Szeretet, szerelem, féltékenység és bosszúvágy – A trubadúr
2022. szeptember 30. írta: persica

Szeretet, szerelem, féltékenység és bosszúvágy – A trubadúr

Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Ezt az érzelmi sokszínűséget fogalmazta meg Verdi egyetlen darabba, A trubadúrba. Sokak szerint Verdi összes operája közül ez a legabszurdabb alkotás, mert a legszédítőbb magasságoktól a legnagyobb mélységekig minden megtalálható benne. Valós történelmi alapja egy létező spanyol arisztokrata család egymást követő két generációjának históriája, amely szorosan egybefonódik a spanyol történelem egyik legvéresebb, legkalandosabb periódusával. A trubadúr az operarajongók egyik kedvence, mert tele van izgalommal, romantikával, szenvedéllyel.

2022. október 5-én 19.00 órai kezdettel a Nemzeti Filharmonikusok előadásában lesz hallható Verdi darabja. A koncert sikere garantált, ami részben a nagyszerű külföldi és magyar énekeseknek, a Nemzeti Énekkarnak, valamint a világhírű olasz karmesternek, Carlo Montanarónak köszönhető.

Manrico Hovhannes Ayvazyan  
Leonora Selene Zanetti
Luna gróf Serban Vasile
Azucena  Komlósi Ildikó
Ferrando Gáspár István
Inez Szalai-Illés Gabriella
Ruiz Kálmán László
Egy öreg cigány Kelemen Dániel
Hírnök Boros Sándor

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Carlo Montanaro

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr817943606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása