Extra terheket hozott az év vége a civil szervezetek számára
2022. november 29. írta: persica

Extra terheket hozott az év vége a civil szervezetek számára

A most induló adományozási időszak sokuknak a túlélést jelentheti

Az egekbe szökő infláció és az energiaárak drasztikus emelkedése, mely a civil szférát kiemelten sújtja, sok civil szervezetet sodor a csőd szélére. Az év vége így egy fontos időszak számukra annak érdekében, hogy támogatásokhoz jussanak, hiszen ilyenkor megnő a társadalmi szolidaritás és a magánemberek adományozási kedve is.  

November utolsó keddje a Giving Tuesday (AdakozóKedd), a nap, amikor az adományozás különösen fontossá válik.   

A Giving Tuesday mozgalom célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezés a Black Friday ellensúlyozására jött létre, az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítva, hogy figyeljenek oda egymásra, közösségeikre, és adományaikkal olyan ügyeket támogassanak, melyekkel másoknak segíthetnek vagy örömöt okozhatnak. 

Ez az üzenet ebben a kihívásokkal teli időszakban különösen fontos. A civil szervezetek működése jelentős részben magánemberek támogatásán múlik. Éppen ezek a nonprofit szervezetek azok, akik az áremeléseket és a megemelkedett rezsiköltségeket nem tudják áthárítani senkire. Ezért kiemelten fontos, hogy az év végén, amikor mindenki szívesebben adományoz, felhívjuk a figyelmet a szolidaritás fontosságára. 

A NIOK Alapítvány 2017 óta a Giving Tuesday mozgalom magyarországi nagykövete, azon dolgozik, hogy az adományozás kultúrája erősödjön Magyarországon. Idén különösen fontos, hogy bármennyire is nehéz időszak ez mindenkinek, gondoljunk a nálunk nehezebb helyzetben lévőkre, azokra, akik a civil szervezetek nélkül nem jutnának segítséghez, az elesettekre, rászoruló gyermekekre, fogyatékkal élőkre, állatmenhelyek gondozottjaira, számos más sérülékeny csoportra és fontos ügyre. 

Tegyünk egy lépést és adományozzunk!

A NIOK Alapítvány az Adjukössze.hu-n, a legnagyobb hazai adományozási oldalon gyűjtött össze sok-sok jó ügyet, melyeket így könnyen, egyszerűen tud bárki támogatni.

Fogjunk össze, segítsük a civileket, a jó ügyeket! 

Néhány hasznos tipp, ha Ön is adományozna:

Válasszon a szívéhez közel álló ügyet, keressen akár közvetlenül meg egy szervezetet, nézze meg, mire van szükségük! Keresse a “Támogatás” lehetőséget az oldalukon!

Ha nem ismer olyan szervezetet, akiben megbízna, nézzen körül a legnépszerűbb adománygyűjtő oldalon, az Adjukössze.hu-n, ahol válogatott adománygyűjtéseket talál!

Akár kis összeg is számít, nem baj, ha csak akár 1000 forinttal tud segíteni.

A rendszeres adományozás a legnagyobb segítség a szervezetek számára, hiszen kiszámíthatóvá, fenntarthatóvá teszi működésüket. Itt talál olyan ügyeket, amelyeket így tud támogatni.

NIOK Alapítvány

A független civil szervezet 28 éve dolgozik azért, hogy Magyarországon a civil szektor és a civil szervezetek hatékonyabbá váljanak, működésük fenntartható és átlátható legyen. Egyik fő célkitűzése, hogy a magyarországi adományozási kultúra fejlődjön, minél több szervezet legyen képes hitelesen megszólítani a lehetséges adományozóit, és minél több ember találjon rá arra az ügyre, amit támogatni szeretne. Ennek érdekében működteti a többféle adománygyűjtési lehetőséget is biztosító, legnagyobb hazai adományozási portált, az Adjukössze.hu oldalt, melyen keresztül már több mint 1,6 milliárd forint értékben érkeztek adományok a hazai civil szervezetek javára.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8317990862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása