Hogyan varázsolhatjuk szebbé a rászorulók karácsonyát?
2022. december 09. írta: persica

Hogyan varázsolhatjuk szebbé a rászorulók karácsonyát?

Néhány apró jócselekedettel sokat tehetünk!

Te hogyan töltöd a karácsonyt? Sokunknak egyértelmű a válasz erre a kérdésre: otthon, a családunk és szeretteink körében! Természetesnek tűnik, hogy a gyönyörűen feldíszített, meleg otthonunkban összegyűlünk szeretteinkkel, finomakat eszünk, sokat nevetünk és szebbnél szebb ajándékokkal lepjük meg egymást. Azt azonban nem szabad elfelednünk, hogy sokaknak ez nem adatik meg. A Február Harmadika Munkacsoport 2022-es becslései alapján, több mint 10 000 ember töltheti az utcán, vagy hajléktalanszálláson az ünnepeket, a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány kurátora szerint pedig országosan közel 6500 fő tartózkodik jelenleg anyaotthonokban, családok átmeneti otthonában vagy védettházakban. Néhány apró jócselekedettel azonban az ő ünnepeiket is szebbé varázsolhatjuk! Az AVON szakemberei ezért össze is gyűjtöttek pár tippet, hogyan tehetjük emlékezetessé azok karácsonyát is, akiknek nem adatik meg, hogy meleg otthonukban, szeretteikkel együtt ünnepeljenek.

Az adventi időszakban szociálisan érzékenyebbé és segítőkészebbé válunk, mint az év átlagos hétköznapjain, így nem is csoda, hogy ilyenkor a legnagyobb a támogatási és adakozási kedvünk. A rászorulókat segítő jótékonysági és szociális szervezetek ebben az időszakban is nagy örömmel fogadják az anyagi támogatást, azonban nemcsak pénzbeli adománnyal lehet segíteni. Más módokon is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy szebb legyen a nehéz helyzetben lévők ünnepe, amely segítségnyújtás során akár önmagunknak is örömet szerezhetünk, büszkeséggel és akár új élményekkel is megtölthetjük szívünket.

Adományozzunk tartós élelmiszert, ruhákat vagy játékokat

Az ünnepek előtt számos nagy élelmiszer áruházban találkozhatunk jótékonysági szervezetek gyűjtő akcióival, amelyek kézenfekvő lehetőséget biztosítanak számunkra az adományozáshoz. Bevásárlás során vegyünk egyel többet néhány tartós élelmiszerből, és az áruházból kifelé haladva adjuk le valamely szervezetnek, így járulva hozzá egy-egy rászoruló család karácsonyának szebbé tételéhez..

Az áruházak kínálatán túl, otthonunkban felhalmozott tökéletes állapotú, jól használható ingóságainkból is válogathatunk. Mindannyiunk szekrényében vannak olyan ruhák, vagy játékok, amelyekhez hosszú ideje hozzá sem nyúltunk, pedig másoknak hatalmas örömöt okozhatnának. Szánjuk rá magunkat és válogassuk át szekrényeink tartalmát, és ajándékozzunk meg sok-sok rászorulót a kinőtt, vagy nem hordott, de teljesen jó állapotban lévő ruhadarabjainkkal. Összegyűjtött ruháinkat vigyük el egy adományboltba vagy egy jótékonysági szervezethez, a nem használt, de jó állapotú és tiszta játékainkat pedig gyűjtsük egy dobozba, és keressünk fel egy a közelünkben lévő bölcsődét, óvodát, anyaotthont vagy családok átmentei szállását, ahol szívesen fogadnák őket.

Ajándékozzuk időnket és energiánkat a rászorulóknak!

Nemcsak tárgyakkal és élelmiszerrel segíthetünk a nehéz sorsú embereknek, hanem időnkkel és energiánkkal is megajándékozhatjuk őket, amely akár életre szóló élményeket is jelenthet számukra és számunkra is egyaránt. Számtalan szociális intézmény és segélyszervezet keres önkénteseket a téli hónapokra, hogy országszerte szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát. Online jelentkezhetünk ezekhez a szervezetekhez karitatív munkára, amely során többek között főzhetünk, ételosztásban vagy akár az adományok szétosztásában is segédkezhetünk. Számos cég, így az AVON is külön fizetett szabadnapot biztosít munkavállalóinak, hogy önkénteskedhessenek.

Segítsünk karácsonyi ajándékaink megvásárlásával!

Ha úgy érezzük, az ünnepi időszak túl zsúfolt számunkra, de mégis szeretnénk segíteni, akkor is van megoldás! Akár az ajándékok beszerzésével is összeköthetjük a segítségnyújtást az AVON révén, hiszen amellett, hogy az https://avononline.avon.hu/ oldalon minden szerettünk számára találhatunk személyre szabottan ajándékot, a vállalat minden eladott terméke után 1 Ft-ot és az adománygyűjtő termékei teljes hasznát a kapcsolati erőszak elleni küzdelemre, a bántalmazottak megsegítésére, illetve a mellrák elleni küzdelemre fordítja. Így, ha az AVON-nál szerezzük be ajándékainkat, mi magunk is támogathatjuk ezeket a jó ügyeket. A vállalat az összegyűlt összeg egy részéből például idén két anyaotthon munkáját is támogatta, így járulva hozzá az ott lakók szebb ünnepeihez is.

Ne feledjük, nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk ahhoz, hogy segíthessünk! Egy kis figyelmességgel és jóindulattal könnyedén mosolyt csalhatunk mások arcára, és ajándékozhatunk egy kis szeretetet és vidámságot azoknak is, akik komoly nehézségekkel küzdenek.

Az AVON-ról

Az Avon már 135 éve áll a nők mellett: innovatív, minőségi szépségápolási termékeket kínálva nők által, nőknek. Világszerte több millió független Tanácsadó értékesíti kapcsolatrendszerén keresztül az olyan ikonikus márkákat, mint például az Avon Color vagy az ANEW, ezáltal építve saját szépségápolási vállalkozását teljes- vagy részmunkaidőben. Az Avon támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Világszerte több mint 1 milliárd dollárt adományozott a nőket érintő társadalmi és egészségügyi problémák megoldásának támogatására. Tudj meg többet az Avon-ról és termékeiről a www.avonworldwide.com vagy az avon.hu honlapokon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2217998670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása