Nincs Valentin-nap rózsaszirmok, gyümölcsök, édességek és persze ellenállhatatlan kávék nélkül. Készíts kedvenc kávéidból feledhetetlen kávékülönlegességeket, és lepd meg vele magatokat.
A Nespresso idén is segít, hogy kávéval is kifejezhesd az érzéseidet Valentin-napon, ráadásul ezúttal pár olyan közönségkedvenc kávét is visszavezetett a kínálatába, amely már régóta nem elérhető. Tegyetek egy próbát például a francia mestercukrász, Pierre Hermé nevével fémjelzett kapszulakollekció rég nem látott kávéival, és adjátok át magatokat a francia cukrászművészet ihlette utánozhatatlan ízeknek. Néhány könnyen beszerezhető alapanyag segítségével kedvenc, jól bevált Nespresso kávéidból is különleges napindító italt alkothatsz – hogy méltóképp induljon ez a feledhetetlen nap.
A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.
PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO
Klasszikus kávé egy kis csavarral: a pirított törökmogyoró íze igazán különlegessé teszi a latte macchiato-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.
Hozzávalók:
230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
200 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej
20 ml agavészirup
10 g pirított törökmogyoró
Elkészítése:
Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóban, és készítsünk kemény tejhabot.
Tegyük az agavészirupot egy nagy, átlátszó pohárba. Öntsük a pohárba a tejhabot, és készítsünk el a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL
Dobd fel a szerelmesek napját a málna és a rózsa harmonikus ízkombinációjával! Ez a hideg mocktail tökéletesen illik a Valentin-napi ajándék mellé.
Hozzávalók:
230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
20 ml rózsaszirup
80 ml szénsavas víz
7 db jégkocka (30 g-os)
6 szem málna
1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
Tegyünk 7 jégkockát egy nagy, átlátszó pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, öntsünk fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük össze.
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.
Díszítsük pálcikára tűzött málnával és a rózsaszirommal.
CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ DOUBLE ESPRESSO MACCHIATO
Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.
Hozzávalók:
80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)
3 g barna cukor
kezeletlen lime-héj
friss bazsalikomlevél
Elkészítése:
Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.
Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
RISTRETTO INTENSO MOGYORÓS-CITROMOS AFFOGATO
Ez az intenzív, frissítő citromos-mogyorós kávé garantáltan kiragad a hétköznapok egyhangúságából!
Hozzávalók:
25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávé
60 g mogyorós fagylalt
kezeletlen citromhéj
4 g mogyoró
Elkészítése:
Tegyünk 1 gombóc mogyorós fagylaltot egy kisebb desszertestálba.
Készítsünk a fagylalt tetejére egy Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét.
Reszeljünk friss citromhéjat a tetejére.
Díszítsük apróra vágott mogyoróval.
RISTRETTO CLASSICO ÉTCSOKOLÁDÉS MACCHIATO KAKUKKFŰVEL
Ez aztán az igazi csoda! A kakukkfű és az étcsokoládé édes-kesernyés ízei sosem látott harmóniát alkotva teszik tökéletessé ezt a ristretto-t.
Hozzávalók:
25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávé
100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 20 ml)
1 g friss kakukkfű
2 db Nespresso étcsokoládé
Elkészítése:
Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
Készítsünk el egy Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávét egy közepes méretű, átlátszó pohárba.
Kanalazzuk a forró tejhabot a kávé tetejére.
Szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszeljünk a tetejére étcsokoládét.
VANÍLIÁS-MANDULÁS REVERSO
Lepd meg kedvesed az édes vanília és a ropogós mandula ízeivel! Ez a kávékülönlegesség tökéletes kísérője egy reggeli, meleg croissantnak.
230 ml Nespresso Vertuo Melozio kávé
50 ml tej vagy növényi ital
20 ml vaníliaszirup
2 g szeletelt mandula
Elkészítése:
Öntsük a vaníliaszirupot egy nagyobb, átlátszó csészébe.
Töltsünk az általunk választott hideg tejet vagy növényi italt a csészébe.
Készítsünk el rá egy Nespresso Vertuo Melozio kávét.
Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.
MÁLNÁS-RÓZSÁS PEZSGŐKOKTÉL
A klasszikus ünnepi ital egy kis csavarral. A málna, a rózsa, a kávé és a pezsgő tökéletes ízkombinációval lepi meg az ízlelőbimbókat.
Hozzávalók:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
1 db 30 g-os jégkocka
10 ml rózsaszirup
120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő
3 szem málna
1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.
Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsük hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a kávét a shakerből.
Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.
MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL
Ez a mocktail igazán különlegessé varázsolja a Valentin-nap hangulatát. Hagyd, hogy ez a kávékülönlegesség a málna és a rózsa kíséretében megédesítse a napot!
Hozzávalók:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
5 db 30 g-os jégkocka
10 ml rózsaszirup
90 ml szénsavas ásványvíz
3 szem málna
1 bio rózsaszirom
Elkészítése:
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.
Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.
Öntsük rá a shakerből a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.
PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO
A kávé és a pirított mogyoró párosa különleges és elegáns ízvilágot teremt. Kortyolj bele, és hagyd, hogy a kávé íze magával ragadjon!
Hozzávalók:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
100 ml 1,5%-os tej
10 ml agavészirup
10 g pirított törökmogyoró
Elkészítése:
Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
Tegyük az agavészirupot egy nagyobb, átlátszó csésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.
Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ ESPRESSO MACCHIATO
Tedd teljessé a Valentin-napot ezzel a csodálatos kávékülönlegességgel, amelyben a karamellizált barna cukor a meleg kávé ízeivel tökéletes, melengető párost alkot.
Hozzávalók:
40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé
100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)
3 g barna cukor
kezeletlen lime-héj
friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.
Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kisebb, átlátszó csészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.
Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.
Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
FŰSZERES SVÉD KÁVÉ
Ki mondta, hogy csak Párizsban lehet ünnepelni a szerelmesek napját? Hagyjuk, hogy ez a kávékülönlegesség elrepítsen Svédországba! Fűszerezzük meg a napot a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg kombinációjával!
Hozzávalók:
110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávé
5 g őrölt fahéj
5 g szerecsendió
1 db szegfűszeg
4 g kristálycukor
Elkészítése:
Szórjunk egy közepes, átlátszó csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget.
Opcionális adjunk hozzá 4 g kristálycukrot.
Készítünk rá 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávét.
Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.
Tipp: A fűszereket egy papír teafilterbe is betekerhetjük.
A Nespresso limitált ideig elérhető és állandó kávékollekciói elérhetők a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.