Csúcspeptid a fiatal bőrért
2022. július 30. írta: persica

Csúcspeptid a fiatal bőrért

Bár már a 70-es évek óta ismeri a tudomány, most lett a bőröregedés elleni harc egyik sztárja. Drágább, mint az arany, mégis sokak számára elérhető hatóanyag. Nemcsak „szállítja” a hatóanyagokat, hanem a bőr általános állapotán is képes javítani.  „Biztonságos, hatékony és jól kombinálható összetevő, amely serkenti a kollagéntermelést, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású” - foglalja össze a réz-peptid lényegét Asztalos Gabriella, a Helia-D bőrgyógyász szakértője. Bemutatjuk a kozmetikai ipar egyik frissen felfedezett csodafegyverét.

A réz-peptid, vagy más néven Copper-Tripeptide-1 különleges képességeit 50 éve tanulmányozzák a biológusok, ám a kozmetikai ipar csak pár éve fedezte fel magának. Mára bizonyítottan az egyik leghatásosabb és a hétköznapi szépségápolásban is használható hatóanyag - a „peptidforradalom” egyik befutója.

Tökéletes hasonmások

Egyre többször hallunk a kozmetikai peptidekről, ezekről a különleges fehérjékről, amelyek a bőrben természetesen előforduló anyagok tökéletes másai. „Vannak köztük olyanok, amelyek izomlazító hatásúak, így sikerrel veszik fel a harcot a mimikai ráncokkal, vagy éppen a pigmentfoltok halványításában eredményesek. Mások a kollagéntermelést serkentik, illetve antioxidáns hatásúak. Utóbbiakban (is) jeleskedik a réz-peptid, amely rézből és három, a testben természetes módon is megtalálható aminosavból áll. Ezek jól kapcsolódnak egymáshoz és együtt még nagyobb hatékonysággal segítik a jó kollagének termelését” - mondja Asztalos Gabriella, a Helia-D bőrgyógyász szakértője.

A kutatók elsőként a réz-peptid gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatására figyeltek fel, Loren Pickart izolálta először az anyagot 1973-ban, emberi plazmában. A következő évtizedekben további kísérletek sorozata bizonyította, hogy a hatóanyag, amely a „vivő” peptidek csoportjába sorolható, természetes formájában a nyálban, illetve a vizeletben is megtalálható.

Pár csepp elég

Bár rendkívül drága hatóanyag, még az aranynál is többe kerül grammja, hatékonyságának köszönhetően olyan kevés kell belőle, hogy szérum formában az otthoni szépségápolási rutin része lehet. Pár csepp elegendő belőle, könnyen beszívódik és már pár napos használat után látható lesz a hatása

A Helia-D Cell Concept családja nemrég dobta piacra szérumcsaládját, amelynek Peptid Filler tagja réz-peptidet is tartalmaz - a kombinált készítményből szintén elég napi pár csepp az arckrémünk alá. Ez a szérum a réz-peptiden túl botox hatású Argireline peptidet is tartalmaz – amely csökkenti a a mimikai ráncokat –, továbbá Tetrapepdid 30 is megtalálható benne, amely pedig a pigmentfoltok halványításáért felelős.

A rutin része is lehet

„A réz-peptid használata teljesen biztonságos, szérum formában jól kombinálható más hatóanyagokkal. Egyetlen dologra érdemes azonban odafigyelni - int a szakember. – Mivel egyik összetevője savérzékeny, így nem ajánlott kémiai hámlasztóval és C-vitaminos készítménnyel egyszerre használni. Ha mégis egy rutin keretében szeretnénk vinnénk fel őket, akkor először a réz-peptidet tartalmazó szérumot használjuk, majd tíz perc elteltével jöhet a savas és/vagy C-vitaminos készítmény” – tette hozzá Asztalos Gabriella.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9117893989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása