Valentin-napi receptek a kávé szerelmeseinek
2024. február 06. írta: persica

Valentin-napi receptek a kávé szerelmeseinek

Nincs Valentin-nap rózsaszirmok, gyümölcsök, édességek és persze ellenállhatatlan kávék nélkül. Készíts kedvenc kávéidból feledhetetlen kávékülönlegességeket, és lepd meg vele magatokat.

A Nespresso idén is segít, hogy kávéval is kifejezhesd az érzéseidet Valentin-napon, ráadásul ezúttal pár olyan közönségkedvenc kávét is visszavezetett a kínálatába, amely már régóta nem elérhető. Tegyetek egy próbát például a francia mestercukrász, Pierre Hermé nevével fémjelzett kapszulakollekció rég nem látott kávéival, és adjátok át magatokat a francia cukrászművészet ihlette utánozhatatlan ízeknek. Néhány könnyen beszerezhető alapanyag segítségével kedvenc, jól bevált Nespresso kávéidból is különleges napindító italt alkothatsz – hogy méltóképp induljon ez a feledhetetlen nap. 

A Nespresso egyszerűen elkészíthető kávéreceptjeihez csak néhány perc és egy kis odaadás szükséges. Kísérletezzetek bátran, és találjátok meg a hangulatotokhoz legjobban illő kávét.  

PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO

Klasszikus kávé egy kis csavarral: a pirított törökmogyoró íze igazán különlegessé teszi a latte macchiato-t, amit mindannyian ismerünk és szeretünk.

Hozzávalók:

230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé

200 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej

20 ml agavészirup

10 g pirított törökmogyoró

Elkészítése:

Habosítsuk fel a tejet egy tejhabosítóban, és készítsünk kemény tejhabot.

Tegyük az agavészirupot egy nagy, átlátszó pohárba. Öntsük a pohárba a tejhabot, és készítsünk el a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét. 

Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.  

MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL  

Dobd fel a szerelmesek napját a málna és a rózsa harmonikus ízkombinációjával! Ez a hideg mocktail tökéletesen illik a Valentin-napi ajándék mellé.

Hozzávalók:

230 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

20 ml rózsaszirup

80 ml szénsavas víz

7 db jégkocka (30 g-os)

6 szem málna

1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

Tegyünk 7 jégkockát egy nagy, átlátszó pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, öntsünk fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük össze.

Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.

Díszítsük pálcikára tűzött málnával és a rózsaszirommal. 

CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ DOUBLE ESPRESSO MACCHIATO

Izgalmas kreáció az espresso kedvelőinek. A karamellizált barna cukros kávé édes indítás lehet egy hosszú, fárasztó nap előtt.

Hozzávalók:

80 ml Nespresso Vertuo Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé

100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)

3 g barna cukor

kezeletlen lime-héj

friss bazsalikomlevél

Elkészítése:

Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.

Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.

Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.

Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.  

RISTRETTO INTENSO MOGYORÓS-CITROMOS AFFOGATO​​

Ez az intenzív, frissítő citromos-mogyorós kávé garantáltan kiragad a hétköznapok egyhangúságából!

Hozzávalók:

25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávé

60 g mogyorós fagylalt

kezeletlen citromhéj

4 g mogyoró

Elkészítése:

Tegyünk 1 gombóc mogyorós fagylaltot egy kisebb desszertestálba.

Készítsünk a fagylalt tetejére egy Nespresso Vertuo Ristretto Intenso kávét.

Reszeljünk friss citromhéjat a tetejére.

Díszítsük apróra vágott mogyoróval.  

RISTRETTO CLASSICO ÉTCSOKOLÁDÉS MACCHIATO KAKUKKFŰVEL

Ez aztán az igazi csoda! A kakukkfű és az étcsokoládé édes-kesernyés ízei sosem látott harmóniát alkotva teszik tökéletessé ezt a ristretto-t.

Hozzávalók:

25 ml Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávé

100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 20 ml)

1 g friss kakukkfű

2 db Nespresso étcsokoládé

Elkészítése:

Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.

Készítsünk el egy Nespresso Vertuo Ristretto Classico kávét egy közepes méretű, átlátszó pohárba.

Kanalazzuk a forró tejhabot a kávé tetejére.

Szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszeljünk a tetejére étcsokoládét.  

VANÍLIÁS-MANDULÁS REVERSO

Lepd meg kedvesed az édes vanília és a ropogós mandula ízeivel! Ez a kávékülönlegesség tökéletes kísérője egy reggeli, meleg croissantnak.

Hozzávalók:  

230 ml Nespresso Vertuo Melozio kávé

50 ml tej vagy növényi ital

20 ml vaníliaszirup

2 g szeletelt mandula

Elkészítése:

Öntsük a vaníliaszirupot egy nagyobb, átlátszó csészébe.

Töltsünk az általunk választott hideg tejet vagy növényi italt a csészébe.

Készítsünk el rá egy Nespresso Vertuo Melozio kávét.

Szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával.  

MÁLNÁS-RÓZSÁS PEZSGŐKOKTÉL

A klasszikus ünnepi ital egy kis csavarral. A málna, a rózsa, a kávé és a pezsgő tökéletes ízkombinációval lepi meg az ízlelőbimbókat.

Hozzávalók:  

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

1 db 30 g-os jégkocka

10 ml rózsaszirup

120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő

3 szem málna

1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.

Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsük hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a kávét a shakerből.

Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal.  

MÁLNÁS-RÓZSÁS MOCKTAIL

Ez a mocktail igazán különlegessé varázsolja a Valentin-nap hangulatát. Hagyd, hogy ez a kávékülönlegesség a málna és a rózsa kíséretében megédesítse a napot!

Hozzávalók:

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

5 db 30 g-os jégkocka

10 ml rózsaszirup

90 ml szénsavas ásványvíz

3 szem málna

1 bio rózsaszirom

Elkészítése:

Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt egy shakerbe, és erősen rázzuk fel.

Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.

Öntsük rá a shakerből a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.  

PIRÍTOTT MOGYORÓS LATTE MACCHIATO

A kávé és a pirított mogyoró párosa különleges és elegáns ízvilágot teremt. Kortyolj bele, és hagyd, hogy a kávé íze magával ragadjon!

Hozzávalók:

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé

100 ml 1,5%-os tej

10 ml agavészirup

10 g pirított törökmogyoró

Elkészítése:

Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.

Tegyük az agavészirupot egy nagyobb, átlátszó csésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.

Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval.

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.

CRÈME BRÛLÉE IHLETÉSŰ ESPRESSO MACCHIATO

Tedd teljessé a Valentin-napot ezzel a csodálatos kávékülönlegességgel, amelyben a karamellizált barna cukor a meleg kávé ízeivel tökéletes, melengető párost alkot.

Hozzávalók:

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé

100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)

3 g barna cukor

kezeletlen lime-héj

friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

Öntsük a tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle kemény tejhabot.

Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kisebb, átlátszó csészébe, majd kanalazzuk a forró tejhabot a tetejére.

Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.

Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük friss bazsalikomlevéllel.

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.  

FŰSZERES SVÉD KÁVÉ

Ki mondta, hogy csak Párizsban lehet ünnepelni a szerelmesek napját? Hagyjuk, hogy ez a kávékülönlegesség elrepítsen Svédországba! Fűszerezzük meg a napot a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg kombinációjával!

Hozzávalók:

110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávé

5 g őrölt fahéj

5 g szerecsendió

1 db szegfűszeg

4 g kristálycukor

Elkészítése:

Szórjunk egy közepes, átlátszó csészébe egy kis őrölt fahéjat, friss szerecsendiót és 1 szegfűszeget.

Opcionális adjunk hozzá 4 g kristálycukrot.

Készítünk rá 110 ml Nespresso World Explorations Stockholm Lungo kávét.

Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.

Tipp: A fűszereket egy papír teafilterbe is betekerhetjük.  

A Nespresso limitált ideig elérhető és állandó kávékollekciói elérhetők a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3118336183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása