Exponential Impulse
2023. április 30. írta: persica

Exponential Impulse

Bemutatkozott a legújabb CUPRA, a tisztán elektromos Tavascan

Fejlődése újabb állomását mutatta be közvetlenül a berlini Formula E versenyhétvége előtti Exponential Impulse rendezvényén a CUPRA. Ennek során tartotta a márka – amely idén ünnepli alapításának ötödik évfordulóját – 2024-ben a piacra érkező első tisztán elektromos SUV-kupéja, a CUPRA Tavascan világpremierjét.

A CUPRA emellett CUPRA DarkRebel virtuális sportautóját is bemutatta, amelyet már egy jövőbeni, fizikai korlátok nélküli város jegyében terveztek, s amely a CUPRA Tribe által konfigurálható.

Mindezeken túl a CUPRA hivatalosan is megjelenik a Metahype, azaz a márka metaverzumbeli élményterének világában.

Végül pedig a márka elindította az Exponential Experience programját, amely a CUPRA UrbanRebel Racing Concept volánja mögött a fizikai és a digitális világot ötvöző, egyedülálló élménnyel szolgál.

„Ma minden a CUPRA azon szenvedélyéről szól, hogy valóra váltsa az álmokat” – hangsúlyozta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója. „A CUPRA még fiatal márka, ám lendületünknek és elszántságunknak köszönhetően mindössze öt év alatt figyelemreméltó tempóban döntöttük egyik rekordot a másik után. Alapítása óta a CUPRA több mint 300 ezer autót értékesített, és a leggyorsabban növekvő márka Európában.” 

A CUPRA Tavascan világpremierje

Az Exponential Impulse rendezvény csúcspontjául a CUPRA Tavascan– amely a márka első tisztán elektromos SUV-kupéja, egyben a CUPRA Born utáni második tisztán elektromos modellje – világpremierje szolgált.

A CUPRA Tavascan már egy új, markáns formai nyelvezet impulzusa, amelyben atletikus és sportos arányok jellemzik külső formavilágát. Szemből rátekintve azonnal jól felismerhető a három háromszögből álló „szemkontúrok” jellemezte Matrix-LED technika, miközben beltere – központi gerincmotívumának és keskeny, szinte láthatatlan légbefúvó nyílásainak köszönhetően – valóságos építészeti műalkotás.

Érzelmekben gazdag és a vezetés élményére összpontosító SUV-modellként a CUPRA Tavascan Sportos dinamikus futóműszabályzást (Dynamic Chassis Control Sport; DCC Sport), sportfelfüggesztéseket és progresszív kormányzást is kínál. E megoldásai, valamint a 21 col peremátmérőjű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákra szerelt nagyteljesítményű gumiabroncsai a vezetés egyéni stílusú sportos élményével szolgálnak.

A Volkswagen Csoport MEB-platformjára épülő modell, a márka első tisztán elektromos SUV-kupéja két teljesítményszinttel – 210 kW (286 LE) és 250 kW (340 LE) – jelenik meg a palettán, a nagyobb teljesítményű változat a kétmotoros összkerékhajtással maximális vonóerőátadási képességekkel szolgál. Álló helyzetből a CUPRA Tavascan VZ mindössze 2,4 másodperc alatt gyorsít fel 50 kilométer/órás tempóra, de 100 km/óráig is csupán 5,6 másodpercet igényel.

A Tavascan 77 kWh nettó energiatároló képességű akkumulátorblokkja akár mintegy 550 kilométernyi hatótávot is biztosíthat, és akár mindössze hét perc alatt 100 kilométerre elegendő energiával tölthető fel. Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje 10 százalékra csökken, egy legalább 135 kilowattos töltőponton alig fél óra alatt akár 80 százalékra is emelhető.

A CUPRA az FC Barcelona hivatalos autós és mobilitási partnere, a World Padel Tour prémium-szponzora és az eSports Club Finetwork KOI hivatalos támogatója. Olyan márkákkal együttműködve, mint a Primavera Sound és a De Antonio Yachts, a vállalat megalkotta CUPRA lifestyle-univerzumát. A CUPRA Tribe olyan márkanagykövetek csapata, akik egyaránt elő kívánják mozdítani a változást, s az olimpiai aranyérmes Adam Peaty, Melvyn Richardson és Saúl Craviotto, a német kapus, Marc ter Stegen, valamint az Aranylabdás és Best FIFA Football Award díjas labdarúgó, Alexia Putellas is tagjai között szerepel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1718114280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása