Tudtad, hogy a KitKat a kakaótermesztő családok jólétét is támogatja?
2024. január 23. írta: persica

Tudtad, hogy a KitKat a kakaótermesztő családok jólétét is támogatja?

A Nestlé bemutatta az első olyan KitKatet, amely a vállalat jövedelemnövelő programjában résztvevő farmercsaládok által termesztett kakaóbabot használja fel a gyártás során. A csokoládémárka célja, hogy felhívja a figyelmet az ikonikus termékben használt kakaó fenntarthatóságára.  

A 2022-ben indult innovatív Income Accelerator program célja, hogy segítse a kakaótermelő családok bevételeinek növelését, a gyermekmunka kockázatának csökkentését, ugyanakkor arra is törekszik, hogy előmozdítsa a jobb mezőgazdasági gyakorlatokat, felszámolja a nemek közötti egyenlőtlenségeket és támogassa a gyerekek beiskoláztatását. 

A Nestlé Elefántcsontparton eddig 10 000 kakaótermesztő családot vont be a programba, és tervei szerint a jövőben még jobban kiterjeszti a kezdeményezést, először Elefántcsontparton, majd Ghánában is. A cél, hogy 2030-ra a Nestlé globális kakaóellátási láncában résztvevő összes – körülbelül 160 000 – kakaótermesztő család részt vegyen a kezdeményezésben. 

A Nestlé különböző partnerekkel és beszállítókkal dolgozott együtt azon, hogy világszerte átalakítsa kakaóbeszerzési gyakorlatát, és az Income Accelerator program keretében vásárolt kakaó fizikailag különválogatható és származási helyig visszakövethető legyen. A programból származó kakaó útja teljes egészében nyomon követhető a farmoktól kezdve egészen a KitKat-gyárakig. A KitKat ikonikus négycsíkos formájához hasonlóan a programnak is négy alappilére van: a gyerekek beiskoláztatása, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok bevezetése, a gyümölcs- és erdei fák telepítése a kakaófarmokon, illetve a nők gazdasági szerepének növelése. 

„A program nemcsak a megtermelt kakaóbab mennyiségét és minőségét díjazza, hanem azokat az erőfeszítéseket is, melyeket a kakaótermesztő családok a környezeti erőforrások védelmére és megújítására fordítanak, valamint lehetővé teszi a nők helyzetének javítását és gyermekeik oktatását. Az Income Accelerator koncepciója abból a szempontból is egyedülálló, hogy a családokat állítja a középpontba, ezáltal a kakaótermesztő gazdák egész közösségét támogatja” - magyarázza a program lényegét Hőgyész Anna, a Nestlé Hungária fenntarthatósági menedzsere. 

„A programban szereplő gyakorlatok teljesítése esetén a Nestlé pénzbeli támogatásban részesíti a kakaótermesztő farmereket, ez segíthet stabilizálni a családok pénzügyi helyzetét. Annak érdekében, hogy a programról senki ne maradjon le, a juttatásokból akár az egészen kis gazdasággal rendelkezők is részesülhetnek – teszi hozzá Kiss Ágnes, a KitKat magyarországi brand managere. – A támogatást a Nestlé Kakaóterven és a Rainforest Alliance minősített kakaóért fizetett prémiumon felül kapják a kakaótermesztő családok.” 

A KitKat a Nestlé első olyan nemzetközi csokoládémárkája, amelynek az előállításához szükséges kakaót 100 százalékban fenntartható forrásból, a Nestlé Kakaóterv keretein belül szerzik be.

Az Income Accelerator program a több mint 15 éves  Nestlé Kakaóterv tanulságaira és eredményeire épít. A kezdeményezés családközpontú megközelítésének köszönhetően a Nestlé kakaóellátási láncában résztvevő kakaótermesztő családok fokozatosan és fenntartható módon építhetik ki gazdasági stabilitásukat. A program részletes eredményeit minden magyar KitKat-rajongó megismerheti, ha befotózza a csomagolások oldalán található QR-kódot, vagy ellátogat a magyar nyelvű KitKat Breaks for Good oldalára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7418310181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása