Február 4-e, a Rákellenes Világnap
2024. január 31. írta: persica

Február 4-e, a Rákellenes Világnap

Ne csak arcunkat nézegessük a tükörben! Az időben felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható!

Arcunkat minden nap gondosan ápoljuk, sminkeljük, hosszú percekig nézegetjük a tükörben és a legapróbb pattanásokat, változásokat is azonnal észrevesszük rajta. Testünknek is legalább annyi odafigyelésre és törődésre van szüksége, mint arcunknak! A mellrák elleni küzdelem egyik élharcosaként ismert globális szépségmárka, az AVON február 4-én, a Rákellenes Világnap alkalmából csak úgy, mint az év minden napján, igyekszik minden nő figyelmét felhívni a rendszeres emlőönvizsgálat és a mellrákszűrések fontosságára.

Ne csak arcunk szépségére fordítsunk nagy hangsúlyt és időt, ne hanyagoljuk el egészségünket, figyeljük testünk változásait és vegyük észre jelzéseit!

Világszerte évente 10 millió ember veszíti életét daganatos megbetegedés következtében, amely szám a szakértők előrejelzései szerint 2030-ra elérheti a 13 milliót. A Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) által 2000-ben életre hívott Rákellenes Világnap egy globális kezdeményezés, amely célja a világméretű figyelemfelhívás, az oktatás fejlesztése, valamint a személyes, kollektív és kormányzati cselekvés ösztönzése révén egy olyan világ születésének támogatása, ahol a rákszűrések, az életmentő rákkezelések és a szükséges orvosi ellátás mindenki számára egyenlően elérhető.[1] Magyarországon is jelentős a rosszindulatú daganattal kezelt betegek száma, a rákregiszter adatai alapján 2022-ben 70 816 új rákos megbetegedést regisztráltak hazánkban[2], amelynek jelentős része, 11,8%-a nők körében kialakult mellrákos megbetegedés volt (8391 fő).

Az emlőrák világszerte és hazánkban is egyaránt a nők körében leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés, amely 6 daganatos halálesetből 1-et tesz ki, és több európai nő életét követeli, mint bármely más rák, holott az időben felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható.[3] A drasztikus számok jó eséllyel csökkenthetők lennének, ha a nők rendszeresen végeznének emlőönvizsgálatot és legalább 2 évente részt vennének emlőrákszűrésen, mégis sokan gondolják, hogy ha nincs semmilyen panaszuk, akkor nem is érdemes egészségügyi szűréseken megjelenniük. Mitöbb, az AVON 2020-as kutatásából az is kiderült, hogy a nők 26%-a egyáltalán nem tudja, milyen jelek utalhatnak emlődaganatra, és hogyan kell az önvizsgálatot elvégezni. Az AVON éppen ezért választotta küldetésének, hogy adományain keresztül támogassa a rákgyógyítás fejlesztését és világszerte minél több nő figyelmét felhívja a súlyos betegségre és arra, hogy a rosszindulatú emlődaganat kialakulása nem megelőzhető, de a szűrővizsgálatokon való részvétellel és rendszeres emlőönvizsgálattal időben kiszűrhető.

Az AVON a Rák Világnapja alkalmából arra kér minden nőt, hogy gondoljon bele, mennyi időt tölt nap, mint nap a tükör előtt! Nézegetjük, óvjuk, sokféle krémmel és szérummal ápoljuk arcbőrünket, de egészségünkről mégis sok esetben megfeledkezünk. A néhány egyszerű lépésből álló emlőönvizsgálat csupán 5 percet vesz idénybe havonta és életmentő lehet, de erre valahogy mégsem tudunk időt szakítani. Az AVON YouTube csatornáján megtalálható animációs kisfilm lépésről-lépésre mutatja be az emlőönvizsgálat folyamatát és animált ábrákkal szemlélteti elvégzésének módját, így adva útmutatást és segítséget mindenki számára. Szánjunk időt testünkre, figyeljünk jelzéseire, minden hónapban végezzünk önvizsgálatot és forduljunk orvoshoz, ha bármilyen elváltozást tapasztalunk!

Az emlőönvizsgálat helyes lépéseit bemutató kisfilm az AVON Magyarország YouTube csatornáján, a következő linkre kattintva érhető el: https://youtu.be/Gw8oOI1PL04  

Az AVON Önfigyelem napja weboldalán minden hasznos információt megtalálhatunk a mellrákkal kapcsolatban.

AVON a mellrák ellen

Az AVON kiemelt hangsúlyt fektet az emlőrák elleni küzdelem támogatására, kórházaknak pénzadományt nyújt, együttműködik az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvánnyal és figyelemfelhívó kampányokat szervez. Mindezeket Vásárlói és Tanácsadói közösségének támogatásával tudja megvalósítani, hiszen a katalógusban szereplő adománygyűjtő termékek teljes hasznát, illetve minden eladott terméke után 1 Ft-ot a mellrák elleni küzdelemre és a kapcsolati erőszak elleni harcra fordít.

Az Avon adománygyűjtő termékeiről a következő linken tájékozódhatunk: https://avononline.avon.hu/539/adomanygyujto-termek

 

 

 

Az AVON-ról

Az AVON-nál hiszünk abban, hogy egy jobb világ a nők számára, egy jobb világ mindenki számára. Olyan szépségápolási márka vagyunk, mely segít kibontakoztatni a nők erejét, építeni önbizalmukat és lehetőséget biztosít számukra adottságaik kiaknázására. Világszerte Tanácsadók milliói értékesítik az AVON ikonikus termékeit közösségi hálózataikon keresztül. Az eladott AVON termékek árának több mint 20%-át arra fordítjuk, hogy jobb jövőt teremtsünk a nők számára*. Kiállunk a nők fejlődéséért: hiszünk abban, hogy meg kell hallgatni az igényeiket, beszélünk az őket érintő fontos kérdésekről, és azon dolgozunk, hogy pozitív változásokat idézzünk elő. Az AVON és az AVON Alapítvány révén eddig több mint 1,1 milliárd dollárt adományoztunk, elsősorban a mellrák elleni küzdelem és a kapcsolati erőszak elleni harc támogatására. Az AVON a Natura &Co csoport része. * Tudj meg többet az AVON-ról és termékeiről a http://www.avonworldwide.com vagy az avon.hu honlapokon.

Fotó: saját (PR)

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5718319321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása