Együtt a nőkért, nem csak nőnapkor!
2024. március 08. írta: persica

Együtt a nőkért, nem csak nőnapkor!

A Lush-nál nem csak évente egyszer ünnepeljük a nőket. Filozófiánk, hogy egy Lush-abb, élőbb világot hagyjunk magunk után, magában foglalja a nők egész éves támogatását is, az összetevők beszerzésétől kezdve a szállítókkal való közös munkán keresztül a helyi közösségeket segítő, alulról szerveződő csoportok támogatásáig bezárólag.  

A nemzetközi nőnap alkalmából szeretnénk felhívni a figyelmet néhány szuper szervezetre, melyekkel együtt dolgozunk az inklúzióért, valamint a lányok és nők szerepvállalásának erősítéséért világszerte. 

Az indiai Gumballiban és Maiszúrban tevékenykedő Re-Wrap egy társadalmi vállalkozás, mely a környezeti és társadalmi változásért küzd. A Janjri Trivedi által alapított szervezet azzal a céllal jött létre, hogy segítsen a kézművesek szaktudásának megőrzésében, valamint a lehető legmagasabb szinten megtanítsa szőni a gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő nőket. A vállalkozás számára ez a cél fontosabb a profitnál; közösséget teremt a nők számára, akik büszkék rá, hogy méltányos munkabérért dolgozhatnak.

Shashikala, a Re-Wrap tagja tervezte a Rangoli kendőcsomagolást.

“Ez az otthonom. Itt mindig biztonságban érzem magam, és minden nap boldog vagyok, hogy eljöhetek. Lehetőséget biztosít számunkra, hogy megmutassuk a tehetségünket és élvezzük a munkánkat.”

A termékeinkben használt sheavajat a Dipaliya Női Egyesülettől szerezzük be. A regeneratív kereskedelemre épülő egyesületet több mint 1000 sheavaj-készítő nő alkotja. Célja az értékteremtés a beszerzést végző közösségek számára, a megfelelő munkabér biztosítása, a további befektetések, valamint fenntarthatóbb megélhetés biztosítása a kizsákmányolás ördögi köreinek megtörésével.

Az általuk beszerzett sheavaj eladásaiból származó bevétel több mint 90%-a a ghánai Dipaliya Közösségi Befektetési Alapba kerül, mely az olyan, a helyi közösségek életébe való befektetéseket támogatja, mint a képzések, valamint a közösségi használatú földterületek kijelölése. 

Az Ojoba Női Sheavaj-Szövetkezet egész évben kiszámítható bevételi forrást jelent a ghánai nők számára, akik korábban gyakran arra kényszerültek, hogy az aszályok miatt elhagyják gyermekeiket és közösségeiket. A szövetkezet tagjai generációról generációra szálló szaktudással rendelkeznek, így a szövetkezet egyre sikeresebb; már regeneratív módszereket is alkalmaznak, ehhez kapcsolódóan pedig 10 éve egy falusi könyvtárat is létrehoztak.

 A szövetkezettől származó fair trade sheavajat 2009 óta számos termékünkben megtalálhatod! 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3218380329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása