Új vizeken a Nemzeti Filharmonikusokkal
2022. július 17. írta: persica

Új vizeken a Nemzeti Filharmonikusokkal

Izgalmas utazás, felfedezés, kalandozás. Ez nem egy kalandfilm előzetesének beharangozója, hanem személyesen is átélhető, igazi élményeket nyújtó program összefoglalója. Ki ne szeretne ismeretlen vizeken hajózni? A Nemzeti Filharmonikusok új évadjának programkínálata igazi zenei utazást kínál, ahol a zenetörténet kincseit, ritkaságait fedezhetik fel a hangjegyek szerelmesei. Az új évad jelmondata is ehhez kapcsolódik: induljunk közös felfedező utakra! A zenei expedícióra különféle bérletek válthatók (Kocsis, Kobayashi, Ferencsik, Lukács és Pászti bérlet), melyek belépést nyújtanak a legszebb hangversenytermekbe, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe, a Zeneakadémia Nagytermébe és a Pesti Vigadó dísztermébe.

A 2022/23-as évadban a szimfonikus repertoár mesterművei, az oratorikus irodalom remekei és több évszázad számos reprezentatív versenyműve, sőt egész estés hangversenyszerű operaprodukciók fognak felcsendülni az ikonikus falak között. Hallhatunk olyan slágereket, mint Chopin f-moll zongoraversenye és Dvořák Újvilág-szimfóniája, Csajkovszkij V. szimfóniája és Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Verdi Trubadúrja, Mendelssohn Olasz szimfóniája, Haydn Katona-szimfóniája és Schumann II. szimfóniája. Felcsendülnek Kodály változatai a Fölszállott a páva dallamára, megszólal a nagy magyar mester Budavári Te Deuma, Brahms annak idején éppen Budapesten bemutatott B-dúr zongoraversenye és I. szimfóniája, Richard Strauss életöröm-ittas Don Juanja.

Érdemes lesz vitorlát bontani a Nemzeti Filharmonikus Zenekarával!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3517884909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása