A téli bőrápolás alapjai
2023. február 28. írta: persica

A téli bőrápolás alapjai

Hogy bőrünk a leghidegebb napokon is ragyoghasson!

Habár már két hónapja tapossuk a téli hónapokat, az igazán hideg idő még csak most várható. A tartós mínuszok beköszöntével már nemcsak a sípályákon és a szánkózással töltött napok után lesz szüksége bőrünknek extra törődésre, hanem a mindennapok során is kiemelt figyelmet kell fordítanunk bőrápolási rutinunkra, sőt életmódunkra is. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője összegyűjtött nekünk néhány jótanácsot, amelyek segítségünkre lehetnek a tél folyamán, hogy a fagyos levegő, az erős szél és a fűtésszezon okozta szárazság ellenére is megőrizhessük bőrünk fiatalos és élettel teli szépségét.

A tél bőrünk számára a legnehezebb időszak. Míg nyáron csupán a szabadban töltött órák miatt kell aggódnunk, addig télen sajnos bőrünk sosincs megnyugtató biztonságban. A csípős hideg és bántó szél mellett a fűtés és a kinti-benti hőmérséklet közötti jelentős különbség is próbára teszi bőrünket és kimeríti nedvességtartalmát. Az erős külső hatások kiszárítják felső rétegét, amely következtében csökken ellenálló képessége, berepedezik, kipirosodhat és könnyebben jelenhetnek meg ekcémás tünetek is felszínén. A tartós hideg hatására szervezetünk megpróbálja megakadályozni testünk lehűlését, amelynek következtében ereink összehúzódnak, mi több, -8 Celsius-fok körül a faggyúmirigyek működése is lassul, csökken a bőr faggyútermelése, ezzel gyorsítva bőrünk kiszáradását.

Néhány alapszabály betartásával azonban nagy eséllyel megőrizhetjük bőrünk nedvességtartalmát, üde és egészséges megjelenését a fagyos hónapokban is!

Tisztítsunk kíméletesen!

A téli hónapok során törekednünk kell arra, hogy tisztálkodás során minél kíméletesebben járjunk el, hiszen a túlzásba vitt tisztítás könnyen „leradírozhatja” bőrünk természetes hidratáltságát. A hűvösebb hónapokban nem ajánlott túl forró vízzel és szappannal tisztálkodnunk, ugyanis mindkettő szárítja bőrünket, lágyabb, gazdagabb termékeket kell használnunk, mint a nyári időszakban. Arcunk tisztításánál érdemes előtérbe helyeznünk a táplálóbb tejes vagy olajos arclemosókkal.

Zuhanyzás, illetve fürdés során is krémes, lágy állagú termékeket használnunk, és ne vigyük túlzásba a fürdőzést. Törekedjünk arra, hogy ne fürödjünk napi egynél többször, ha nem feltétlenül muszáj, karunkat, lábunkat és törzsünket ne szappanozzuk, dörzsöljük, elegendő csak vízzel leöblíteni ezeket a területeket. Részesítsük előnyben a langyos vizes, gyors zuhanyzásokat, főleg, ha bőrünk viszketésre hajlamos. Károlyfi Edit kedvenc téli fürdőterméke az Avon Senses zabtej és búzavirág krémtusfürdő, amely gazdag összetevőivel zuhanyzás közben is hidratálja bőrünket.

Hidratáljunk gondosan!

Télen a hidratálás a legfontosabb! Ebben az időszakban érdemes könnyed nyári arckrémünket és testápolónkat testesebb, gazdagabb, sűrűbb állagú krémekre cserélnünk, hogy biztosítani tudjuk bőrünk számára a megfelelő külső támogatást. A fűtött helyiségek alacsony páratartalma, illetve a kinti hideg és szél arcbőrünket sújtja leginkább, így az szinte szomjazza a hialuronsavat. Az AVON szakértője erre az időszakra az Avon Anew hidratáló és bőrfeltöltő szérum használatát ajánlja, amely 3,5%-os hialuronsav komplex-szel köti meg bőrünkben a nedvességet, így fokozza hidratálókrémünk eredményességét. Éjszaka se feledkezzünk meg bőrünk ápolásáról, az Avon Anew hidratáló éjszakai maszk például tökéletesen képes regenerálni a napközben igénybe vett arcbőrt.

Közvetlenül fürdés után mindig használjunk gazdag testápolót, amely enyhén nedves bőrre felvíve a felületi nedvességet is képes magába zárni. Ha bőrünk különösen száraz, hidratáljuk naponta akár többször is, és ne felejtsünk el minden kézmosás után kézkrémet használni. Károlyfi Edit kedvenc testápolója az Avon Care regeneráló testápoló, de a termékcsalád kézkrémjét is mindig magával hordja.

Ne feledjük a fényvédelmet!

Sokan nem gondolják, de télen is elengedhetetlen bőrünk fényvédelme, főként, ha a szabadban töltjük időnket. A téli sportok alkalmával bőrünk nemcsak a hideg szélnek, de káros UV sugaraknak is ki van téve, amelyek a hófödte tájaknak köszönhetően még erőteljesebben érik arcunkat. Használjunk minden nap legalább 50 faktoros fényvédőt, hogy sokáig megóvhassuk bőrünket az UV sugárzás okozta korai ráncoktól. Az AVON szakértője ehhez az Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krémet ajánlja, amely egylépésben védi bőrünket a kiszáradástól, valamint SPF50 tartalmának köszönhetően a káros UV-sugarak és a fény okozta öregedés ellen.

Gondoljunk környezetünkre is!

A nagy gonddal kiválasztott bőrápolási termékeken túl környezetünkre és szokásainkra való odafigyelésünkkel is sokat tehetünk bőrünk megóvása érdekében. Sapkával, sállal, kesztyűvel és meleg öltözettel védhetjük bőrünket az extrém hideggel és erős széllel szemben, amelyek így nem tudják fokozni bőrünk kiszáradását.

A fűtésszezon kezdetével a benti helységek páratartalma jelentősen csökken, amely nem csak szobanövényeinkre van nagy hatással. A száraz levegő nedvességet von el a környezetből és szinte kiszipolyozza a nedvességet bőrünk felső rétegeiből és hatással lehet szervezetünk víztartalmára is. Ezen helyiségek párásításával és megfelelő folyadékfogyasztással csökkenthetjük bőrfelszínünk és szervezetünk kiszáradását, megóvhatjuk feszességét és hidratáltságát.

Ne feledjük, hogy a téli időszak nagyon megterhelő lehet bőrünk és szervezetünk számára. Ha a fenti jótanácsok betartása mellett sem múlik, esetleg fokozódik bőrünk szárazsága, viszketése, irritációja, kiütések vagy elváltozások jelennek meg felszínén, haladéktalanul forduljunk orvoshoz!  

www.avon.hu   

Avon Senses zabtej és búzavirág krémtusfürdő

Avon Anew hidratáló és bőrfeltöltő szérum 3,5% hialuronsav komplex-szel

Avon Anew hidratáló éjszakai maszk

Avon Care Derma regeneráló kézkrém

Avon Care Derma regeneráló testápoló

Avon Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krém

Az AVON-ról

Az Avon már 135 éve áll a nők mellett: innovatív, minőségi szépségápolási termékeket kínálva nők által, nőknek. Világszerte több millió független Tanácsadó értékesíti kapcsolatrendszerén keresztül az olyan ikonikus márkákat, mint például az Avon Color vagy az ANEW, ezáltal építve saját szépségápolási vállalkozását teljes- vagy részmunkaidőben. Az Avon támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Világszerte több, mint 1 milliárd dollárt adományozott a nőket érintő társadalmi és egészségügyi problémák megoldásának támogatására. Tudj meg többet az Avon-ról és termékeiről a www.avonworldwide.com vagy az avon.hu honlapokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1618060692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása