy egyszerűen szétszedhető, mosható készüléket válasszunk. Hasznos kiegészítő lehet egy tisztítóállvány is, mely átmossa, fertőtleníti és keni a pengéket, illetve tölti is a készüléket.

Emellett persze számos kiegészítő funkció lehet a készülékben, aminek fontossága egyéni preferencia kérdése.

Hajvágás otthon? Miért is ne

Egy jó minőségű hajvágó eszköz tökéletes precizitást és irányíthatóságot biztosít a hajvágás során. A memória funkcióval, a motorizált fésűkkel és nagy teljesítményű vágóegységgel ellátott készülékek akár az otthon kényelmében is biztosítják a profi eredményt. Egy hajvágás költségét alapul véve, még ha egy kifejezetten profi készüléket választunk is, egy éven belül megtérülhet a készülék megvásárlása.  Hozzávetőleg 5-6 hajvágás árából olyan eszközt vehetünk, ami évekig jó szolgálatot teljesít.

A pengék anyaga befolyásolhatja a végeredményt, ezért a megfelelő hajvágó kiválasztásánál is fontos szempont lehet.  Keressük a jobb minőségű önélező, rozsdamentes acél pengékkel ellátott eszközöket.

Arra is figyeljünk, hogy a hajvágó milyen típusú fésűkkel rendelkezik, ez segít precízen beállítani a kívánt hajhosszúságot. Ebben az esetben is választhatunk vezetékes vagy vezeték nélkül is használható, akkumulátoros termékek közül, lényegében a borotváknál ismertetett specifikációkkal. Célszerű olyan modellt választani, ami üzemeltethető vezetékről (is), ha esetleg lemerül használat közben. Viszont emellett ezeknél az eszközöknél kifejezetten érdemes nézni a tartozékok számát és a vágófej technológiáját is. Minél szélesebb skálán mozog a vágófejek milliméter pontossága, annál jobb eredményt érhetünk el.

Egyéb szépségápolási eszközök férfiaknak

A hajvágók és elektromos borotvák mellett a formázást segítő szakállvágók és trimmelők, testszőrtelenítők és multigroomok közül tudunk választani a mindig ápolt megjelenés érdekében.

Az úgynevezett multigroom készülékek a legsokoldalúbb vágók közé tartoznak, több eszközt egyesítenek egyben. Nem csak hajat és arcszőrzetet vágnak, de trimmelnek, formáznak és borotválnak bármilyen hosszúságú szőrzetet. Könnyedén karbantartják például a szemöldököt, a fül- és orrszőrt, vagy más testtájakon található szőrt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr417831613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása