Minden téren továbbfejlesztett pickup – Az új Volkswagen Amarok
2022. július 30. írta: persica

Minden téren továbbfejlesztett pickup – Az új Volkswagen Amarok

Évvégén érkezik az Amarok új generációja! A karizmatikus Amarok a Volkswagen letisztult formai génjeit hordozza. Prémium beltér intuitív digitális és analóg kezelőelemekkel. Már alapfelszerelésként LED-fényszórók és adaptív sebességszabályzás (ACC) PanAmericana és Aventura csúcsváltozatok bőrkárpitozással és IQ.LIGHT LED-Matrix fényszórókkal. Több mint húsz új vezetői asszisztens rendszer könnyíti meg a vezetést. Megnövelt hosszúság és tengelytáv tágítja az utasteret. Akár öt turbófeltöltésű motor a 110 és 222 kW közötti teljesítménytartományban. Kétféle új összkerékhajtás akár négy üzemmóddal.

Az Amarok négyajtós duplakabinos kivitelben érkezik 

Bemutatkozott a Volkswagen Haszonjárművek új Amarok modellje. A műutak és a terep e sokoldalú tehetségét Németországban és Ausztráliában tervezték, illetve alkották meg, és Dél-Afrikában gyártják – mégpedig prémium pickup modellként Ausztrália és Új-Zéland, valamint Afrika, a Közel-Kelet és Európa számos országa számára. Karizmatikus formája és ötletes kialakítása, átgondolt funkciói, több mint húsz új vezetői segédrendszere, mobil online-szolgáltatásai, gazdaságos és nyomatékgazdag motorjai, kétféle összkerékhajtási technikája, személyre szabható tartozékai és letisztult Volkswagen dizájn-génjei a világ egyik legsokoldalúbb és legkiegyensúlyozottabb pickup-sorozatává avatják az Amarok modelleket – amelyek mottója: „Történjen bármi” („No matter what”). A prémium pickup az év végétől érkezik meg első piacaira.

Az új Amarok négyajtós duplafülkével (DoubleCab) érkezik a piacra. A kivitel oldalnézetének különösen markáns vonásai az elődéhez hasonlóan félkör alakú kerékjáratok, amelyeket sok más pickup-modelltől eltérően – és az Amarok jellegzetes stílusjegyeként – íves helyett csaknem teljesen egyenes vonal zár le felülről. A sárvédők erőteljesen domborodnak az akár 21 col átmérőjű kerekek körül, a kerékjáratokat pedig robusztus műanyag betétek szegélyezik. Karosszériaelemeinek formája olyan megjelenést kölcsönöz az Amarok számára, mintha mindig megfeszítve tartaná „izmait”. Hasonlóképpen markáns a Volkswagen Haszonjárművek új pickupjának farkialakítása is. A nagyméretű Volkswagen-embléma alatt a platóajtó csaknem teljes szélességében dombornyomott „Amarok” felirat húzódik. A hátsó rész külső szegélyét a C-alakú hátsó lámpatestek alkotják, amelyek mélyen az autó oldalába nyúlnak. A PanAmericana és Aventura változatokon ezek is LED-technikával működnek.

Hosszú tengelytáv javítja az arányokat és a terepes képességeket. 

Kiváló minőségű Volkswagen-beltér professzionális feladatokra

Tágas plató, akár 1,16 tonna rakomány számára 

Minden igényt kielégít a tartozékok új palettája

Öt turbófeltöltésű motor, egyedileg a világ piacaira szabva

Új tízfokozatú automata sebességváltó és 4MOTION rendszerek

Több mint húsz új vezetői segédrendszer (asszisztens rendszer) könnyíti meg a vezetést

KÜLSŐ MEGJELENÉS – FORMAVILÁG ÉS MÉRETEK: 

Az új Volkswagen formavilága első pillantásra egyértelművé teszi: egy Amarok áll előttünk – noha a pickup minden milliméterét újragondolták, újraértelmezték és újratervezték. Már méretei is jól mutatják, hogy jelentősen továbbfejlesztették e sokoldalú modellt: 5350 milliméteres hosszúsága 96 milliméterrel, míg 3270 milliméteres tengelytávja 173 milliméterrel haladja meg az elődjéét. Mindez tágasabb belteret tett lehetővé. Mivel tengelytávja jóval nagyobb mértékben nőtt külső hosszúságánál, rövidültek az Amarok karosszéria-túlnyúlásai. Az új modell 1910, a külső visszapillantó tükrökkel együtt pedig 2204 milliméter széles, s az előző generációhoz képest bővült a kihasználható karosszériaszélesség. A keréktárcsa/gumiabroncs-kombinációtól függően az Amarok magassága az 1888 millimétert is elérheti. 

Az Amarok terepjáró képességei is javultak, vízben haladva például gázlómélysége 500-ról 800 milliméterre nőtt. Az immár rövidebb karosszéria-túlnyúlásoknak köszönhetően is javultak a terepes adottságok, az első terepszög 29, míg a hátsó 21 fokra adódott. A tengelyek közötti rámpaszög is pontosan 21 fok. Karizmatikus Volkswagen-dizájn

BELTÉR – MEGOLDÁSOK ÉS MÉRETEK: 

Tökéletesen hálózatba kapcsolt és intuitív kezelés

A Volkswagen Haszonjárművek olyan beltér-koncepcióval ruházta fel új Amarok sorozatát, amely egyszerre szisztematikusan funkcionális és kiváló minőségű. Az alkalmazott megoldások között szerepel a 8,0 col képátlójú digitális műszeregység(Digital Cockpit; a Style változattól pedig teljes egészében digitális kivitelben és 12,0 col képátlójú kijelzőfelülettel), valamint a különösen korszerű infotainment-rendszer a táblagépeket idéző érintőképernyővel (10,0 col, a Style változattól pedig 12,0 col képátlóval). Minden esetben a rendszer része az Android Auto (Google) és a CarPlay (Apple), amelyekkel az okostelefonos alkalmazások az infotainment-rendszerbe integrálhatók, valamint a Volkswagen mobil online-szolgáltatások és két USB-csatlakozó. A Volkswagen Haszonjárművekre jellemző megoldások a magától értetődő használat jellemezte kezelőelemek, az alapfelszereltség multifunkciós kormánykerekétől egészen a kulcsnélküli zár- és indítási rendszerig (Keyless Access) vagy az összkerékhajtású kivitelek elektromos rögzítőfékjéig (a Life felszereltségtől). Az Amarok PanAmericana és Aventura változatok alapfelszerelése a Harman Kardon csúcskategóriájú hangrendszer. 

Csúcsváltozatukban az első ülések tíz irányú elektromos állítási lehetőséget kínálnak. A duplafülkés Amarok hátul akár három felnőtt számára is bőséges hellyel és színvonalas kényelemmel szolgál az élvezetes utazáshoz.

Akár húsz rakodórekesz és -tálca tanúskodik a részletek iránti figyelmességről. Multifunkciós, tágas plató.  

MOTOROK, SEBESSÉGVÁLTÓK, ÖSSZKERÉKHAJTÁS – TDI, TSI ÉS 4MOTION  

Turbódízel erőforrások 110 és 184 kW között.  Turbófeltöltésű benzinmotor 222 kW teljesítménnyel. 

Két 4MOTION összkerékhajtási rendszer – minden elképzelhető felhasználásra.  

SPECIFIKÁCIÓ – AMAROK, LIFE, STYLE, PANAMERICANA ÉS AVENTURA  

Az Amarok alapváltozat részletesen* (a felszereltségek csak tájékoztató jellegűek és országonként eltérhetnek) Hat intelligens menetprofil segíti a vezetőt. 

  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr917894081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása