Küldd a szeretet jelét!
2023. szeptember 25. írta: persica

Küldd a szeretet jelét!

 

Vasárnap lesz a siketek világnapja, ebből az alkalomból az Auchan kiemelt civil partnerével, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együtt arra kér minden vállalkozó kedvű Auchan vásárlót, hogy a hipermarketekben kihelyezett fotófalaknál készítsen képet magáról, és ezzel népszerűsítse az elfogadást a közösségi médiában. Hazánk lakosságának 10%-a küzd hallásproblémával. A WHO adatai szerint 60 ezer siket honfitársunk van és mintegy 300 ezer a súlyosan nagyothallók száma Magyarországon. A velük való szolidaritást lehet kifejezni ezen a hétvégén az Auchan miniakciójával.

Az Auchan Magyarországnál az esélyegyenlőséget több mint tíz éve kidolgozott, saját programmal segítik. A vállalat többszáz megváltozott munkaképességű munkatársának nyújt stabil és kiszámítható munkahelyet, akiket e program segítségével integrálnak, sőt kifejezetten a számukra hoznak létre pozíciókat is, hogy egyenlő és értékes tagjaivá válhassanak az Auchan csapatának. Társadalmi és munkahelyi beilleszkedésüket érzékenyítő és edukációs tréningekkel, rendezvényekkel, valamint minikampányokkal könnyítik meg. Aktivitásaikba szakmai partnereket is bevonnak, a SINOSZ-szal például rendszeresen együttműködnek, hiszen siket és nagyothalló munkatársak is szép számmal dolgoznak az Auchanban, főként a pénztárakban találkozhatnak velük a vásárlók.

Az idei siketek világnapja alkalmából 19 Auchan áruház állít ki egy installációt, amelyen egy figura látható, aki a „szeretlek” szót jeleli. Arcot pedig bárki adhat neki, aki egy fotó erejéig megáll ezen a hétvégén, hogy így fejezze ki szolidaritását azokkal, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon rosszul hallanak. Ezzel az apró gesztussal és a fotó közösségi médiában történő megosztásával demonstrálhatjuk, hogy értjük egymás nyelvét. Ugyanis sokkal több bennünk a közös, mint ami esetleg elválaszt egymástól, még akkor is, ha másként érzékelünk vagy más eszközrendszerrel kommunikálunk.  

„Az Auchan stratégiájának több mint tíz éve az egyik alappillére a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása. Mára már több száz siket és nagyothalló munkatársunk van és ennek köszönhetően a teljes munkavállalói közösségünk gazdagodott. Bízunk benne, hogy vásárlóink örömmel fogadják a most meghirdetett aktivitást és szívesen részt vesznek benne, kifejezve szolidaritásukat hallássérült embertársainkkal” – mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan Magyarország CSR igazgatója.     

„Magyarországon a hallássérült személyek foglalkoztatottsága még mindig nem megfelelő arányú, ám optimizmusra ad okot, hogy egyre több vállalat bővíti a csapatát siket és nagyothalló munkavállalókkal. A hallássérült személyek foglalkoztatása valódi win-win helyzetet teremt, hiszen azon túl, hogy erősödik az érintettek társadalmi integrációja, a munkaerőhiány problémája is enyhíthető általa. Az Auchan mint munkaadó pozitív példája és a Siketek Világnapjához kapcsolódó kampánya erős szemléletformáló hatással bír, amely – remélhetőleg – a vásárlók és a többi munkaadó attitűdjét is pozitív módon befolyásolja” – tette hozzá Sáfrány Margit, a SINOSZ igazgatója. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9418224681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása