A GRÓFI ÉLET ÍZEI Fehérvárcsurgón
2020. december 09. írta: persica

A GRÓFI ÉLET ÍZEI Fehérvárcsurgón

A Károlyi Kastély gasztronómiai csodái...

A Károlyi kastélyban eltöltött napjainkkor már megfogalmazódott bennem, hogy megtisztelem a kastély éttermét, a magyar és francia konyhát azzal, hogy bemutatom nektek képekben, és pár mondatban, milyen csodás gasztronómiai ízutazásban volt részünk.
A Fehérvárcsurgón található romantikus Károlyi kastély étterme minden ide látogató vendéget szeretettel vár, szinte egész évben.
Aki betér a kastély falai közé, annak szinte biztos maradandó emlék marad az itt töltött idő.

Az étterembe érkező vendégek, tavasztól őszig a teraszon is élvezhetik az Étterem nyújtotta finomságokat, és mint megtudtuk, a Kastély a helyi és környékbeli termelőktől frissen vásárolt alapanyagokból készíti el a finomabbnál finomabb fogásokat!
A konyha magyaros és francia ételkülönlegességekkel, tányér, tál,-és svédasztalos kínálattal várja vendégeit. A Kastély Konyhafőnökének kiváló gasztronómia ízlését tapasztalhatjuk meg, mert tányérjainkra az elkészített ételekből első sorban igazi látvány világ, és ízélmény kerül.
Nagyon jó szívvel ajánlom a Jó magyar gulyás levest, házi csipetkével, a Cherrys meggykrémlevest, a mennyei Sült kacsacombot lilakáposztakrémmel, pirított burgonyával. Sajtimádoknak (mi azok vagyunk) Serpenyőben sült kecskesajt, pirított idény zöldségekkel, és a Csurgódombi sajtválogatást. Nem szabad kihagyni, az Isteni finom desszertet, mely Vaníliás torta (tart) bogyós gyümölcsökkel. Az elfogyasztott ebéd illetve vacsora után érdemes megpihenni a kastély szalonjainak valamelyikében… akár egy  csésze, finom tea kíséretében, ugyanis a délutánok során (ősztől – tavaszig) a kastélyban lehetőség van különleges teák elfogyasztására, ahol Varga Gergely által megálmodott ízletes falatkák, szendvicsek, sütemények kerülnek a tea mellé.

Mi, akik szeretik a jó Magyar bort, méltán ajánljuk, a Kastély Borait, melyet a Geszler családi Pincészet kiválóságaiból került a poharunkba. A Geszler családról:  A móri borvidéken 38 hektáron gazdálkodik negyedik generáció óta. Voltak már az év borászata Fejér megyében, Zöld veltelíniük 2015-ben Magyarország legjobb újbora, lett. Boraikat sváb szorgalommal, nagy gondossággal és szeretettel készítik a ma borkóstolóinak, móri, megyei, országos, nemzetközi sikerekkel. A Móri Borvidék legeredményesebb borászata lettek immáron 4. alkalommal az elmúlt öt évben. 2016-ban megkapták Mór Város Önkormányzatának legmagasabb kitüntetését a Pro Urbe Díjat. 2017-ben döntősök voltak Magyarország Legszebb Birtoka versenyben. 25.000 palack bort készítenek éves szinten, de évről-évre növekednek. Mór remek helyen fekszik, az egyik legjobb adottságú borvidéke Magyarországnak a Vértes és a Bakony hegység között elterülő Móri árokban a Közép-Dunántúlon. 

Ha már Fehérvárcsurgón jártok, érdemes a környéket is körbe kirándulni, a közelben megtalálható Iszkaszentgyörgy, melynek kastélya (Amádé-Bajzáth Pappenheim) ugyancsak megér egy kirándulást, és persze Csókakő várát se hagyjátok ki.

www.karolyikastely.com

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1516325976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása