Egy parfüm, amely a Holdig repít
2023. szeptember 20. írta: persica

Egy parfüm, amely a Holdig repít

A művészet és a technológia találkozása, a parfümkészítés tudománya

Mit eredményez, ha a világ első számú parfümértékesítője és az illatok világának egyik legelismertebb vállalata együtt dolgozik? Egy igazán különleges, egyedi és fenntartható eljárással készült parfümöt, amely egészen a Holdig repíti viselőjét. Az AVON és a Givaudan íz- és illatintézet 60 éve tartó együttműködésének legújabb gyümölcse, a Far Away Beyond The Moon parfüm, amelynek nem csak illata, de megalkotásának fenntartható technológiája is úttörő a parfümgyártás világában. Most egy kis betekintést nyerhetünk a Givaudan parfümőreinek munkájába, a parfümgyártás folyamataiba, valamint az AVON legújabb illatának rejtelmeibe.

A Givaudan a világ egyik vezető vállalata az ízek, valamint az illat- és szépségipar világában, laboratóriumaiban készülnek a világ legismertebb és legnépszerűbb parfümjei. A számos világmárka mellett, a Givaudan már több évtizede az AVON luxusillat partnere is, amely idő alatt több mint 250 parfümöt készített a márkának, beleértve az AVON legnagyobb számban értékesített illatait is.

„Miután a parfümőr megkapja a megbízást, első körben megálmodja az új parfüm csontvázát, alapját. Az elkészített receptet és annak alapanyag listáját elküldi a parfümlabornak, ahol a receptben megadott alapanyagképletek alapján egy hatalmas gyűjteményből kikeresik a szükséges összetevőket és elkészítik a parfüm minden alapanyagát. Ezek 70%-át robotok, 30%-át pedig a laboratóriumokban dolgozó parfümkészítők állítják elő. Az elkészült alapanyagokat összeöntik, így készül el a parfüm esszenciája, alapja, amelyet alkohollal felöntve kapjuk meg a forgalomba kerülő parfümöt. Az elkészült parfümöt a labor visszaküldi a parfümőrnek, aki kiértékeli az illatot. A tökéletes formula elkészítési ideje az alapanyagok bonyolultságától és a parfümtől függ, lehetnek napok, hetek, hónapok, de akár évek is” – mesélte Jacek Laszcynski, a Givaudan parfümkészítője.

Így történt ez az Avon Far Away Beyond The Moon parfüm esetében is, amelyet 18 hónap alatt készítettek el a vállalat párizsi laboratóriumában. Párizs évszázadok óta a művészetek, a divat, a képzőművészet és a parfümgyártás múzsája is, az itt gyártott parfümöket átitatja a város szépsége és romantikája. Az AVON legújabb illatát egy francia és egy brazil származású parfümőr álmodta meg, akik célja az volt, hogy a parfüm viselője az éjszaka királynőjének érezhesse magát. Olyan, mint egy keleti fűszerekkel bolondított, romantikus éjszaka Párizsban, amely erőt és önbizalmat ad minden nőnek, legyen szó dolgozó anyákról, szupersztárokról vagy félénk, fiatal nőkről. A Far Away Beyond The Moon parfüm egy keleties virágos illat, amelyet a hold misztikuma ihletett. Első illatolásra a vadcseresznye gyümölcsös, lédús illatát érezhetjük, amelyet nagyon intenzív virágos illat követ, majd szantálfa egészít ki. Az illat szíve a csábító és exkluzív holdvirág, a Belle de Nuit (az éjszaka királynője), egy ritka, éjszakai fehér virág, amely a holdfényben virágzik és teliholdkor illatozik a legjobban.

A nagyon magas koncentrációjú, így igazán tartós parfüm fenntartható módon készül, a ritka holdvirág illatot egy különleges eljárással nyerik ki a növényből, anélkül, hogy egyetlen virága is sérülne. Az aromát Headspace technológiával gyűjtik, egy olyan eszközzel, amely lehetővé teszi az illat kivonását a virágokból anélkül, hogy megérintenék azokat. A virágok fölé engednek egy búrát, amely magában tartja a virág körüli levegőt, így érintés és a virág letépése nélkül nyeri ki az illatát.

A fenntartható forrásból származó, különleges technológiával készült, rendkívül tartós illat holdfényes csillogást kölcsönöz önbizalmunknak, hogy akár egész este magabiztosan ragyoghassunk.

www.avon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3518224651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása