ANKA X HAJDÚ ANETT BEMUTATJA: DÍVÁK
2022. november 09. írta: persica

ANKA X HAJDÚ ANETT BEMUTATJA: DÍVÁK

A MODERN NŐ 10 ARCA

Bemutatkozik az ANKA ART limitált kézzel készült legyező capsula kollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált és egyben különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionál. 

Az Anka legyező márka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART 2022-ben kel életre. Az együttműködés során 10 db egyedi, exkluzív merített (Xuan) papírból készült Pebble kerül elkészítésre a felkért művész által. Az ANKA ART almárka célja, hogy megmutassa a legyezők amellett, hogy remek divatkiegészítők, otthonunkat is egyedivé tudják varázsolni. A limitált legyezők díszdobozban, egyedi tartóval vásárolhatóak meg, hogy méltó, kortárs dísze legyen lakásunknak. A kollaborációra készül 1 db Wave típusú legyező is 100 db mennyiségben, mely a webshopban elérhető.  

A kollaboráció során tíz egyedi, számozott legyező született meg. A 10 darab legyező mintája mind különböző, extravagáns női karaktert ábrázol. A képzelt karakterek egymástól eltérő egyéniségek, mégis összeköti őket egy igazán átütő attitűd. Itt az érzékiség dominál, ott a humor, néhol a lazaság másutt a semmivel össze nem keverhető vágy érint meg. A kollekció szervezőelve a kollázs technika és a szürrealitásba hajló absztrakció. A portrék kézzel megfestett arc-elemekből illetve hangsúlyos hajra utaló ecsetvonásokból épülnek fel. A darabokon jól megfigyelhető egyfajta átalakulás a realista ábrázolásmódtól a síkokra és alapelemekre bontott geometrikus megfogalmazásig. Minden díva saját keresztnevet kapott, mint például: Adaora, Adela, Aisa és megszemélyesítve tud beköltözni valaki otthonába a választható bambusz vagy fém tartókkal együtt.  

Az ANKA ART első limitált kollekcióját, Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett a MOME textil szakán 2011-ben mesterdiplomázott és 2014 óta foglalkozik kortárs divatillusztrációk készítésével. Az autonóm munkák legfőbb inspirációs forrása a divat, szépség, stílus területéről fakad, ebből adódóan Anett illusztrációi emberalakok köré szerveződő, vibráló kompozíciókként születnek meg. Az elsősorban manuális technikákkal alkotó művész karakterjegye az állandóan kísérletező attitűd, ezt mutatja a kollázs technika egyre gyakoribb alkalmazása is, mely izgalmas, már-már szürreális kombinációk létrehozását teszi lehetővé számára. A közelmúltban Anett munkásságában gyakorta teret kapó művészi kollaborációk jegyében született meg az Ankával közös legyezőkollekció, aminek bemutatásához Anett privát stúdiója és galériája az Illustri studio ad otthont. A művész jelenleg a MOME oktatója, valamint a MOME doktori iskolájának kutatója Médiaművészet szakágon.

Az Anka legyező márkát 2018-ban, 2 év tervezés után hívta életre kèt alapítòja Bujdosó-Nagy Bianka és Jónás László. Az Anka Fans célja, hogy idötàllò kiegészítőivel magabiztosságot és nőiességet kölcsönözzön viselőinek a fülledt hétköznapokon. A magyar márka arra törekszik minden nap, hogy a feminitást is szimbolizàlò legyezőket visszahozza a divatba. Az évente két kollekcióval megjelenő (Summer és Xmas Holiday) Anka, minden szezonban valamilyen újdonsággal is jelentkezik. 

A kollekció személyesen megtekinthető: Illustri studio: Újlipótváros, 1137 Katona József utca 22. 

Megvásárolható: www.ankafans.com  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6617974036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása